zachwalałem deesa aż w końcu go sprzedałem, właśnie na to kiepskie ISO.
generalnie do ślubów/wesel za bardzo sprzęt się nie nadaje..poza nimi jest naprawdę niezły.
robi ktoś śluby wyżej wymienionym deesem?
zachwalałem deesa aż w końcu go sprzedałem, właśnie na to kiepskie ISO.
generalnie do ślubów/wesel za bardzo sprzęt się nie nadaje..poza nimi jest naprawdę niezły.
robi ktoś śluby wyżej wymienionym deesem?
3voQ
Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast
----------------------------------------------------------------
Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia
Ja. Generalnie do ślubów/wesel bardzo sprzęt się nadaje, bo i czemu miał by nie? Pancerna obudowa, sprawny AF, używalne 3200, więcej przy stałkach nie potrzeba, z resztą 3200 podciągnięte przy wywoływaniu do 6400 wygląda jak 6400 z 5DII. Co niby ma się nie nadawać? Jedyna rzecz jaka podoba mi się w 5D II i jakiej nie ma w Ds II to sraw, a, no i wyświetlacz.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
z sRawa 30x45 spokojnie się zrobi , ja do tej pory takich odbitek nie robiłem nikomu
no comment...
5d, 5dmkII 580EXII S12-24 f4.5-5.6, C17-40 f4 L, C50 f1.4, C70-200 f4is, C100 f2.0 C300 f4is, C400 f4is DO,
C28-135is f3.5-5.6, tamrac expredition7, manfrotto 055x proB + 488RC2
czytajac tez forum można wywnioskować ze bez szkieł o swiatłosile 1.2 czy 1.4 nie da sie ładnych zdjęć zrobić![]()
Canon FF
Powstaje pytanie jak robiono wesela za czasów analoga i czułości negatywu w porywach iso 1600, a najczęściej 400 ewentualnie 800? Chyba jakieś czary wtedy były...
Pozdrowienia dla szumofobów:-)
No robiono, robiono, ale czas leci, technika idzie do przodu, wymagania się zwiększają (a to dobrze) i trzeba iść z postępem.
Wyobraź sobie, że kiedyś nie robiono w ogóle zdjęć, tylko malowano obrazy i ludzie jakoś żyli... Może sprzedaj aparat, kup farby, paletę i płótno i maluj na ślubach? ;-) Ale nie... przecież kiedyś nie znano farb a ludzie ryli obrazki na kamieniu. Bierz dłuto w rękę i do dzieła... ale chwilę... przecież kiedyś nie było ludzi, więc na cholerę te zdjęcia? :-)