Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 197

Wątek: 5D Mark II VS 1Ds Mark II

Bywalec Awatar 3voQ
    Miasto
    LDZ

Domyślnie

zachwalałem deesa aż w końcu go sprzedałem, właśnie na to kiepskie ISO.

generalnie do ślubów/wesel za bardzo sprzęt się nie nadaje..poza nimi jest naprawdę niezły.

robi ktoś śluby wyżej wymienionym deesem?
    3voQ

Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast

----------------------------------------------------------------
    Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ja. Generalnie do ślubów/wesel bardzo sprzęt się nadaje, bo i czemu miał by nie? Pancerna obudowa, sprawny AF, używalne 3200, więcej przy stałkach nie potrzeba, z resztą 3200 podciągnięte przy wywoływaniu do 6400 wygląda jak 6400 z 5DII. Co niby ma się nie nadawać? Jedyna rzecz jaka podoba mi się w 5D II i jakiej nie ma w Ds II to sraw, a, no i wyświetlacz.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Coś już napisał Awatar krzysiek13
    Miasto
    Iława / Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 3voQ Zobacz posta
    zachwalałem deesa aż w końcu go sprzedałem, właśnie na to kiepskie ISO.

generalnie do ślubów/wesel za bardzo sprzęt się nie nadaje..poza nimi jest naprawdę niezły.
    Ludzie opamiętajcie się!!! Jak czytam takie wypowiedzi, to można pomyśleć, że zanim nie wyszedł 5D albo i 5D mk II to nie było puszek, którymi dało się robić wesela...

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Jedyna rzecz jaka podoba mi się w 5D II i jakiej nie ma w Ds II to sraw, a, no i wyświetlacz.
    Byłem przekonany, że ślubnikai itd. to wszyscy w pełnych RAWach robią na 5D2. A wyświetlacz to i niestety w DsIII nie błyszczy w porównaniu do 5D2

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

z sRawa 30x45 spokojnie się zrobi , ja do tej pory takich odbitek nie robiłem nikomu
    no comment...

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Byłem przekonany, że ślubnikai itd. to wszyscy w pełnych RAWach robią na 5D2. (
    w pelnych rawach robi sie jedynie kosciol i plener
    Canon FF

Bywalec Awatar czarny1999
    Miasto
    Leicester

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek13 Zobacz posta
    Ludzie opamiętajcie się!!! Jak czytam takie wypowiedzi, to można pomyśleć, że zanim nie wyszedł 5D albo i 5D mk II to nie było puszek, którymi dało się robić wesela...
    Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    z sRawa 30x45 spokojnie się zrobi , ja do tej pory takich odbitek nie robiłem nikomu
    zeczywiscie..... jak sie czyta to forum to ma sie wrazenie ze bez
    Hasselblad H4D-60 nie ma co do odbitek powyzej 10x15 startowac....a wczoraj ze starej 5tki drukowalem dla klientki portret A1 i wyszlo miod-malina.
    5d, 5dmkII 580EXII S12-24 f4.5-5.6, C17-40 f4 L, C50 f1.4, C70-200 f4is, C100 f2.0 C300 f4is, C400 f4is DO,
    C28-135is f3.5-5.6, tamrac expredition7, manfrotto 055x proB + 488RC2

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

czytajac tez forum można wywnioskować ze bez szkieł o swiatłosile 1.2 czy 1.4 nie da sie ładnych zdjęć zrobić
    Canon FF

Coś już napisał Awatar krzysiek13
    Miasto
    Iława / Poznań

Domyślnie

Powstaje pytanie jak robiono wesela za czasów analoga i czułości negatywu w porywach iso 1600, a najczęściej 400 ewentualnie 800? Chyba jakieś czary wtedy były...
    Pozdrowienia dla szumofobów:-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek13 Zobacz posta
    Powstaje pytanie jak robiono wesela za czasów analoga i czułości negatywu w porywach iso 1600, a najczęściej 400 ewentualnie 800? Chyba jakieś czary wtedy były...
    Pozdrowienia dla szumofobów:-)

No robiono, robiono, ale czas leci, technika idzie do przodu, wymagania się zwiększają (a to dobrze) i trzeba iść z postępem.

Wyobraź sobie, że kiedyś nie robiono w ogóle zdjęć, tylko malowano obrazy i ludzie jakoś żyli... Może sprzedaj aparat, kup farby, paletę i płótno i maluj na ślubach? ;-) Ale nie... przecież kiedyś nie znano farb a ludzie ryli obrazki na kamieniu. Bierz dłuto w rękę i do dzieła... ale chwilę... przecież kiedyś nie było ludzi, więc na cholerę te zdjęcia? :-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów