Taki drobiażdżek właściwie, ale przejrzałem instrukcje, przejrzałem opcje i nie widzę możliwości... Może jednak się mylę... czy jest możliwość ściszyć/wyłączyć odgłos zwalnianej migawki w Canon 50D?
Taki drobiażdżek właściwie, ale przejrzałem instrukcje, przejrzałem opcje i nie widzę możliwości... Może jednak się mylę... czy jest możliwość ściszyć/wyłączyć odgłos zwalnianej migawki w Canon 50D?
50D; C 17-55
Zastanów się przez chwilę... Jak wg. Ciebie miałoby być zrobione to "wyłączenie" dźwięku pracy migawki?
![]()
pozdrawiam
Jacek
nie karmię troli...
Zajrzyj może do środka przy zdjętym obiektywie, spotka Cie spora niespodzianka![]()
Nie mam pojęcia, nie znam się na technicznych szczegółach wnętrza ani oprogramowania, ale przecież w różnych aparatach głos jest różny a czasem wręcz żaden, więc może się da...
50D; C 17-55
pozdrawiam
Jacek
nie karmię troli...
to nie jest nagrany odgłos migawki - tam w środku naprawdę jest migawka... możesz spróbować ją wyciszyć gąbką, ale z efektów raczej nie będziesz zadowolony
moja rada - kup najnowsze SONY NEX, tam tego problemu nie ma
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria
Hm... no dobra, zajrzałem do aparatu... i nic...
...ale uparty jestem wiec jeszcze zrobiłem zdjęcie przy zdjętym obiektywie...
No i dobra, moje pytanie głupie było, zielooono miii))
50D; C 17-55
Szukam, szukam i sam nie znalazlem dzwieku migawki "SZCZEK PSA" w moim 5D2, a w S2 IS mam![]()
Swoją drogą, nawet widząc już, jak ten dźwięk dokładnie powstaje, i tak nie chce mi się wierzyć, że nie można by tego sprzętu zrobić tak, aby chodziło ciszej. Może ten 'PZDRYG' jest cool i klimatyczny i w ogóle, ale próbowałem dzisiaj podchodzić do zwierzaków i irytowało mnie to niepomiernie.
50D; C 17-55
Dobrze wycisza wszelkie dźwięki pianka montażowa. Odkręć obiektyw wstrzel odrobinę pianki (około 5cm/3). Zakręć obiektyw i gwarantuję, że już nigdy nie usłyszysz tego przeklętego dźwięku.