Strona 7 z 20 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 197

Wątek: 5D Mark II VS 1Ds Mark II

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Wątły nie jestem i dla mnie waga nie gra, aż takiej roli. Nie raz spędziłem z dwoma apratami po 8 godzin i..ręka bolała ;-)
    Mam czasem wrażenie, że wątłym chyba jest łatwiej. Nie muszą prócz aparatu trzymać w górze tych paru kilogramów więcej, które się składają na obwód przedramienia. Wystarczy spojrzeć na Mańka przy ostatniej walce. Więcej wysiłku włożył w trzymanie łap przy nosie niż w rzucanie skosem.
    Inna rzecz, że jak kiedyś robiliśmy z nim sesję i miał tylko przytrzymać wyciągniętą rękę przed sobą, to co chwila robiliśmy przerwy...
    Inna rzecz, że miał co trzymać: fotka

Mój rekord na planie to 15h, robiliśmy dwa miesięczne katalogi dla BATA na raz. Prócz trzymania aparatu nosiliśmy jeszcze całe panele wystawiennicze ze sklepów z glazurami, żeby ekspozycję jakoś zbudować. 3 dni później miałem jeszcze zakwasy.
    Jarek

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

wspolczuje, generalnie w ferworze walki poobwieszany jak choinka sprzetem moze cos wypasc a wtedy .... zal.pl
    Canon FF

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Panowie! Jest okazja zakupu 1Ds mk2 z przebiegiem poniżej 40k w ponoć dobrym stanie... Obecnie mam stare 5D... Przeznaczenie to natenczas krajobraz, później ludzie, portrety, plener, imprezy... Cena to w przeliczeniu 6k PLN.., Szybka porada potrzebna!

Domyślnie

jak byś miał możliwość kupić 5dmk2 lub 1ds mk2 za 6 to brał bym 5mk2 ale jak nie ma tego samego poziomu cenowego to warto brać dsa.

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

wolal bym 5d2 , za tyle kupi się używane
    no comment...

Domyślnie

Jeśli przede wszystkim krajobraz,portret to 5dII
    jeśli bardziej imprezy i reporterka to 1dsII

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yerzu Zobacz posta
    Jeśli przede wszystkim krajobraz,portret to 5dII
    jeśli bardziej imprezy i reporterka to 1dsII

i to jest chyba najtrafniejsza rada

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andy_ Zobacz posta
    Panowie! Jest okazja zakupu 1Ds mk2 z przebiegiem poniżej 40k w ponoć dobrym stanie... Obecnie mam stare 5D... Przeznaczenie to natenczas krajobraz, później ludzie, portrety, plener, imprezy... Cena to w przeliczeniu 6k PLN.., Szybka porada potrzebna!
    Główna przewaga deesa to lepszy AF. Jęsli ci bardzo tego potrzeba (plus kilku innych bajerów) to kupuj.
    Jeśli jesteś zadowolony ze starej piątki to po co wydawac forse?
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A więc byłem chociażby pomacać Dsa Wrażenie solidności, bardzo inna obsługa, bardzo wygodny, na pewno wygodniejszy niż 5D z gripem... Porobiłem kilka fotek, ma więcej detalu niż 5D, szumy, na tyle na ile mogę ocenić, porównywalne, ale bardziej podoba mi się szum z Dsa (chyba :-))... Wolniejszy niż 5D, jeśli chodzi o zapis i podgląd. Zupełnie inny dźwięk lustra, imo fajniejszy Generalnie skusiłbym się... Prędzej czy później AF i uszczelnienia przydałyby się... Ale...

Na i powyżej 1/5000s czarne zdjęcia! Prawdopodobnie migawka pada, sprzedający albo nie wiedział, albo grał głupa (ciężko uwierzyć, żeby posiadacz Dsa nie wiedział). Poinformowałem go o problemie i ponoć ma go nieść do serwisu, ucieszył się, że jest szansa na darmową wymianę

To tyle mojej przygody z Canon 1Ds mark II

Bywalec Awatar 3voQ
    Miasto
    LDZ

Domyślnie

moim skromnym zdaniem 5d mk II przewyższa wysokim użytecznym ISO oraz jednoręczną obsługą deesa i na tym koniec.

na początku nie mogłem się z piątki przestawić na dwuręczne obsługiwanie tej genialnej puszki, podglądanie zdjęć to horror, na małym, słabym wyświetlaczu..i tutaj koniec krytyki..

potrzebujesz ISO powyżej 1600 i masz szkła od 2.8 bierz piątke..masz jasną szklarnie bierz deesa..ale najważniejsze jest przeznaczenie sprzętu..

5d mk II kupuje jako zapasowe body ale oczywiście w sytuacjach kiedy wysokie ISO to podstawa będzie niezastąpiona:]

pozdr,
    Piotr.

P.S. to zupenłie inne półki, generalnie takie porównanie nie powinno mieć miejsca i by nie miało gdyby nie to ISO..

jak masz deesa w dobrym stanie to nie zastanawiaj, na pewno dłużej Ci posłuży niż piątka..ja się nie wachałem ani minuty
    3voQ

Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast

----------------------------------------------------------------
    Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia

Strona 7 z 20 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów