Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 197

Wątek: 5D Mark II VS 1Ds Mark II

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A może ktoś wrzucić zdjęcia z ISO 3200 robione 1Ds'em? Najlepiej bez lampy i nie odszumiane

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 3voQ Zobacz posta
    zachwalałem deesa aż w końcu go sprzedałem, właśnie na to kiepskie ISO.

generalnie do ślubów/wesel za bardzo sprzęt się nie nadaje..poza nimi jest naprawdę niezły.

robi ktoś śluby wyżej wymienionym deesem?
    Włączając się do wątku, powiem, że zrobiłem ponad 25 tysięcy zdjęć 1Ds MKII i poza klawiszologią, do której idzie się przyzwyczaić, niewielkim acz dobrej jakości wyświetlaczem, szumami na wysokim ISO, nie mam najmniejszych zastrzeżeń do tego aparatu. A mam porównanie do 5D (stara piątka) i Ds MKIII. Do tego, moim zdaniem, obrazem z tego aparatu w wersji RAW daje przeogromne możliwości, zdecydowanie większe niż 5D, i nie chodzi tu tylko o szczegóły.O AF nie wspomnę, bo jest...taki jaki powinna mieć stara i nowa piątka, dlatego nie trzeba ogladać zdjęć w powiększeniu na LCD, ponieważ one są...z zasady wszystkie ostre:-)
    Planuję zmianę 5D, którym fotografuje moja żony, która nie lubi skomplikowanej obsługi sprzętu, w przyszłym roku na.... starego 1ds MKII odkąd miała go parę razy w ręku, już nie chce piątki;-)
    No i pisanie, że nie daje się Ds MKII na śluby jest totalna bzdurą, zwłaszcza gdy większość robi je starą piątką, niektórzy jeszcze 30-40-50 D, a i są tacy, którzy posługują się 450D. To tyle, w obronie starego Ds-a, a pęd do nowości z poziomu semiprofi, lub nawet niższego, nie zastąpi ergonomii sprzętu dla zawodowców, bezawaryjnego, robiącego zdjęcia w każdych warunkach, o pancernej konstrukcji, który przetrwa dwie odsłony amatorskiego sprzetu w rękach kogoś, kto pstryka sporo zdjeć.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Gdzie są te zdecydowanie większe możliwość w rawie w porównaniu do starej 5d ? Konkretnie.
    no comment...

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

ponoc matryca 5d2 to największą zaleta tego aparatu, ktos kiedys napisal ze jest to rewelacyjna matryca w dupnej obudowie z dupnym AF wiec ciężko mi uwierzyć w to co piszesz wiec jak możesz rozwiń ta mysl ze RAW z DS daje większe możliwości niz z piątki ...
    Canon FF

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Ja czytałem że 5dmkii dostało matrycę z 1ds mk3. Nie wiem jak to możliwe że jest gorsza od tej z 1ds mkII...
    1.Chuck ma zawsze racje,
    2. Jeśli Chuck nie ma racji patrz pkt.1

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chuck Zobacz posta
    Ja czytałem że 5dmkii dostało matrycę z 1ds mk3. Nie wiem jak to możliwe że jest gorsza od tej z 1ds mkII...
    W dziwnych miejscach czytałeś, albo nie zrozumiałeś tego co czytasz. To nie jest dokładne ta sama matryca. Różnice choćby w szumach zobaczysz już na ISO 1600.
    Jarek

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

optyczne.pl - test 5d mkii
    "Następca 5D odziedziczył 21-megapikselową matrycę po 1Ds Mark III, choć tym razem obsługiwaną przez jeden procesor DIGIC IV. Jednocześnie rozszerzono zakres czułości do przedziału ISO 100-6400 i o wartości programowe ISO 50, 12800 i 25600."
    1.Chuck ma zawsze racje,
    2. Jeśli Chuck nie ma racji patrz pkt.1

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia | Warszawa

Domyślnie

Słuchaj optycznych to będziesz zimą w sandałkach chodził:-D
    This isn't happiness, or maybe perhaps, it is

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Optyczne.pl to jeden z bardziej niekompetentnych serwisow fotograficznych jakie znam.

Bywalec Awatar 3voQ
    Miasto
    LDZ

Domyślnie

Lukasz2791 napisal"

"No i pisanie, że nie daje się Ds MKII na śluby jest totalna bzdurą, zwłaszcza gdy większość robi je starą piątką, niektórzy jeszcze 30-40-50 D, a i są tacy, którzy posługują się 450D. "

generalnie mialem na mysli porównanie 5d2 z 1ds2. Wyzsze uzyteczne ISO dla mnie ma o wiele wieksze znaczenie, poza tym 1ynka daje rade i jest znakomitym sprzetem..

kwestii focenia wesel 450d i innymi cropami nie bede komentowal, chyba poruszamy sie na roznych poziomach abstrakcji..

czepiam sie detali w 1ds2 a ty mi piszesz czym inni robia foty, jaki to ma cel? chyba mamy sie rozwijac nie uwsteczniac..

dobra mniejsza. 5dmkI dalej uzywam i jest to wypasione body ale jako drugie body..jak zaczyna brakowac swiatla to czy bedziesz mial 5d1 czy 1ds2 to i tak nie zrobisz ostrych zdjec a 5d2 moze sie udac;-)

ale co tam ja sie nie znam, ja sie caly czas ucze..dlatego druga edycja jest dla mnie przyjazniejsza.

P.S. 1ds2 kupie za jakis czas do kompletu ponownie, uwielbiam to body:-)
    3voQ

Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast

----------------------------------------------------------------
    Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia

Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów