Strona 10 z 20 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 197

Wątek: 5D Mark II VS 1Ds Mark II

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Ten cytat wkleiłem bo był "pod ręką" ale natknąłem się kilka razy na takie stwierdzenie.
    Może sugerowali się jedynie danymi typu 14bit, 21mpix ale to i tak bardziej przekonuje niż opinia Kajtka.
    1.Chuck ma zawsze racje,
    2. Jeśli Chuck nie ma racji patrz pkt.1

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a co myślicie o tym aparacie?http://http://www.dpreview.com/reviews/canoneos1ds/.mam możliwość kupienia go za 4tyś złotych z przebiegiem 28 tyś. wcześniej zastanawiałem się nad 5D mark II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kandp Zobacz posta
    a co myślicie o tym aparacie?http://http://www.dpreview.com/reviews/canoneos1ds/.mam możliwość kupienia go za 4tyś złotych z przebiegiem 28 tyś. wcześniej zastanawiałem się nad 5D mark II
    to juz dziadek , 1ds to juz osmioletnia technologia
    ja bym patrzyl na niego jako 2gie body ciekawostke a nie jako glowne.

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Dopiero zaczyna

Domyślnie

masz rację jednak pełna klatka, taki przebieg i 4 tyś złotych. 5D dwójka dwa razy tyle, ale nówka nie śmigana, nowa technologia. jest dylemat Mam narazie 40D i szukam drugiego body (głównie portrety)

Domyślnie

kup starą 5-kę
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Dopiero zaczyna

Domyślnie

przejrzałem cały wątek i zernąłem też na optyczne pl. No i zastanawiam się teraz co z tym AF w 5D? Czy na pewno jest aż tak źle? Jeśli tak to może jednak ta stara jedynka?

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Centralny autofokus w 5d2 jest bardzo dobry, reszta punktow po prostu ssie. Bardzo mnie irytuje dzialanie tego na mniejszych przyszlonach. 1ds2 jest jednak nieco lepszym aparatem do zarabiania kasy. Jak masz czas zeby powtorzyc fote, to lepiej wziac 5d2, ladniejszy obrazek i mozliwosc odpiecia gripa robia swoje.

Pozdrawiam.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Dopiero zaczyna

Domyślnie

miał ktoś jeszcze jakieś przeprawy z tą puchą i AFem? Każda opinia mi na pewno pomoże w dokonaniu wyboru

Domyślnie

z 5 czy 1. Miałem ody dwie znaczy 5 (mkI - MKII miałem kilka dni na testach wg mnie af ten sam) mam nadal 1dsMKII jego AF to kosmos w porównaniu do 5 no może trochę przesadziłem ale różnica jest naprawdę spora. Zdarzyło mi się kilkukrotnie, że szkło kręciło mordą szczególnie na przesłonach typu 1.8 2.2 bo nie mogło sobie poradzić ze złapaniem ostrości. Sytuacje dość ciemnawe w ruchu. Przy 1 nabyłem sporej pewności szczególnie jeśli chodzi o all servo. Co do obrazka to dla mnie bez różnicy, obie puchy generują bardzo dobry.
    pozdr
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Ok, ale jak jest w końcu z obróbką RAWów ? W 5D ciężko coś wyciągnąć ze świateł, jak jest w przypadku 1DSmk2 ?
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Strona 10 z 20 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów