Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    GF1 z podpiętym zum kitem łapie ostrość zauważalnie szybciej niż 7D z 17-55.
    Dla mnie GF1 z zumem to liga D3. Nie powiem, dla mnie to był po prostu szok.
    @gietrzy a możesz przedstawić jakieś miarodajne porównania, które to wykazują czy tak puszczasz w kółko te rewelacje w nadziei, że w skutek nieustającego powtarzania staną się faktami.
    Ja też mogę napisać (czemu nie), że ten GF1 który miałem przyjemność (nie powiem bardzo miła zabawka) oglądać miał chyba zepsuty AF w porównaniu z moją 40-tką na przykład.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Moja nokia lapie AF jeszcze szybciej niz D3 i co to zmienia.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    @gietrzy a możesz przedstawić jakieś miarodajne porównania, które to wykazują czy tak puszczasz w kółko te rewelacje w nadziei, że w skutek nieustającego powtarzania staną się faktami.
    Nie, nie mogę. Powyższe opinie to moje własne odczucia na podstawie posiadanego sprzętu. I D3 i GF1.

Ja też mogę napisać (czemu nie), że ten GF1 który miałem przyjemność (nie powiem bardzo miła zabawka) oglądać miał chyba zepsuty AF w porównaniu z moją 40-tką na przykład.
    Ja ci nie bronię
    Zepsuty AF? Być może miałeś zapięte 20mm f/1.7, które jest wolne. Dla tego napisałem 14-45, które jest lightning fast* a wg Panasonika ten obiektyw nie jest optymalizowany pod CDAF...

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Moja nokia lapie AF jeszcze szybciej niz D3 i co to zmienia.
    Jak dla mnie to nic. Aparat fotograficzny to najsłabsze ogniwo w mojej Nokii.

* - prywatna opinia gietrzy, nie poparta testami laboratoryjnymi
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Nie, nie mogę.
    I wszystko jasne .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Miałem ze dwa tygodnie LX3 i nijak nie udało mi się ustawić ostrości na księżyc, jak bym nie kombinował a był w pełni. Ma ktoś podobne doświadczenia w tej materii?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Miałem ze dwa tygodnie LX3 i nijak nie udało mi się ustawić ostrości na księżyc, jak bym nie kombinował a był w pełni. Ma ktoś podobne doświadczenia w tej materii?

Nie ten wątek.

BTW nie wierzę w LX z matrycą 43.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

I wszystko jasne .
    Dla mnie wszystko już było jasne po poście #10 w tym wątku

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Nie wystarczy przełączyć się na MF i ręcznie? Dodatkowo spróbowałbym włączyć digital zoom - czasami potrafi zadziwić.

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    BTW nie wierzę w LX z matrycą 43.
    Ja odkopałem przez google wywiad datowany na grudzień 2009, na dc watch jp, gdzie szycha z Panasonika wyraźnie stwierdza, że nie pracują nad m43 fixed lens compact camera. Jednak później (czasy anonsu Nexa) druga szycha mówi, że puszczą małego cieniasa w m43. Myślałem, że do pary z mikronowym 14mm f/2.5.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    OK, ultra cienias z matrycą m43 to nie LX5, bo tak ma się nazywać następca LX3. Anons przed Photokiną, ma mieć odchylany do 90 stopni EVF. W zestawie ma znaleźć się także pokrowiec.
    Na górze obiektywu oprócz znanych 16:9, 2:3, 4:3 mają dołożyć 1:1 (obecne ztcp od fw 2.0 przez menu). Wszystko to oczywiście w maluczkich rozmiarach, zapakowane w ładne pudełeczko, którego projekt firma właśnie zakończyła.

Z mięsa nic nie dali, więc obstawiam sensor BSI/HS, może gapless.
    To wszystko. Trudno jest poprawiać ideał.

Osobiście uważam to za wspaniały njius dla posiadaczy LX3, absolutnie nie warty $500.
    Pozostaje czekać na cieniasa w m43, którego szkło zamiast f/2.0-2.8 IS będzie raczej f/3.5-4.5 IS.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 01-07-2010 o 08:28 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Uprawnienia umieszczania postów