Strona 43 z 61 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 603

Wątek: [mini test] Canon 85 1.2 L II vs. 85 1.8 USM

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

chcialbym miec takie problemy jak wy ))
    a ta na serio bawilem sie 85L przez 2-3h... majac 85 1.8... no coz i zakochalem sie w 85L oraz we wszystkich jego wadach
    obecnie niestety tylko albo az powstrzymuja mnie finanse przed zakupem szkla.
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Lepsze bez 2 zdań, ale przy dynamicznych scenach się nie wyrabia. Ostrzenie manualne to nie był by zły pomysł z tym że bez matówki z klinem efekty mogą być różne a ta z kolei daje ciemniejszy obraz co na ciemnej sali bardzo przeszkadza.
    Hmm..Nie mam takiego problemu.Może to DsIII troszkę pomaga ,a może przeszło trzydzieści lat focenia na manualach.To dopiero był wolny "AF" .A sceny dynamiczne fotografowane były równie często co dzisiaj.Generalnie to każde szkło trzeba sobie oswoić no i używać tam gdzie jest potrzebne.Ten obiektyw to głównie studio,portret,aranżacje w plenerze itp.. .Do Street foto czy reportażu uzywam 35/1,4 lub 24-105/4.[Matówkę z klinem miałem w Praktice PLC i nigdy więcej nie chciałbym mieć Można się wściec gdy w najlepszym momencie w centrum kadru niespodzianie pojawia się czarny duży krążek.Mało światła lub macro przy takiej matówce to ...no nie będę używał brzydkich słów.] Przy takim zastosowaniu 85/1,8 był u mnie bezrobotny.Myślę że nie byłoby błędem trzymać go nawet używając rzadko.
    No ale nikt nie może mieć wszystkiego, bo gdzie by to położył :smile:
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Hmm..Nie mam takiego problemu.Może to DsIII troszkę pomaga ,a może przeszło trzydzieści lat focenia na manualach.To dopiero był wolny "AF" .
    Rozumiem, że AF w 1dsmkIII jest szybszy, ale czy ostrzenie manualne z 85L nie jest problemem?

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

a jak Wam współpracuje AF w 5d z 85 na 1,8???
    tz chodzi o odległość 3-5 m........czy często się myli? zdjęcia robiłem z ręki ale czas to 1/200 1/100
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

u mnie właściwie nie myli się nigdy - bez względu na odległość... jeśli jest pomyłka to tylko przez operatora.
    Canon 855D + 8-200mm f4

Domyślnie

U mnie 85 1,2 z 5D trafia ( centralnym) chyba , że nieumiejętnie przekadruję to ostrość poleci tam gdzie nie zamierzałem.

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

czy to możliwe że ostrość ustawiona w punkt za jednym razem poprawna a drugim "mydełko" chociaż w punkcie????
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fmagik Zobacz posta
    czy to możliwe że ostrość ustawiona w punkt za jednym razem poprawna a drugim "mydełko" chociaż w punkcie????
    patrząc na body, które masz w stopce to całkiem możliwe. w nowszych puszkach nie powinno to mieć miejsca.
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Dopiero zaczyna Awatar Macky Bucon
    Miasto
    BA Lens Based Media Study

Domyślnie 135

Ja wlasnie zdecydowałem zamienić moje 135L i 17-40L na 85LII, nawet dorzuce fisza jak bedzie trzeba. Wcale się tej decyzjii nie obawiam bo po testach i przeróżnych porownaniach wiem że go potrzebuje. Choc przyznam sie ze wystarczyly pierwsze minuty razem z kulką i 5dmkii ażeby można było poczuć magię

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macky Bucon Zobacz posta
    Ja wlasnie zdecydowałem zamienić moje 135L i 17-40L na 85LII, nawet dorzuce fisza jak bedzie trzeba. Wcale się tej decyzjii nie obawiam bo po testach i przeróżnych porownaniach wiem że go potrzebuje. Choc przyznam sie ze wystarczyly pierwsze minuty razem z kulką i 5dmkii ażeby można było poczuć magię
    a jaki jest powod tego ze sprzedajesz to szklo?

Strona 43 z 61 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów