Strona 41 z 61 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 603

Wątek: [mini test] Canon 85 1.2 L II vs. 85 1.8 USM

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    No. Większość robię 24 albo 35 ale 85 można fajne portrety podczas tańca trzasnąć.
    A to tak, to jak najbardziej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Tańce weselne na 85tce? Nie wierze w co widze
    jasne, ze tak! Z życia wzięte - w zeszłym tyg. pierwszy taniec obskoczylem z 85 i 35 - wszystko odbylo sie w wielkim namiocie wiec miejsca aby z dalszej odleglosci uchywcic kilka portretow mialem az nadto.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Ja do tańców specjalnie zostawiłem sobie 85/1.8.
    szczerze przyznam, ze tez takie rozwiazanie bralem pod uwage jak rowniez dwusystemowosc z 85 1.4 D kosztem 85 1.2
    Ostatnio edytowane przez canonfun ; 19-05-2010 o 15:55 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canonfun Zobacz posta
    szczerze przyznam, ze tez takie rozwiazanie bralem pod uwage jak rowniez dwusystemowosc z 85 1.4 D kosztem 85 1.2
    Jak dla mnie jedyny argument za dwusysetmowością to 14-24. Ale Te ogniskowe IMHO są nieuniwersalne więc chyba jednak wolę 16-35

Domyślnie

Jak dla mnie jedyny argument za dwusysetmowością to 14-24. Ale Te ogniskowe IMHO są nieuniwersalne więc chyba jednak wolę 16-35
    U mnie natomiast jest tych argumentów znacznie więcej: szybkość, celność AF, uszczelnienie, wysokie używalne ISO - to co potwierdza praktyka, czyli przewaga chociażby nad 5d mkII. Pracując na nikonie po zgraniu zdjec na komp. i robiac selekcje praktycznie wybieralem najlepsze zatrzymane momenty przy canonie juz tego nie ma i dosc czesto bywa tak, ze genialny moment leci do kosza ze wzgledu na brak ostrosci niestety.
    P.S.
    Sorki za OT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canonfun Zobacz posta
    U mnie natomiast jest tych argumentów znacznie więcej: szybkość, celność AF, uszczelnienie, wysokie używalne ISO - to co potwierdza praktyka, czyli przewaga chociażby nad 5d mkII. Pracując na nikonie po zgraniu zdjec na komp. i robiac selekcje praktycznie wybieralem najlepsze zatrzymane momenty przy canonie juz tego nie ma i dosc czesto bywa tak, ze genialny moment leci do kosza ze wzgledu na brak ostrosci niestety.
    A ktoś kazał używać amtorskiego 5D mkII? Do pracy jest seria 1D/1Ds gdzie tych problemów o którym piszesz nie ma.

rabek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    eeee tam...
    jeśli piszesz że jest "akceptowalnie ostra" od pełnej dziury, a nie ostra to..... to jak to w końcu jest ? ostra czy nieostra ?

o jedną działkę ? no w życiu......... zależy od pojęcia ostrości chyba.....

http://attimo.pl/blog/?cat=7

tu robilem koncert 85 1.8 (większość) i dużo fot na 1.8, niektóre na 2.0, 2.2.
    jeśli te fotki nie są ostre, to ja już nie wiem co jest ostre.
    Te fotki NIE SĄ OSTRE.

Tutaj masz OSTRE fotki z 85L f/1.2:

http://www.pixel-thingy.com/kit/phot...0/0/0/0/0.html

Domyślnie

A ktoś kazał używać amtorskiego 5D mkII? Do pracy jest seria 1D/1Ds gdzie tych problemów o którym piszesz nie ma.
    dobre, dobre
    Mam Ci porównać 1ds do d3/d700? zeby udowodnic ze jednak te problemy są? Chociażby jak się ma wysokie używalne ISO z 1ds mkII, mkIII do d3/d700. ( jeśli mowa o modelach pełnoklatkowych)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .... ilość kl./s?
    Ostatnio edytowane przez canonfun ; 19-05-2010 o 16:45 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Nagle z 4 argumentów został Ci 1? I to taki gdzie chcesz porównywać sprzęt dużo starszy od konkurentów? Troche to bezsensu moim zdaniem. Ale jak chcesz to śmiało, tylko nie w tym temacie

Domyślnie

Nagle z 4 argumentów został Ci 1? I to taki gdzie chcesz porównywać sprzęt dużo starszy od konkurentów? Troche to bezsensu moim zdaniem. Ale jak chcesz to śmiało, tylko nie w tym temacie
    jak 1?
    Szybkostrzelność, ISO, bateria - tzn. jej wytrzymałość i możliwa do wykonania liczba zdjęć na w pełni naładowanym aku o reszcie pisac nie bede bo to nie ten watek.
    A o tym modelach piszemy bo do nich nawiązałeś twierdzac ze 5dmkII zajezdza amatorszyzna - zresztą jak znasz inne lepsze pelnoklatkowe modele canona to dawaj chetnie sie o nich dowiem

Domyślnie

Jak zmienisz temat to OK. Tutaj nie chce dodawać pracy Vitezowi

Strona 41 z 61 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów