Strona 42 z 61 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 603

Wątek: [mini test] Canon 85 1.2 L II vs. 85 1.8 USM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Jak zmienisz temat to OK. Tutaj nie chce dodawać pracy Vitezowi
    Od kiedy jestes taki wyrozumiały...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    faktycznie zakończmy ten OT bo z twojej strony brakuje sensownych argumentów a mi nie chce się bić piany...
    Ostatnio edytowane przez canonfun ; 19-05-2010 o 17:29 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabek Zobacz posta
    Tutaj masz OSTRE fotki z 85L f/1.2:

http://www.pixel-thingy.com/kit/phot...0/0/0/0/0.html
    Oceniasz ostrość na podstawie tych znaczków pocztowych z linka, który podałeś?
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

rabek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Oceniasz ostrość na podstawie tych znaczków pocztowych z linka, który podałeś?
    Masz rację - porównuję natomiast ostrość "znaczków pocztowych" jak to nazwałeś, do niewiele większych "znaczków pocztowych" z linka: http://attimo.pl/blog/?cat=7 wykonanych 85 f/1.8 do którego się odnosiłem. A więc "jabłko do jabłka" Rzeczywiście na podstawie takich wielkości nie da się mówić obiektywnie o stopniu "ostrości" ale da się ocenić wrażenie końcowe fotki, czego ostrość jest kluczowym elementem. Poza tym jest to ciekawy link z mnóstwem sampli ze wszystkich chyba obiektywów Canona (i nie tylko). A obiektywne porównanie ostrości obu szkieł przy tych samych przysłonach znajdziesz tutaj:

http://www.the-digital-picture.com/R...=0&FLI=0&API=2

Miasto
    Piła

Domyślnie

Masz rację - porównuję natomiast ostrość "znaczków pocztowych" jak to nazwałeś, do niewiele większych "znaczków pocztowych" z linka: http://attimo.pl/blog/?cat=7 wykonanych 85 f/1.8 do którego się odnosiłem. A więc "jabłko do jabłka" Rzeczywiście na podstawie takich wielkości nie da się mówić obiektywnie o stopniu "ostrości" ale da się ocenić wrażenie końcowe fotki, czego ostrość jest kluczowym elementem.
    Na podstawie tej wielkości plików ocena ostrości jest niemożliwa. A do tego nawiązałeś a nie do "oceny wrażenia końcowego fotki"

A obiektywne porównanie ostrości obu szkieł przy tych samych przysłonach znajdziesz tutaj:

http://www.the-digital-picture.com/R...=0&FLI=0&API=2
    Ja nie szukałem takiego porównania. Odniosłem się jedynie do tego co napisałeś wcześniej o ostrych wg. Ciebie fotkach.
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Klutnie jak w piaskownicy.
    Dajcie spokoj panowie.
    Ja tym szklem strzelilem tylko kilka fotek i na 1,2 bajka jesli chodzi GO.
    Jednak jak sobie sprawdzilem ile czasu zajelo szkielku przejechanie ostroscia z podlogi na infinity to naprawde bylem niemile zaskoczony.
    Ale.. to przeciez nie jest szklo do sportu i i tak chcial bym je miec.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Ja do tańców specjalnie zostawiłem sobie 85/1.8.
    Też zostawiłem 85/1,8 po kupnie 85/1,2.Leżało i się kurzyło.Szkło świetne ale nie miałem ochoty po nie sięgać mając 85/1,2.Nawet gdybym miał ręcznie nastawiać odległość.[przez wiele,wiele lat były tylko takie obiektywy:smile:]
    to i tak wybrałbym 85/1,2.Jest po prostu lepsze.Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Też zostawiłem 85/1,8 po kupnie 85/1,2.Leżało i się kurzyło.Szkło świetne ale nie miałem ochoty po nie sięgać mając 85/1,2.Nawet gdybym miał ręcznie nastawiać odległość.[przez wiele,wiele lat były tylko takie obiektywy:smile:]
    to i tak wybrałbym 85/1,2.Jest po prostu lepsze.Pozdrawiam
    Lepsze bez 2 zdań, ale przy dynamicznych scenach się nie wyrabia. Ostrzenie manualne to nie był by zły pomysł z tym że bez matówki z klinem efekty mogą być różne a ta z kolei daje ciemniejszy obraz co na ciemnej sali bardzo przeszkadza.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canonfun Zobacz posta
    faktycznie zakończmy ten OT bo z twojej strony brakuje sensownych argumentów a mi nie chce się bić piany...
    Lubie takie zagrywki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Jak dla mnie jedyny argument za dwusysetmowością to 14-24. Ale Te ogniskowe IMHO są nieuniwersalne więc chyba jednak wolę 16-35
    Popatrz na obrazek z 14-24 nikona i 16-35 , nijak ten drugi nie ma sie do pierwszego , mówię o całym kadrze bo chyba po to tak szerokie szkło się przydaje ;]

btw 85 czy 135 na sali do zabawy świetna sprawa , ile można klepać kadrów 24/35 ... nuda
    no comment...

Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    btw 85 czy 135 na sali do zabawy świetna sprawa
    Dlatego właśnie zamieniłem 70-200 2.8 IS na te dwa szkiełka

Strona 42 z 61 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów