Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 152

Wątek: Nowe SIGMY :)

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    Jaki z tego morał? Człowiek zawsze narzeka jak teoretycznie mozna mieć coś "lepszego" - droższego.

sorry ale kompletnie bez sensu ja sprzedalem 17-70 sigme, dolozylem troche do uzywanej 17-40 i nie zaluje ani sekundy. co gorsza zaluje ze nie posluchalem kolegi i nie kupilem od razu eLki. dlaczego?
    - sigma 17-70 2.8-4.5 (ta stara) byla ostra dopiero od f/4. czyli jak canon a wlasciwie gorzej, bo canon ostrzejszy od swojej pelnej dziury.
    - w zakresie 50-70 - fatalnie wypadala z ostroscia. czyli de facto ten zakres bezuzyteczny.
    ergo - wyszlo tylko na plus dla canona bo canon: f/4 ostry, pod FF, lepsze kolory, USM, lepsza obudowa, lepszy bokeh.... mam wymieniac dalej?
    nie nie nie i jeszcze raz nie dla Sigmy.
    "Dziś w nocy śniła mi się rzeczywistość. z jaką ulgą się obudziłem" S.J.Lec .

flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

no bez przesady... 17-70 to budzetowe szklo i porownywanie go do jakies eLki, chocby F/4 to troche bezsens, szczegolnie ze 17-40 to szklo pod FF i na cropie jest swietne optycznie, na pełnej klatce rogi przy nizszych F sa juz dosc slabe
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Sigma to dobry obiektyw jak jest skalibrowany. Sam bym pewnie nie zamienił, gdyby serwis mi go naprostował, ale polegli. Ja to bym z chęcią kupił jeszcze kilka obiektywów tej firmy pod warunkiem, że producent dały możliwość przetestowania szkła przez kilka dni z możliwością zwrotu. Oczywiście można się w tej kwestii dogadać ze sprzedawcą, ale np. we Wrocławiu nie spotkałem się z taką możliwością i to mnie bardzo zniechęca. Niby szybko kalibrują jak wada jest minimalna, ale w moim przypadku trwało to 2 miesiące bez rezultatu.

Co do porównania do C70-200 i takiej samej ilości nietrafionych zdjęć to moim zdaniem wynika to bardziej z umiejętności pracy danym szkłem. Jak ktoś myśli, że kupi sobie L-ke i będzie miał super zdjęcia to się raczej przeliczy, zwłaszcza w dynamicznych akcjach..

Ale jak już szkło nie trafia na ONE SHOT i to przy statycznych obiektach to nie ma o czym gadać, a tak było w przypadku mojej Sigmy..
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    no bez przesady... 17-70 to budzetowe szklo i porownywanie go do jakies eLki, chocby F/4 to troche bezsens, szczegolnie ze 17-40 to szklo pod FF i na cropie jest swietne optycznie, na pełnej klatce rogi przy nizszych F sa juz dosc slabe
    ja nie porównuje szkiel. ja sie odnosze do tego komentarza o narzekaniu. jesli mozna miec lepsze i w podobnym zakresie...ale rzeczywiscie raczej nieporównywalne szklo (choc akurat moim zdaniem duzo tu podobienstw - zakres, realne swiatlo etc...) to wybieram lepsze i drozsze.
    a tak a propos - akurat w mojej sigmie nie bylo zadnych problemów z AF.

pozdrawiam
    Tomek
    "Dziś w nocy śniła mi się rzeczywistość. z jaką ulgą się obudziłem" S.J.Lec .

flickr

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Sigma podała cene za 8-16mm 800 GBP czyli jakieś 3600zł. Przyznam że sporo jak na mój gust - tym bardziej że szkło nie jest nawet oznaczone jako EX.

http://www.swiatobrazu.pl/obiektyw-s...ony-20092.html

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cena wyjściowa - standart. Normalna cena rynkowa to będzie zapewne z 2600-2800zł
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

Ciekawe jak będzie wyglądała dystorsja w tym szkiełku?

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    tym bardziej że szkło nie jest nawet oznaczone jako EX.
    Bo od jakiegoś czasu EX mają tylko te nowe obiektywy, które mają stałe światło.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rostek andrzej Zobacz posta
    Ciekawe jak będzie wyglądała dystorsja w tym szkiełku?
    i jaka będzie CA?

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Pożyjemy, zobaczymy.
    też czekam na pojawienie się tego szkiełka,
    bo już się decydowalem na nową S 10-20 ze stałym światłem,
    no ale 2mm "drogą nie chodzi

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów