Strona 15 z 65 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 646

Wątek: Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

Dopiero zaczyna Awatar JAZ
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maver Zobacz posta
    Bo teraz o technicznym kierunku rozwoju sprzetu decyduja marketoidy, a nie dzialy techniczne. W zwiazku z czym bezdziemy mieli wieksze matryce bo przeciez tak latwo mozna napisac "NASZ APARAT MA PIERDYLIARD MEGAPIXELI", ....
    Niestety, swiat schodzi na psy i raczej sie to juz nie zmieni, musimy sie przyzwyczaic.

Maver, jaki ty masz zawód wyuczony i wykonywany? Zawsze mnie ciekawi, kto tak psioczy na marketoidy? :-| Sam jestem inżynierem mechanikiem precyzyjnym, a obecnie robię w kontrolingu, a więc jestem tzw. księgowym.
    (inzynierom u nas nie chcą uczciwie płacić )
    Jeśli nie chcesz dla ogółu, to może na priva?

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Pomijając obiecany 24P FW, 5D2 is dead. Imho wzorem klasyka, ostatnim firmware'rem załatwią sprawę kompatybilności większych kart a i to nie jest pewne, jeśli 5D2 ma skrócony cykl życia produktu.
    a a skąd ta pewnośc?

moim zdaniem Canon nie przejdzie na krótszy czas premier w serii semi-pro
    xxxD/xxD co 18 miesięcy
    xD co 36 miesięcy

a co do softu, to dziwne jakby pokazali go na konferencji, a potem nie wprowadzili.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

tylko ze w serii xxxD juz wszedl ok 12 miesieczny cykl
    24/01/08: Canon EOS 450D
    25/03/09: Canon EOS 500D
    08/02/10: Canon EOS 550D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    a a skąd ta pewnośc?

moim zdaniem Canon nie przejdzie na krótszy czas premier w serii semi-pro
    xxxD/xxD co 18 miesięcy
    xD co 36 miesięcy
    A moim zdaniem się mylisz 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A moim zdaniem się mylisz 8).
    Dzię-ku-je-my
    the silence is deafening

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Po 1 ciekawe jaka będzie cena
    po 2 zaraz jak z każdym nowym aparatem zaczną się sprzeczki jaki on jest dobry/zły a i tak 3/4 osob wypowiadająca się o owym aparacie nie będzie miała go w ręku
    po 3 walenie coraz to więcej mpix nie jest ( moim zdaniem ) atutem już bym wolał miec obracany ekran
    po 4 jak ktoś go sobie kupi to na pewno będzie zadowolony bo będzie mial aparat CANONA
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek_j Zobacz posta
    ...bo będzie mial aparat CANONA
    To chyba najmniej istotne ...
    A może się mylę i są na świecie fanatycy "jedynie słusznej marki", tej czy innej?

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek-dorado Zobacz posta
    To chyba najmniej istotne ...
    A może się mylę i są na świecie fanatycy "jedynie słusznej marki", tej czy innej?
    Są. Kiedy wchodzę na Allegro, moje palce same wpisują "Canon" w wyszukiwarce. Kiedy wchodzę do sklepu, nawet nie zaglądam na półkę z innymi aparatami. Canon nie raz mnie zdradził, a mimo to jestem mu wierny. Czyli jestem fanatykiem. I kiedy kupię sobie Canona 550D, będę z niego zadowolony. Także dlatego, że nie będę musiał pozbywać się wszystkich obiektywów, które do tej pory kupiłem i nawet się do nich przywiązałem.
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Coś już napisał Awatar SeaMan
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Najbardziej mnie zastanawia fakt możliwości nagrywania filmów i do tego jeszcze jakieś mikrofony... Przecież jest to LUSTRZANKA aparat co prawda dedykowany dla amatorów ale amatorów FOTOGRAFII a nie dla cioci Zosi co jej aparat jest wszystko mający ma tryliard Mpx nagra film a na koniec wyplecie kosz z wikliny zamiast tego wolałbym ruchomy ekran bo według mnie laiv view bez tego dużo traci
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i jeszcze jedno
    jedyna słuszna marka istnieje i bez żadnych wątpliwości jest nią CANON
    Ostatnio edytowane przez SeaMan ; 09-02-2010 o 20:35 Powód: Automerged Doublepost
    450D+grip l C EF-S 18-55/3.5-5.6IS l C EF 55-200 mm f/4.5-5.6 II USM l C EF 50mm f/1.8 II l C 380 EX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SeaMan Zobacz posta
    wszystko mający ma tryliard Mpx nagra film a na koniec wyplecie kosz z wikliny
    W absurd można obrócić wszystko. Jednak np. możliwość nagrywania filmów to bardzo przydatna sprawa. Ja noszę ze sobą często kompakta, którego tylko do nagrywania krótkich filmów używam. Zatem w lustrzance miło bym widział taką możliwość. A zwłaszcza na takim poziomie jak 550d.
    Jak ktoś uważa, że to porażka, bo lustrzanka służy do robienia zdjęć, to nie musi filmować. To nie problem.
    Ja np. nie używam podglądu GO. I nie narzekam, że mój aparat ma taką możliwość.

Strona 15 z 65 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów