Skąd w ludziach tyle frustracji? I to tylko z powodu nowego aparatu fotograficznego? Plamy na słońcu jakieś, czy co?
Skąd w ludziach tyle frustracji? I to tylko z powodu nowego aparatu fotograficznego? Plamy na słońcu jakieś, czy co?
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
to ci mieszkajacy w Anglii, Irlandii albo Holandii, powinni byc kurcze bazyliszek i samym spojrzeniem mordowac
nie no... bez urazy, ale co wy, k*, zamieszkujacy ojcowizne wiecie o braku slonca?jedzcie do Londka, gdzie swiatlomierz w srodku zimowego dnia pokazuje ISO 100, f8 i 1/2s. a w lecie 1/30s wiec nawet na skraju robienia z lapy
a ta bajka nie skonczyla sie jak Nikon wypuscil D3? nie mowilo sie APS-C tylko DX, ale chodzilo o to samo: FF nie bylo, nie ma i nikomu nie bedzie potrzebne![]()
Bo my na ojcowiznie mamy Kazika.
4 pokoje, 4 pokoje, pokażę wszystko wam dopóki jeszcze mogę stać
4 pokoje, 4 pokoje, pokażę wszystko wam póki jeszcze prosto stoję
Polacy są tak agresywni, a to dlatego, że nie ma słońca
Nieomal przez siedem miesięcy w roku, a lato nie jest gorące
Tylko zimno i pada, zimno i pada na to miejsce w środku Europy
Gdzie ciągle samochody są kradzione, a waluta to polski złoty
itd...
;-)
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nie no żebym był na kogoś zły, ale jak patrze jak nam wodę z mózgu robią dodając te nowe bajery to mi szkoda ludzi. Jeśli się ktoś poczuł urażony moja wypowiedzią to przepraszam najmocniej. Jak juz jestem na kogoś zły to na marketing Canona. Zapewne powiadam wam DIGIC iV będzie miał problemy przy tylu pikselach na tak malej powierzchni. W 50D już widać ze mogli zostać przy 12 MPIX. Zachciało się więcej i robią wyścig, a my chcąc nie chcąc zaczynamy w nim uczestniczyć.
Pozdrawiam serdecznie
ale to nie tylko chodzi o GO.
chodzi też o szumy na wysokich ISO oraz wymienną optykę.
No nie przesadzajmy, 7D to jednak aparat do trochę innych zastosowań. Ja np potrzebuję body do fotografii przyrodniczej, gdzie liczy się każda fps, dobry AF itp. Tego chyba nie da mi 550D? Oczywiście jeżeli głównym kryterium wyboru są filmy, to 550D chyba wystarczy w zupełności.
Witam,
Odnośnie filmowania za pomocą aparatów to nie można zapominać o tym że niektóre sceny w tak kasowym i znanym filmie jak "Slumdog" były kręcone przy użyciu 5D Mark II, nie wspominam o teledyskach znanych piosenkarzy i reklamach w telewizji kręconych nie kamerą tylko aparatem. Myślę że Cannon 550d z dobrym jasnym szkłem będzie robił świetne filmy. Kamera w aparacie to wygoda, noszenie np. do lasu aparatu i dużej kamery i potem "żonglowanie" sprzętem, noszenie go to naprawdę ciężka i męcząca sprawa. Kamera w aparacie to już nie rewolucja, a raczej standard i dalsza ewolucja w kierunku zwiększania ilości klatek na sekundę i innych spraw poprawiających jakość filmów, dźwięk itp. Polecam świetny blog o filmowaniu lustrzanką:
http://inspiredbylife.pl/podrecznik-...ia-lustrzanka/
W 550d martwi mnie zapis filmów na pliki mov, rozumiem że najlepiej mieć maca w domu i to z górnej półki, trochę mi to nie pasuje, no ale cóż...