Strona 103 z 163 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113153 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 021 do 1 030 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Domyślnie

tak sobie myślę czy w wątku Sonego nie powinno się rozdzielić na dwa:
    - technologie ogólne, nowinki, rozwiązania
    - obiektywy Sony (ew. Lustrzanki i obiektywy)

a z nowości (a przynajmniej ja o nich wcześniej nie wiedziałem choć skoro są testy i jest podana cena w zł to nowością być nie może ale chyba nie było)

Sony Party-shot IPT-DS1 - podstawka którą ustawiamy np. na imprezie i sama wyszukuje ososby i robi zdjęcia obracając aparatem.

link do artykułu na fotopolis:
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=10137&skad=news

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henio.eu Zobacz posta
    tak sobie myślę czy w wątku Sonego nie powinno się rozdzielić na dwa
    Nie, bo nie jesteśmy na forum Sony .

Dopiero zaczyna Awatar domi

Domyślnie

Michu: już Ci kiedyś pisałem - A550 nie ma matrycy takiej jak pentaks, nie zgadza się liczba Mpix (jak już A500). Przedstawione porównanie jest za to zupełnie chybione (do D700). Jedno nie ma detali wcale lub jest poza GO raczej, oba okrutnie odszumiane jak z taniej noki.

Gietrzy: po pierwsze Twój argument o mnie do pary z tompakiem jest nie na miejscu.
    Po drugie to mylisz sobie marchewki - canon od dawna dawał bardziej mydlany obraz, ale za to lepszą czułość. Ile to było wojen o ccd vs cmos? Dzisiaj ccd jakby przegrały, za to wszyscy mają cmos, ale miejsca się odwróciły. W low-light performance góruje nikon. Canon więc leci w rozdzielczość i w 7D wynik jest ok, ale jasnym kosztem związanym z czułością i DR. Sony za to skupia się na budowaniu systemu bez wielkiego wow.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez domi Zobacz posta
    Gietrzy: po pierwsze Twój argument o mnie do pary z tompakiem jest nie na miejscu.
    Bo?
    Dla mnie ty, tompac i Martyna to dzisiaj najważniejsze osoby w Sony_PL Viking-Marketing Division. Nie przychodzą mi na myśl równie wierni warriorzy jak Wy. Nie obraź się, ale Martynę rozumiem, tompac'a też...

Po drugie to mylisz sobie marchewki - canon od dawna dawał bardziej mydlany obraz, ale za to lepszą czułość.
    Ktoś Ci kiedyś doradził w usenecie coś w ten deseń: Dominik, musisz dojrzeć do miękkiego obrazu... ale generalnie bez komentarza.

W low-light performance góruje nikon.
    Yyy?
    Jeśli masz na myśli autofokus w ciemnościach to pewnie tak (zaznaczam jednak, że nie wiem jak się ma sprawa z 1D3 i teraz 4), jeśli jakość obrazka to na razie nie ma jak tego zbadać. D3s jest miodzio, ale Marek4 ma więcej MPx, mniejszy sensor a szumi (zostawia tą samą ilość detalu na 6400+) podobnie...
    Jeśli chodzi o crop to najlepsze co się trafiło Canonierom od czasów 20D to 7D CMOS: bez bandingu na czwórce - H (patrz porównania z 50D). Równie udany imho jest Nikon D300s jednak nie można imho powiedzieć, że góruje bo np. 17-55 ma niestabilizowane, itd.

Canon więc leci w rozdzielczość i w 7D wynik jest ok, ale jasnym kosztem związanym z czułością i DR. Sony za to skupia się na budowaniu systemu bez wielkiego wow.
    Dom,
    czy ty nie masz odbiornika propagandy w domu, nie wychodzisz na ulicę, nie bywasz w sklepach brańżowych, czy jesteś zamknięty na świat?
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

gietrzy, ale niestety domi ma troche racji. W 7D przegieli z megapikselami, a przez to DR jest cieniutki.
    Z kolei pierwsze sample z MkIV pokazuja, ze ustepuje on D3s jesli chodzi o szumy na najwyzszych iso.
    Dopiero co zmienilem system z Sony, ale zaslepiony nowym nabytkiem nie jestem.
    Gdyby Nikon mial kilka fajniejszych szkielek, to z cala pewnoscia mialbym D700 obecnie.

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Dopiero co zmienilem system z Sony, ale zaslepiony nowym nabytkiem nie jestem.
    Gdyby Nikon mial kilka fajniejszych szkielek, to z cala pewnoscia mialbym D700 obecnie.
    czyli wyszedłeś z Sony czy do niego wszedłeś ?
    pozdrawiam Krzysiek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    czyli wyszedłeś z Sony czy do niego wszedłeś ?
    Miał Alfioka kupił 7D
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

No, widze, ze kolega gietrzy wie lepiej co mam

Mialem A700, teraz mam 5D2.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

A to ktoś świadomie w ogóle wchodzi w system sony? Nie ma jasnego podziału na spadkowiczów z minolty i klientów media markt?

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Miałem kiedyś Minolta 800Si i pięć jako takich w ponad połowie profesjonalnych szkieł. Automatycznie powinienem przejść na cyfrową lustrzankę i pewnie bym to zrobił ale takowej nie było. I aby nie iść z torbami kupiłem Nikon-a. Ale czekałem dalej. A 100 z mojego punktu widzenia nie nadawała się do pracy zawodowej więc czekałem dalej. Obiektywy sprzedałem dawno po pojawieniu się A 700. Tak, że trudno mówić o spadkobiercach Minolta. Nie mniej od czasu pojawienia się na rynku A 900 a teraz A 850 chodzą mi te puszki po głowie. Nie będę wymieniał zad i walet tych puszek bo to nie ma sensu w tym wątku. Nie mniej są to najtańsze bardzo solidne puszki FF na rynku.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 103 z 163 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113153 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów