Cytat Zamieszczone przez domi Zobacz posta
Gietrzy: po pierwsze Twój argument o mnie do pary z tompakiem jest nie na miejscu.
Bo?
Dla mnie ty, tompac i Martyna to dzisiaj najważniejsze osoby w Sony_PL Viking-Marketing Division. Nie przychodzą mi na myśl równie wierni warriorzy jak Wy. Nie obraź się, ale Martynę rozumiem, tompac'a też...

Po drugie to mylisz sobie marchewki - canon od dawna dawał bardziej mydlany obraz, ale za to lepszą czułość.
Ktoś Ci kiedyś doradził w usenecie coś w ten deseń: Dominik, musisz dojrzeć do miękkiego obrazu... ale generalnie bez komentarza.

W low-light performance góruje nikon.
Yyy?
Jeśli masz na myśli autofokus w ciemnościach to pewnie tak (zaznaczam jednak, że nie wiem jak się ma sprawa z 1D3 i teraz 4), jeśli jakość obrazka to na razie nie ma jak tego zbadać. D3s jest miodzio, ale Marek4 ma więcej MPx, mniejszy sensor a szumi (zostawia tą samą ilość detalu na 6400+) podobnie...
Jeśli chodzi o crop to najlepsze co się trafiło Canonierom od czasów 20D to 7D CMOS: bez bandingu na czwórce - H (patrz porównania z 50D). Równie udany imho jest Nikon D300s jednak nie można imho powiedzieć, że góruje bo np. 17-55 ma niestabilizowane, itd.

Canon więc leci w rozdzielczość i w 7D wynik jest ok, ale jasnym kosztem związanym z czułością i DR. Sony za to skupia się na budowaniu systemu bez wielkiego wow.
Dom,
czy ty nie masz odbiornika propagandy w domu, nie wychodzisz na ulicę, nie bywasz w sklepach brańżowych, czy jesteś zamknięty na świat?