Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
na ok. 2k mi styka jedna bateria, wiec tragicznie nie jest (...)
co fakt to fakt - bateria może i była wielka i ciężka ale można było dużo na niej pracować z tym, że 2k zdjęć to raczej pobożne życzenia niż rzeczywistość. bez problemu można było zrobić ok 1000 klatek - przynajmniej moim przypadku a pracowałem na 3 bateriach i każda z nich osiągała zbliżone wartości.

(...) 1d to szybkosc, szybkosc i jeszcze raz szybkosc (...)
w porównaniu do 7d to żaden argument - fps są niemal identyczne.

np. reczna w hali z 700lx (f2.0, iso3200), 1d sobie radzi idealnie, xxD juz ma wielkie problemy
wybacz ale iso 3200 z 1d mk2 było już malo akceptowalne. z reguły nie powinno się przekraczać iso 1000-1250 na tym body chyba że zdjęcia robisz wyłącznie do netu. Na iso 1600 matryca szumi już dosyć wyraźnie.

(...) 1dmk2 ma wady.... wolne oproznianie sie bufora i dosyc maly sam bufor (serie w rawach stanowia problem.... a czasami nawet w jpg), lcd jednak wiekszy sie przydaje... ciezko mi sprawdzic zdjecie pod katem ostrosci (...)
dokładnie zgadzam się - np. podczas rajdu po wykonanej serii (niezależnie JPG czy RAW) na oczyszczenie bufora trzeba czekać chwilę co jest nieco denerwujące. do tego LCD wielkości prawie połowy LCD w 7d - to utrudnia pracę w terenie i ergonomię aparatu.

(...) glownym powodem odrzucenia 7d byla..... matryca aps-c, 135 stalaby sie za dluga
no właśnie - a dla niektórych crop i dodatkowe mm są bezcenne

Cytat Zamieszczone przez krisv740 Zobacz posta
w 30d miałem problem - zrywałem spust i miałem kupę poruszonych zdjęć...
część muszę przyjąć na "klatę", część winy spada na zacinający się spust 30d - część - konstrukcja w serii xxd.
to chyba Twoje osobiste odczucie i własne doświadczenia z jakiś egzemplarzem 30d bo regułą z pewnością to nie było. zarówno w 30d jak i 40d nie zauważyłem problemu "zacinającego się spustu" czy związanego z tym problemem poruszonych zdjęć..