Pokaż wyniki od 1 do 10 z 167

Wątek: 7D czy 1D MK II/1D Mk III

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie

Nie ma sensu udowadniać wyższości jedynek nad siódemką. Sam nie sądzę, by cokolwiek skłoniło mnie do zakupu 7d. I nie przekonuje mnie ani jego nowoczesność (matryca, która szumi ostro), ani 8 fps (chętnie porównam na w akcji z 8fps dziadunia 1d2), ani crop (1,6 vs 1,3), ani uszczelnienia (tutaj głowę kładę, że 7d wymięknie przed jedynką). Dla mnie oczywistą sprawą jest target. Po co komuś, kto robi hobbystycznie i nie musi mieć pancerfausta taki właśnie ekwipunek. Kupi sobie 7d i będzie się cieszył z gwarancji, telewizorka,filmów, a że przy okazji wmówi sobie, że wszedł w segment xd (dla mnie wbrew temu co mówicie to kolejne xxd po prostu) to już inna sprawa. Przecież nikt nikogo nie zmusza to targania ciężkiego kloca jakim jest 1d. Mnie te kloce tyle razy przekonały, że w pracy są nie do zastąpienia, że jestem im wierny.

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

Dokładnie. A jeszcze jak się "jedynkę" poustawia wg poniższych wytycznych
    to nie ma na nią mocnych....
    http://www.shutterfreaks.com/Tips/CanonAIServo.html

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Nie ma sensu udowadniać wyższości jedynek nad siódemką. Sam nie sądzę, by cokolwiek skłoniło mnie do zakupu 7d. I nie przekonuje mnie ani jego nowoczesność (matryca, która szumi ostro), ani 8 fps (chętnie porównam na w akcji z 8fps dziadunia 1d2), ani crop (1,6 vs 1,3), ani uszczelnienia (tutaj głowę kładę, że 7d wymięknie przed jedynką). Dla mnie oczywistą sprawą jest target. Po co komuś, kto robi hobbystycznie i nie musi mieć pancerfausta taki właśnie ekwipunek. Kupi sobie 7d i będzie się cieszył z gwarancji, telewizorka,filmów, a że przy okazji wmówi sobie, że wszedł w segment xd (dla mnie wbrew temu co mówicie to kolejne xxd po prostu) to już inna sprawa. Przecież nikt nikogo nie zmusza to targania ciężkiego kloca jakim jest 1d. Mnie te kloce tyle razy przekonały, że w pracy są nie do zastąpienia, że jestem im wierny.
    Tylko zwarz himi, że ten wątek jest jakby nie o Twoich przekonaniach . Wiele osób może mieć taki dylemat i obiektywnie rzecz patrząc jest on bardzo uzasadniony.

BTW: nie wiem skąd się bierze taki nieustający atak niektórych osób na 7D - zauważam to od pewnego czasu. Kompleksy jakieś macie? Puszka jak puszka ania zła ani jakaś nadzwyczaj dobra. Nikt nie zmusza do kupowania ale też nie jest prawdą co tu niektórzy próbują udowodnić, że do tzw. "poważnej" pracy się nie nadaje. 20D też używali fotoreporterzy zawodowi, a gdzie mu do 7D. Dla mnie jest to aparat porównywalny ze starymi anologowymi jedynkami jeśli chodzi o pancerność, a jeśli chodzi o możliwości przebijający je lata świetlne. I co te stare jedynki też były do d...? Nie rozumiem takiego podejścia .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-11-2009 o 22:59
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

[/QUOTE]
    BTW: nie wiem skąd się bierze taki nieustający atak niektórych osób na 7D - zauważam to od pewnego czasu. Kompleksy jakieś macie? Puszka jak puszka ania zła ani jakaś nadzwyczaj dobra. Nikt nie zmusza do kupowania ale też nie jest prawdą co tu niektórzy próbują udowodnić, że do tzw. "poważnej" pracy się nie nadaje. 20D też używali fotoreporterzy zawodowi, a gdzie mu do 7D. Dla mnie jest to aparat porównywalny ze starymi anologowymi jedynkami jeśli chodzi o pancerność, a jeśli chodzi o możliwości przebijający je lata świetlne. I co te stare jedynki też były do d...? Nie rozumiem takiego podejścia .[/QUOTE]

No wreszcie jakis głos rozsądku...

Uprawnienia umieszczania postów