Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 167

Wątek: 7D czy 1D MK II/1D Mk III

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie 7D czy 1D MK II/1D Mk III

Witam, nurtuje mnie co wybrac, osobiscie sklanialabym sie ku 1d mk II a to glownie z podowdu APS-H czyli w prawdzie nie FF ale prawie, 7d to jednak crop jakby nie patrzec. Co o tym myslicie?
    A i jeszcze 1 rzecz, dlaczego tak malo cyfrakow jest w obiegu wtornym, ciezko kupic 5d, czy 1d uzywane.

Pozdrawiam.

Zablokowany

Domyślnie

Nie miałem w ręku 7d, ale jego iso nie zachwyca. Shutter lag nieporównywalny, AF jednak też. 7d ma problemy z Af-em. Seria 1d2 ich raczej nie notuje. Uszczelnienia jedynki kładą 7d i masz duże, ergonomiczne body. In minus - waga, aku, lcd - trudność w odsprzedaży -ciężko dostać dobry pieniądz za 1d2 dzisiaj, a to wciąż dobra pucha. Taka pewna.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja wybrałem, 7D i absolutnie nie żałuję.
    Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Nie miałem w ręku 7d, ale jego iso nie zachwyca.
    No to go weź do ręki :-P Zrób kilka zdjęć i się przekonaj. Ja też tak myślałem dopóki go nie kupiłem i nie przekonałem się że 3200 jest spokojnie praktycznie używalne w KAŻDYCH warunkach, a z 6400 w określonych też nie ma problemu. :-)
    7d ma problemy z Af-em.
    Dziwne, u mnie działa...

Ja polecam 7D.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Dokładnie się zgadzam z winar123 zamieniłem własnie 1dmkII na 7d i również nie żałuję.
    Af wg mnie jest bardzo dobry i ma więcej punktów krzyżowych niż 1 dmkII, po ponad roku praktyki z 1 dmkII , praktycznie od razu mam zdecydowanie więcej trafionych fotek 7d (ptaki w locie).
    7d ma wiele innych istotnych zalet, których 1 dmkII nie posiada.

Zablokowany

Domyślnie

Chyba mamy inne systemy wartości, 6400 z niepewnością oddałbym klientowi ślubnemu, ale z 5d2, który miażdży 7d. Ja swoje oceny o 7d czerpię - to fakt - z opinii, ale jednak znajomych, którzy mają porównanie między 1d a 7d. Ale HD bezwzględnie na plus siódemki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Chyba mamy inne systemy wartości, 6400 z niepewnością oddałbym klientowi ślubnemu, ale z 5d2, który miażdży 7d. Ja swoje oceny o 7d czerpię - to fakt - z opinii, ale jednak znajomych, którzy mają porównanie między 1d a 7d. Ale HD bezwzględnie na plus siódemki
    7D to aparat reporterski, a w tej dziedzinie nawet 12800 daje radę.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Chyba mamy inne systemy wartości, 6400 z niepewnością oddałbym klientowi ślubnemu, ale z 5d2, który miażdży 7d.
    Nie wiedziałem że w temacie chodzi o porównanie tych dwóch aparatów

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    7D odstrasza przede wszystkim tym, ze szumi juz na ISO 100, a na ISO 400 szum w cieniach juz jest strasznie duzy
    Nie wiem gdzie Ty to widzisz, ale nie ważne. Jak chcesz to porównuj sobie poziom szumów pod mikroskopem. Dla mnie 7D jest bardzo udaną konstrukcja, z nisko szumiąca matryca i świetnym AF. Jestem bardzo zadowolony z jego zakupu i koledze brosna też polecam:-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez winiar123 Zobacz posta
    Nie wiem gdzie Ty to widzisz, ale nie ważne. Jak chcesz to porównuj sobie poziom szumów pod mikroskopem.
    trzeba byc naprawdę ślepy żeby tego nie dostrzec, albo po prostu nie chcieć tego zobaczyc ;-)

7d vs 40D ISO 100
    poziomu szumów na tłumaczy nawet to, że zdjęcia z 7D są minimalnie ostrzejsze

wiele mozna napisać o matrycy z 7D ale na pewno nie to, że jest niskoszumiąca, za teoretycznie niski szum na wyższych ISO odpowiada soft a nie wlasciwosci fizyczne matrycy

aż czasami nie chce mi sie wierzyć jak nowe produkty + reklama moga dzialac na czlowieka

to co produkuje matryca 7D jest załosne, koniec kropka
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany

Domyślnie

Panowie, mi chodzilo o jakos APS-C vs APS-H w odczuciu bokeh. Wydaje mi sie ze majaca kropa i FF rozne ogniskowe ktore w docelowym znaczniu maja dac ta sama ogniskowa powiedzmy 50 mm to na FF bokeh bedzie lepszy, cieplejszy. Chodzi mi o ta przyskolowiowa magie 5D

Pozdrawiam.

Zablokowany

Domyślnie

Szukasz magii 5d w 1d2 i 7d - łoj nie.

Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów