Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
Andrus,

jak sobie radzisz z UWA na 1D, o ile potrzebujesz takich kątów?
ja akurat, przynajmniej do tej pory, nie potrzebowalem UWA, ostatnio zaczalem sie jednak rozgladac z ciekawosci i jakbym mial cos kupic to kierowalbym sie ku samyangowi 14mm 2.8, ktory ma byc na wiosne jak dobrze pamietam

Cytat Zamieszczone przez pawelloon Zobacz posta
Jesli chodzi o wady 1D MKII to wg mnie ciężar baterii nie ma dużego znaczenia
no ciezar nie ma ale jak sie popatrzy na wielkosc baterii 1dmk3 i na to ile on potrafi na niej zrobic zdjec.... :>

Ja bym wymienił tutaj zakres czułości EV AF - zamiast 0-18 mógłby być -0.5 - 18 oraz szumy na ISO3200, tez moglyby byc mniejsze.....ale to tylko moje subiektywne odczucia, nie ma idealnych korpusów
hmm, no ja zwalalem na zakres czulosci AF moje problemy z xxD przy fotografowaniu recznej, ale z 1d jest juz prawie idealnie (1d mam juz prawie rok, wiec nie jest to pierwsze wrazenie ), ale jednak fakt - im wiekszy zakres tym lepiej :>
no szumy to fakt chociaz nie jest tak strasznie, najczesciej wywalam tylko kolorowy szum, ostatnio dopiero lekko zaczalem odszumiac

Dla moich potrzeb MKII w zupełności mi wystarcza, poczekam sobie na nową matryce, może długo oczekiwany 3D będzie tym "skokiem" technologicznym......
i to jest prawda, 1d2 oferuje bardzo duzo za swoja cene, a zeby otrzymac TROCHE wiecej trzeba zaplacic 2x wiecej,

przynajmniej jak dla mnie 1dmk3 to tylko mniejsze(?) szumy, normalny bufor i lcd, no i pare mniej waznych bajerow (1,5fpsa, bateria, joy) za ok. 4k wiecej :>