Pokaż wyniki od 1 do 10 z 139

Wątek: Który windows, żeby uniknąć problemów?

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    nie wiem, po co może przydać się Pro
    pamiętaj, że jak weźmiesz 64 bity, to i tak - nawet w tym XP mode - kompatybilność wsteczną będziesz miał równą zeru...
    To ja sam sobie odpiszę, bo nie doczekałem się odpowiedzi, a myślę, że innym przyda się sprostowanie tej informacji.

Otóż tryb XP mode, to nic innego jak uruchomienie zwykłego XP w maszynie wirtualnej. W maszynie wirtualnej można uruchomić każdy rodzaj systemu, bez względu na system bazowy. Na 64 bitowym Windows (czy Linux) można uruchomić 32 bitowy system, np XP (czy 32 bitowy Linux).
    Co więcej, na 32 bitowym systemie, można w maszynie wirtualnej odpalić system 64 bitowy, o ile hardware na to pozwala (procek musi obsługiwać systemy 64 bitowe) i oprogramowanie do wirtualizacji (nie każde to potrafią, ale są takie, co potrafią).

W takim razie jeszcze raz zapytam, czemu kompatybilność wsteczna w XP mode ma być równa zeru na 64 bitowym Win 7, skoro ten XP to najprawdziwszy 32 bitowy XP uruchomiony w maszynie wirtualnej?

Jedynym istotnym ograniczeniem dla maszyny wirtualnej, jest mocny sprzęt, który pociągnie zarówno Win 7 jak i jednocześnie XP. Wielordzeniowy procek i 4 GB ramu lub więcej, załatwiają sprawę.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Znacie jakiś bezbolesny sposób na przejście z xp na win7?
    Jak mam wszystko od nowa instalować to mnie to przeraża. Musiałbym chyba urlop wziąć. Istnieje coś takiego jak upgrade? Zresztą wolałbym postawić czysty system.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    To ja sam sobie odpiszę, bo nie doczekałem się odpowiedzi, a myślę, że innym przyda się sprostowanie tej informacji.
    można sensownie używać 32-bitowy system na 64-bitowym? to trochę zmienia postać rzeczy, bo znacznie częściej te 64 bity powodują brak kompatybilności niż nowa wersja systemu
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uprawnienia umieszczania postów