Jeśli chodzi o sterowniki - wielkie pozytywne zaskoczenie
- miałem drobny problem z tabletem Trust, ale sterowniki pojawiły się zaraz po ukazaniu się wersji ostatecznej systemu
- w trybie zgodności z XP rozpoznał EOS300D !!! Nie działa z testową DSLR Remote Pro, a z softem canona jeszcze nie zdążyłem sprawdzić.
Wracając do meritum sprawy (systemu operacyjnego), jeśli Windows 7 brać pod uwagę to w jakiej wersji? Czy Microsoft Windows 7 Professional PL 64bit (tryb XP) czy tez może Microsoft Windows 7 Home Premium PL 64bit?
nie wiem, po co może przydać się Pro
pamiętaj, że jak weźmiesz 64 bity, to i tak - nawet w tym XP mode - kompatybilność wsteczną będziesz miał równą zeru...
Ja wziąłem wersję pro, ale mam dziecko, które korzysta czasem z mojego kompa. Zdaje się, że będę miał większe możliwości blokowania mu radosnych działań destrukcyjnych. Zresztą różnica w cenie była żadna, więc też sie długo nie zastanawiałem (509zł oem).
Dziś stawiam nowy system (na SSD), w boju sprawdzę Wasze wcześniejsze spostrzeżenia i uwagi. Gdybym się z tydzień nie odzywał, to niech wpadnie jakaś dobra dusza i mi to porządnie podłączy??:
Jarek
Wczoraj z braku laku zainstalowalem 7 zeby zobaczyc co konkurencja ma, ladnie dziala, szybko, ale okropnie oczojebne jest, troche przypomina mi jakis komiks z lekka.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
W oczojebności nie odstaje od większości windowmanagerów
Mnie inna rzecz wkurza - z każdą kolejną wersją (dotyczy to zarówno Windows, jak i KDE/Gnome) elementy GUI robią się coraz większe. Wprawdzie monitory kupujemy coraz większe, ale (z wyjątkiem laptopów) matryce z grubsza mają takie samo upakowanie.
Tak, wiem, da się zmniejszyć rozmiar fontów, ikon itd., ale efekt bywa mało estetyczny.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it