Pokaż wyniki od 1 do 10 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Sądzę, że dla niektórych nawet wyświetlacz LCD z tułu aparatu jest pewnego rodzaju obrazą, .

dokładnie. ja np należe do tych "niektórzych"

nie psiocze na LCD ale gdyby były aparaty bez nich a tańsze np o 500 zł , wybrałbym ten bez

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milcze Zobacz posta
    ale gdyby były aparaty bez nich a tańsze np o 500 zł , wybrałbym ten bez
    Myślę, że byłyby tańsze o więcej (oprócz komponentów fizycznych, brak konieczności implementacji skomplikowanego menu itp.)

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

Myślę, że byłyby tańsze o więcej (oprócz komponentów fizycznych, brak konieczności implementacji skomplikowanego menu itp.)
    Oczywiscie ..wyprowadzenie i uszczelnienie 100 pokretel i przyciskow byloby na pewno tansze i duzo prostsze w obsludze.. no i update softu dodawal by np nowy guzik na puszcze..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Oczywiscie ..wyprowadzenie i uszczelnienie 100 pokretel i przyciskow byloby na pewno tansze i duzo prostsze w obsludze.. no i update softu dodawal by np nowy guzik na puszcze..
    Razem z brakiem LCD, nie byłoby update softu (no moża od biedy jakoś z komputera albo w serwisie, tak jak za moich pierwszych kompaktów), nie byłoby nowych pokręteł, przycisków, bo po co, skoro dawniej ich nie było? O jakich 100 pokrętłach mówisz? Wystarczyłby dodatkowy przycisk do zmiany formatu zapisu (JPG, RAW, RAW+JPG) o ile już takiego nie ma i tyle.
    Ostatnio edytowane przez arra ; 26-10-2009 o 13:19

www.pbase.com/arra

Domyślnie

Razem z brakiem LCD, nie byłoby update softu (no moża od biedy jakoś z komputera albo w serwisie, tak jak za moich pierwszych kompaktów), nie byłoby nowych pokręteł, przycisków, bo po co, skoro dawniej ich nie było? O jakich 100 pokrętłach mówisz? Wystarczyłby dodatkowy przycisk do zmiany formatu zapisu (JPG, RAW, RAW+JPG) o ile już takiego nie ma i tyle.
    Przegladnij zakladki ustwien samego AF w 7d/1d nie mowiac o reszcie cfn, do tego ustawienia jakosc jpgow, formatowania kart ustawienia katalogow, w erze filmu tego nie bylo jak chcesz to wystawic do ustawienia? Menu i LCD jest najsensowniejszym rozwiazaniem wprowadzania ustawien koniecznych aczkolwiek niezbyt czestych(czy komus sie to podoba czy nie)...
    Zreszta to i tak bezsensowny OT nic nie wnoszacy do tematu. Tyle z mojej strony.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    jak chcesz to wystawic do ustawienia?
    No waśnie nie chcę! Myślisz, że ci co nie potrzebują LCD, potrzebują jakieś CFN-y, ustawienia AF, jakość jpg, nie, oni potrzebują, żeby sensor zarejestrował co co oni wymyślili/ustawili, a co ma najistotniejszy wpływ na fotografię, czyli ekspozycję, ostrość i kadr - do tego naprawdę nie trzeba zawiłego menu . Resztę można sobie doszlifować w "cyfrowej ciemni".

www.pbase.com/arra

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    No przecież odpowiedź cytujesz. "Was" czyli "tych wszystkich, którzy się tym tak bardzo podniecają".
    Czyli których wszystkich co się podniecają?

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Tak, tak ;-)
    Tu nie chodzi o żadną legitymację tylko o to że zgraja dzieciaków i onanistów podnieca się filmami i tym że będzie też takie kręcić, jak tylko kupi sobie aparat z funkcją filmowania. I na podnieceniu się kończy. Jeśli się mylę to niech ktoś z CB pokaże jakiś "filmik"
    A to znów kogo masz na myśli?

Nie wiem co próbujesz udowodnić wciąż rzucając jakieś ogólniki i co do osób i co do tematu ale na tyle na ile ja znam zagadnienie to większość osób (nie są to dzieciaki - na ogół ludzie którzy mają już swoje 8)), która kręci filmy nie ma dsl-r, część z nich się zastanawia nad tym rozwiązaniem (i to raczej tańszym niż 1D mkIV ->7D) i nic nie pokażą na żądanie, bo to praca wielu ludzi i kosztuje na tyle dużo, że nikt Ci tego za darmo nie pokaże.

A co do "podniecania się" - nie wiem czemu nadużywasz tak często tego słowa ale niech będzie - w dslr "podnieca" filmowców głównie możliwość wymiany szkieł i DR matryc w dslr-ach, a nie jakość przy słabym świetle (w większości przypadków oświetleniowiec dba o to żeby światła było aż nadto), czy mała GO (to też rzadko jest potrzebne).

I na koniec według mojej oceny nowa jedynka wnosi stosunkowo mało nowego do świata filmu dslr - tu przełomem był IMHO 7D i dlatego nie spodziewam się żeby ktoś (kto poważnie traktuje temat filmu) się specjalnie "podniecił" premierą 1D mkIV z tego powodu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    w dslr "podnieca" filmowców głównie możliwość wymiany szkieł i DR matryc w dslr-ach
    A szeroki kąt za normalne pieniądze to pies?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie wierzę - raczej nazwano by taką wersję "profesjonalną/kolekcjonerską" i... podniesiono cenę - coś jak Leica S2, w której szafirowa szybka kosztuje dodatkowe ~15kPLN
    http://www.rp.pl/artykul/383073_Powo...e_do_mgly.html - William Turner na odtrutkę
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uprawnienia umieszczania postów