Strona 19 z 67 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja czekam do sierpnia 2010 (przypływ dużo większej kasy). Zobacze co do tego czasu Canon będzie wypuszczał. Ktoś wspominał, że możemy doczekać się następcy 5d mk2.
    Poki co nie grzeje się za bardzo, ale jeśli nic ciekawszego w "rozsądnej" cenie nie zaproponują to prawdopodobnie padnie na 1d MK IV. Sądze po samplach od justanimage, że używalne ISO jest b. wysokie - co mnie bardzo cieszy bo robie często foty na koncertach. Jak wyjdzie w praniu? Zobaczymy ;-)

Chętnie bym go przetestował ;d

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    kilki moich znajomych zajmujących się PRO VIDEO jest w szoku, biorąc pod uwagę fakt że wszystko nakręcone przy naturalnym świetle ... przy ISO6400, ...urywa głowę ...
    No filmy fajne. Tylko za każdym razem gdy czytam takie entuzjastyczne opinie ogarnia mnie wesołość.
    5D2 jest na rynku od roku i jakoś tych super filmów nie widać. I nie chodzi mi tu o komercyjne produkcje p.Laforeta sponsorowane przez Canona, z ekipą od światła, dźwięku i osprzętem wartym wielokrotnie więcej niż aparat, tylko o te amatorskie. Bo podobno funkcja filmowania jest skierowana do was, tych wszystkich, którzy się tym tak bardzo podniecają. Gdzie te wasze filmy? :-)
    Czy nie widzicie że ulegacie dokładnie takiemu samemu złudzeniu jak każdy żółtodziób, który stoi przed wyborem swojej pierwszej lustrzanki i myśli że świetne zdjęcia zrobi jak kupi drogi aparat i szkła? Niektórzy tutaj w wyobraźni zapinają swoje eLki i robia "filmy". Ale rzeczywistość jest brutalna i nawet tak proste produkcje jak te Laforeta są całkowicie nieosiągalne dla każdej osoby z tego forum. Ale za to, podnieta w postaci funkcji "filmów" w aparacie z "urywającym głowę ISO6400" jest już dla każdego, byle tylko z odpowiednią ilością $$$ w portfelu
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 25-10-2009 o 22:01

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    No filmy fajne. Tylko za każdym razem gdy czytam takie entuzjastyczne opinie ogarnia mnie wesołość.
    5D2 jest na rynku od roku i jakoś tych super filmów nie widać.
    ...
    Bo przyzwoity film jest znacznie trudniej zrobić niz przyzwoitą fotkę. Super zdjęcie można strzelić nawet przez przypadek - filmu już raczej nie. Pomimo tego niewykluczone, że jest trochę wartościowych filmów z aparatów, ale są trzymane w ukryciu, bo należą do kategorii "emocjonalnych" (np. narzeczona, żona, dziecko, umiłowane łono przyrody

Początki nałogu

Domyślnie

Widzę że MMM, w zalewie spazmów, ochów, achów, to taki 'głos rozsądku' :E
    Że też jeszcze nie zaciukali za chłodny brak emocji...:P
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Czy nie widzicie że ulegacie dokładnie takiemu samemu złudzeniu jak każdy żółtodziób, który stoi przed wyborem swojej pierwszej lustrzanki i myśli że świetne zdjęcia zrobi jak kupi drogi aparat i szkła? Niektórzy tutaj w wyobraźni zapinają swoje eLki i robia "filmy". Ale rzeczywistość jest brutalna i nawet tak proste produkcje jak te Laforeta są całkowicie nieosiągalne dla każdej osoby z tego forum. Ale za to, podnieta w postaci funkcji "filmów" w aparacie z "urywającym głowę ISO6400" jest już dla każdego, byle tylko z odpowiednią ilością $$$ w portfelu
    w sumie sie z Tobą zgadzam, dodając jedną rzecz, kupujac profesjonalna kamere, nawet REDa tez nie zrobimy takich super filmow, bez profesjonalnego oswietlenia, szyn, wozkow i innych bajerow,

no i mimo wszystko uwazam ze amator jest w stanie zrobic lepsze ujecia (nie film, bo to juz inna sprawa) takim 1D4 z jakas jasna stalka niz nawet bardziej profesjonalna kamera
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Bo podobno funkcja filmowania jest skierowana do was, tych wszystkich, którzy się tym tak bardzo podniecają. Gdzie te wasze filmy? :-)
    Ale kto to jest "was", bo ustalenie tego bardzo pomoże określić czy podniecają się Ci do których jest skierowana ta funkcja czy Ci co lubią cyferki?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-10-2009 o 00:47
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

niektórzy tu piszą że kupią jakiś aparat dla filmów (!?) może niech pokażą te filmy, chociaż kawałek ;0 bo jak kupuje się aparat za kilka tys. $ do filmów to chyba coś więcej niż malująca się narzeczona etc. Napisał kiedyś tu ktoś że aparaty do zdjęć, kamery do filmów, O!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No dokładnie , a jak mają zamiar kupić aparat to też powinni pokazać zdjęcia 8). Może trzeba wprowadzić jakieś legitymacje upoważniające do zakupu przecież żeby kupić taką jedynkę to trzeba robić na prawdę dobre zdjęcia inaczej "wesołośc ogarnia" po co taki zakup i po co interesować się wogóle takim sprzętem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

5D2 jest na rynku od roku i jakoś tych super filmów nie widać.
    Jak ktoś chce to widzi fajne filmy, zarówno z 7D jak i z marka. Nie znaczy to też, że każdy musi je automatycznie publikować, tylko po to żeby jakiś małolat miał szanse wyładować w komentarzu swój kompleks. Mnie ogarnia wesołość, jak słyszę: "po co filmy, aparat jest do zdjęć a kamera do filmów", ale przecież nikt nie każe Ci używać wszystkiego co jest w aparacie, zwłaszcza jak producent daje nam to praktycznie w cenie, bo chyba nie spodziewaliście się żę mark bez filmów będzie kosztował 40% mniej?
    Mnie na przykład bardziej rozweselają Ci, którzy entuzjastycznie podchodza do zakupu pełnej klatki z myślą, że będą robić lepsze fotki.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Gdzie te wasze filmy? :-)
    Ja bym pokazał, ale nie mam aparatu z filmami...
    ;(

Natomiast na vimeo czy youtube wystarczy wpisac 5d mark ii i jest troche wyników...
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Strona 19 z 67 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów