Strona 11 z 67 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Przy LV masz lustro podniesione cały czas, żeby wyzwolić migawkę musisz to jakoś zrobić (spust, wężyk, samowyzwalacz - wedle woli) resztę sobie dopowiesz sam .
    I kończmy ten offtop -> A..... w nowym marku jest LV już w pełni użyteczne z działającym AF w dwóch trybach (podobno AF "kompaktowy" działa szybciej niż dotychczas) nie jak ta proteza która była w mkIII.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 21-10-2009 o 01:24
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

ISO: 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800, 25600, 51200, 102400 - w sumie 11 kroków. - Wiedząc, że każde podniesienie czułości o 1EV zmniejsza o 1EV zakres tonalny, mamy tu aparat, który przy iso100 ma co najmniej 11EV użytecznej rozpiętości???

Chrzanić wyższe iso - już dla samego iso100 warto kupić!

ps Nie wierzę :rolleyes:
    Ostatnio edytowane przez ewg ; 21-10-2009 o 01:30
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Trzeba przyznać że canon się postarał, tak żywych i nasyconych kolorów na najwyższym iso nie miał jeszcze żaden aparat
    Może w końcu się opamiętają i skończą ten idiotyczny pościg za Mpx.

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

O... wielcy z Canona już zadziałali
    Pamiętacie 'testy' wysokiego iso z tej strony:
    http://asia.cnet.com/reviews/digital...095238p,00.htm ?
    Teraz jest już info:
    "Editors' note:
    The images taken with the pre-production unit of the EOS 1D Mark IV have been removed at Canon's request, as we will be getting the actual review unit. Watch out for the sample shots to come."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    O... wielcy z Canona już zadziałali
    Pamiętacie 'testy' wysokiego iso z tej strony:
    http://asia.cnet.com/reviews/digital...095238p,00.htm ?
    Teraz jest już info:
    "Editors' note:
    The images taken with the pre-production unit of the EOS 1D Mark IV have been removed at Canon's request, as we will be getting the actual review unit. Watch out for the sample shots to come."
    tiaaa...pewnie cropy w iso102400 były za dobre

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    tiaaa...pewnie cropy w iso102400 były za dobre
    O tego Ci chodzi?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    O tego Ci chodzi?

no co...widzę, że i Tobie tak się spodobało, że postanowiłeś sobie ściągnąć i zrobić z tego tapetę albo pattern do windowsów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    no co...widzę, że i Tobie tak się spodobało, że postanowiłeś sobie ściągnąć i zrobić z tego tapetę albo pattern do windowsów
    Coś Ty... nie ma łatwo... musiałem go wyrwać z keszu przeglądarki

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

Premiera nudna to fakt. W zasadzie oczekujemy tylko w kolejnych aparatach jak wypadnie wysokie ISO. Wynika to z tego że jest świadomość,że obraz najważniejszy albo za mało wymagamy. Ją czekam na takie funkcję jak: ruchoma matryca i tryby doboru ekspozycji jak w Pentaxie i z tych bardziej wyrafinowanych to pełne oficjalne sterowanie aparatem przez wifi,bluetooth z telefonu (iphone już tak steruje canonem),możliwość podłączenia pena, podłączenie gps przez blutacza i geotagowanie.

Początki nałogu

Domyślnie

Zaraz nudna...

Laforet zrobiwszy nowy filmik został poproszony oficjalnie przez Canona...o zdjęcie go z sieci

Jak ktoś sprytnie policzył, 1/3 z ponad czterech minut zajmowały napisy końcowe
    Zawiść korporacyjna??

W każdym razie, doskonale skwitował sprawę Chuck Westfall*:
    "Truth is the fucking boneheaded Japanese are at it again. Really, how stupid do you have to be NOT to want to take advantage of this kind of free viral marketing?"

;-)

P.S. a "Nocturne" to zwykła, krótka fabułka jakich wiele, ot dziejąca się w ciemnościach i poprawnie skręcona z użyciem wózków, stabilizatora itp....
    *fake one
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Strona 11 z 67 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów