Strona 6 z 17 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 169

Wątek: Micro 4/3 Panasonic GF1

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Nie no albo te zdjęcia nie pokazują wszystkiego albo stwierdzenie, że iso 3200 "is still very usable" jest mocno na wyrost. Nawet po zmniejszeniu jest IMO marnie.
    No i druga uwaga która nieodparcie mi się nasuwa - póki podpinają do tego te "naleśniki" to wszystko jest ok. może nawet do kieszeni wejdzie ale z jakimkolwiek większym szkłem robi się to gabarytowo praktycznie dslr. Gdzie tu zysk - szczególnie przy tej cenie?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Gdzie tu zysk - szczególnie przy tej cenie?
    Jankowe (EP-1) 6400 jest dla mnie całkiem OK, ale rzeczywiście masz rację z tymi rozmiarami. Wciąż się nie mogę zdecydować w co wdepnąć czy w gf-1 czy w 7d. Zakładam, że sam Canon zadba (dostępność) by mnie kusił drugi - obecnie na tapecie u plotkarzy - dslr
    the silence is deafening

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak dla mnie ISO 3200 to raczej do czerni bieli. Ale ja nie oczekuje od matrycy ciut mniejszej od APS-C uzywalnego 3200, wiem na co stac 5D II.

PS: Roznica gabarytowa jest w praktyce i to duza, nawet jak nie wydaje sie na pierwszy rzut oka, albo sadzac po tabelkach z wymiarami.
    Pozdrawiam!

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Jak dla mnie ISO 3200 to raczej do czerni bieli. Ale ja nie oczekuje od matrycy ciut mniejszej od APS-C uzywalnego 3200, wiem na co stac 5D II.

PS: Roznica gabarytowa jest w praktyce i to duza, nawet jak nie wydaje sie na pierwszy rzut oka, albo sadzac po tabelkach z wymiarami.
    Wiem tyle że cały czas słyszę o tym jaka to wspaniała alternatywa dla dsl-r. Zastanawiam się co by było gdyby Canon np. zrobił /* kilka naleśników EF??

/* - wiem - ne zrobi .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Dla mnie taki sprzęt ma sens wyłącznie ze stałkami typu naleśnik (ewentualnie trochę większe). Zoomy i zastępowanie tym DSLR-y to nieporozumienie.

Wizjer odchylany do góry to jest super sprawa. Ułatwione kadrowanie w specyficznych sytuacjach, robienie zdjęć nie zwracając specjalnie uwagi osoby fotografowanej (jak kiedyś w aparatach z "kominami"). "Bajka" :-D .
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Wiem tyle że cały czas słyszę o tym jaka to wspaniała alternatywa dla dsl-r
    Alternatywy dla lustrzanki osobiście nie dostrzegam. Ale jako drugi aparat to bardzo proszę. Mogę go nosić codziennie. A to, co dla mnie najnaj, to możliwość podpięcia ładnej kolekcji obiektywów FD...
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HenrykG Zobacz posta
    Alternatywy dla lustrzanki osobiście nie dostrzegam. Ale jako drugi aparat to bardzo proszę. Mogę go nosić codziennie. A to, co dla mnie najnaj, to możliwość podpięcia ładnej kolekcji obiektywów FD...
    Mówisz o obiektywach FD do Canona? Są takie przejściówki?
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mówisz o obiektywach FD do Canona? Są takie przejściówki?
    Są przejściówki "do wszystkiego". No może prawie. Na Alle były do Canona FD, M42, Minolty...
    Novoflex robi tego więcej.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Micro 43 jest uznawane aktualnie za system, do ktorego mozna podpiac najwiecej roznych szkiel na swiecie.
    Pozdrawiam!

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Przykładzik z G1:

Strona 6 z 17 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów