Cytat Zamieszczone przez paproszek_na_kredensie Zobacz posta
Nadzorco - a gdyby tak zamiast po chamsku manewrować tintami i dominantami, pomóc sobie suwaczkami saturacji kolorów?

Ja nie wiem - RAW jest na tyle wdzięcznym formatem, że z każdej puchy można wyciągnąć cuda. Jak już Nikon D700 nie spełnia Twoich oczekiwań to może...

... przestań trzaskać te amatorskie JPGi i zacznij manewrować suwakami w ACR... jest o wiele szybciej i łatwiej niż w zwykłym PSowym obrabianiu JPG...

Żesz ty Karol - kolejny PRO, któremu kolorki nie takie, a RAWa tknąć nie raczy...
Chyba mnie kolego nie zrozumiałeś...

To, że w D700 występuje w pewnych warunkach oświetleniowych dominanta żółtego i niebieskiego to nie zależy od "suwaczków", podczas nagrywanej rozmowy z doradcą Nikona na infolinii na samym początku oznajmił on, że używa starej 5D Canona i potwierdził występowanie dominanty w/w kolorów na zdjęciach z D700. Jest to ponoć problem oprogramowania a nie matrycy, która nota bene jest ponoć lepsza od 5DmkII nie biorąc pod uwagę wielkości.
Jeżeli już piszesz o tych nieszczęsnych "suwaczkach" to wiem o tym dobrze, że mogę wyciągnąć z D700 cuda a zwłaszcza przy pomocy jedynie programu Color Efex Pro 3.0 za pomocą którego mozna usunąć bezboleśnie błędy oprogramowania D700.
Pamiętaj, że obecne RAW-y są już skażone pewnymi zmianami wynikającymi z oprogramowania. Firmy do tego się nie przyznają ale tak jest...

Wczytaj się kolego dokładnie w wątek, a później zajmuj stanowisko...