Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Wątek: Zakup 5D mkII -proszę o pomoc praktyczną

Mieszany widok

Domyślnie

Moja 40-tka AWB ma tak fatalny, ze na na zdjeciach w cieniu wszystko jest niebieskie, a z kolei w pomieszczeniach zolte, ot taki chumor mojego aparatu. Mam to w nosie, bo i tak pracuje w rawach, ale jednak moglo by byc lepiej .....

Dopiero zaczyna Awatar nadzorca2
    Miasto
    Kutno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martyna_p Zobacz posta
    Moja 40-tka AWB ma tak fatalny, ze na na zdjeciach w cieniu wszystko jest niebieskie, a z kolei w pomieszczeniach zolte, ot taki chumor mojego aparatu. Mam to w nosie, bo i tak pracuje w rawach, ale jednak moglo by byc lepiej .....
    Koleżanko jakbyś popracowała na Nikonie D700 na AWB, to dopiero jest jazda...
    Bez PS-a i dodatkowo Color Efex 3.0 Pro nie osiągniesz sukcesów jeżeli chodzi o poprawny kolor.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Moja 40-tka AWB ma tak fatalny, ze na na zdjeciach w cieniu wszystko jest niebieskie..
    Na moje oko to w zastosowaniach ślubno - weselnych balans bieli 40-tki jest lepszy od 5D. W przypadku 40D bardzo rzadko suknia pannny młodej uzyskuje magentowe przebarwienie.Piątka ma inne nie do pobicia atuty :-)
    5D + (50):1.4 + (85):1.8 + 580II

Domyślnie

W 40-ce tylko ręczne ustawianie temperatury barwowej.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sluzalekmichal Zobacz posta
    W 40-ce tylko ręczne ustawianie temperatury barwowej.
    Sprawdza się tylko w studio .
    W 40tce tylko AWB, RAW i pipeta.
    I absolutnie nie ufać kolorom na LCD.

Uprawnienia umieszczania postów