Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Wątek: Zakup 5D mkII -proszę o pomoc praktyczną

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

5DmkII ( i mkI również)mają idealny WB. Po prostu, patrzę, patrzę i nadziwić się nie mogę :-D Żadnych zafarbów, dziwnego tinta, nic, po prostu perfect! To nawet nie jest kwestia, że sam Canon bo np. 40D(w porównaniu do 5D) ma WB kiepski. Obrazowanie 5D i dobrych szkieł jest wręcz nie do opisania słowami :-P
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    bo np. 40D(w porównaniu do 5D) ma WB kiepski.
    Chyba Twój. Albo tylko na LCD. Mi AWB w 40D spisuje się znakomicie - lepiej niż algorytmy Photoshopowe i prawie tak samo jak pipetka. Do 5D da się porównać - po prostu porównywalnie dobrze .
    No ale to wątek o 5D MkII a nie 40D vs 5D .

Domyślnie

Moja 40-tka AWB ma tak fatalny, ze na na zdjeciach w cieniu wszystko jest niebieskie, a z kolei w pomieszczeniach zolte, ot taki chumor mojego aparatu. Mam to w nosie, bo i tak pracuje w rawach, ale jednak moglo by byc lepiej .....

Dopiero zaczyna Awatar nadzorca2
    Miasto
    Kutno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martyna_p Zobacz posta
    Moja 40-tka AWB ma tak fatalny, ze na na zdjeciach w cieniu wszystko jest niebieskie, a z kolei w pomieszczeniach zolte, ot taki chumor mojego aparatu. Mam to w nosie, bo i tak pracuje w rawach, ale jednak moglo by byc lepiej .....
    Koleżanko jakbyś popracowała na Nikonie D700 na AWB, to dopiero jest jazda...
    Bez PS-a i dodatkowo Color Efex 3.0 Pro nie osiągniesz sukcesów jeżeli chodzi o poprawny kolor.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Moja 40-tka AWB ma tak fatalny, ze na na zdjeciach w cieniu wszystko jest niebieskie..
    Na moje oko to w zastosowaniach ślubno - weselnych balans bieli 40-tki jest lepszy od 5D. W przypadku 40D bardzo rzadko suknia pannny młodej uzyskuje magentowe przebarwienie.Piątka ma inne nie do pobicia atuty :-)
    5D + (50):1.4 + (85):1.8 + 580II

Domyślnie

W 40-ce tylko ręczne ustawianie temperatury barwowej.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sluzalekmichal Zobacz posta
    W 40-ce tylko ręczne ustawianie temperatury barwowej.
    Sprawdza się tylko w studio .
    W 40tce tylko AWB, RAW i pipeta.
    I absolutnie nie ufać kolorom na LCD.

Uprawnienia umieszczania postów