Strona 144 z 608 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154194244 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 431 do 1 440 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    A może właśnie Canon czeka na to co w końcu pokaże Sony (i za ile). Nikon też szykuje D700x (czy jakoś tak) z filmami, ale to raczej będzie kategoria cenowa 5D2. Zostaje Sony z A850 i to pewnie będzie bezpośrednia konkurencja cenowa 7D.
    Ale po co? Przecież i tak nikt nie jest w stanie w tydzień przestawić linii produkcyjnych żeby nadążyć za konkurencją.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kajtek_bez_Majtek Zobacz posta
    Tylko, że jeżeli prawdą jest tani FF od Sony to Canon nie będzie miał wielkiego wyboru. Będzie musiał wypuścić coś podobnego. Inaczej Sonolta rozjedzie ich marketingowo.
    mysle, ze bicie marketingowe to jest polowiczny aspekt sprawy. bo osobnym pytaniem jest, czy Canon polknie taki haczyk ryzykujac (realnie) straty finansowe. ja w to watpie. zreszta, Sony tez ma obecnie finansowa reke w kupie i nie bedze tak ochoczo dokladac do tego biznesu jak wczesniej, bo ich kryzys solidnie sieknal.

inna kwestia... marketing marketingiem, ale pozostaje kwestia polki sklepowej. gdzie mimo nagabywania pana z "nie dla idiotow" klientowi trudno bedzie przeoczyc prosty fakt, ze takie 7D w zestawie z 24-105 byloby i lzejsze i tansze niz A850 + Zeiss 24-70. jesli to bedzie roznica w granicach $1000 to oczywistosc wyboru Sony nie jest juz tak oczywista.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 5y12u3k Zobacz posta
    Znalezione na forum dpreview:
    Nareszcie akustik' i inni dostaną B jak mirror lockup
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ale po co? Przecież i tak nikt nie jest w stanie w tydzień przestawić linii produkcyjnych żeby nadążyć za konkurencją.
    A pamiętasz dostępność 5D2 po premierze?
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

"B jak mirror lockup" to ja mam w 5D. ale pod praktycznym wzgledem nic z tego nie wynika.

pomocnym rozwiazaniem sa pamieci C1-C3 (w 5D jest tylko jedna, ale to poniekad starczy) i gdyby panowie w Canonie tylko laskawie uzyli mozgu i przy funkcji zapamietywania ustawien w "customie" pomineli czas, przeslone i ISO... tak zeby po zmianie z innego programu aparat zachowywal ustawione przez uzytkownika parametry ekspozycji - byloby bosko i guzior do MLU mialbym w nosie. oczywiscie, jest to zbyt idiotycznie proste i zbyt kretynsko oczywiste, zeby mozna to bylo tak rozwiazac.

ale to tylko jedno z "inteligentnych inaczej" rozwiazan Canona. to ze miedzy trybami Av a M nie da sie zamiennie pracowac (bo kolka kontrolne zamieniaja sie rola) to chyba najlepszy przyklad totalnej porazki. oczywiscie, mozna to obejsc przez C.fn.-y ale dopiero w 1-kach...
    www albo tez flickr

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia | Warszawa

Domyślnie

No ale przecież mają "gotowca" na 7D w postaci starej piątki. Wystarczyłoby ją trochę odświeżyć przez lekkie poprawienie matrycy. AF znając życie nie zmienią. Samograj do robienia kasy moim zdaniem. Nie wiem jak to wygląda od strony technicznej i czy wymaga aż nowych lini produkcyjnych, jeśli gadam głupoty poprawcie mnie.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

No ale przecież mają "gotowca" na 7D w postaci starej piątki. Wystarczyłoby ją trochę odświeżyć przez lekkie poprawienie matrycy. AF znając życie nie zmienią. Samograj do robienia kasy moim zdaniem. Nie wiem jak to wygląda od strony technicznej i czy wymaga aż nowych lini produkcyjnych, jeśli gadam głupoty poprawcie mnie.
    Nic takiego nie będzie bo spadłaby sprzedaż nowej piątki. Jakoś nie wierzę w tani FF od canona chyba że konkurencja to wymusi.

Bywalec

Domyślnie

A ja bym nie chciał taniego ff, tylko ff z afem z podobnym rozłożeniem i sprawnością pkt. jak w xxd :P

Może być w cenie 5d2 :>
    5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    A może właśnie Canon czeka na to co w końcu pokaże Sony (i za ile). Nikon też szykuje D700x (czy jakoś tak) z filmami, ale to raczej będzie kategoria cenowa 5D2. Zostaje Sony z A850 i to pewnie będzie bezpośrednia konkurencja cenowa 7D.
    Nie czeka, bo już pewnie dawno wiedzą co ma i co planuje Sony.

Tak - wymaga nowych linii produkcyjnych, bo tych starych matryc nie dało się w prosty sposób zmodyfikować. W skrócie: technologicznie były bodaj ok. 6-krotnie droższe w produkcji od tych z 5D mkII. Pomijam już kompletny bezsens marketingowy takiego ruchu biorąc pod uwagę obecność na rynku nowej piątki.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-08-2009 o 11:21
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 144 z 608 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154194244 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów