Strona 145 z 608 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155195245 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 441 do 1 450 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    A pamiętasz dostępność 5D2 po premierze?
    Tak, pamiętam. Myślisz, że ta słaba dostępność wynikała z przestawiania linii produkcyjnych? O ile mnie pamięć nie myli, to padały tu teorie, że w tym czasie kastrowano AF ;-)

Cytat Zamieszczone przez Kajtek_bez_Majtek Zobacz posta
    No ale przecież mają "gotowca" na 7D w postaci starej piątki. Wystarczyłoby ją trochę odświeżyć przez lekkie poprawienie matrycy.
    Podobno technologia produkcji tamtych matryc była bardzo droga.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Tak, pamiętam. Myślisz, że ta słaba dostępność wynikała z przestawiania linii produkcyjnych? O ile mnie pamięć nie myli, to padały tu teorie, że w tym czasie kastrowano AF ;-)
    No właśnie. Mieli 5D2 i Corvinową 3D do pokazania. Okazało się, że nie muszą się spinać to przestawili całą produkcję na 5D2, 3D leży i czeka aż konkurencja pokaże coś groźnego

A wracając do koncertu życzeń to mi by pasowała taka puszka jak 5D mk1 z 14bitami, czyszczeniem matrycy i microadjustmentem. Nic więcej nie potrzeba (nawet AF ujdzie stary)
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

tanią FF jest 5D Mark II, jesli wyjdzie jakiekolwiek inne FF (oprocz 1Ds) to bedzie to body z lepszym AF ale o polowe mniejsza matryca i bedzie w tej samej cenie co 5Dmk2 a moze i nawet troche drozej.

Nie ma co sie łudzić na nową puszkę z FF, Canonowi bardziej się opłaci po prostu zejsc z ceny aktualnego 5D

jedyna rzecza ktora mozna odchudzic w 5Dmk2 to matryca, to za malo zeby znacznie zejsc z ceny,
    Moim zdaniem Canon mocno wtopił z tymi 21 Mpx, jest to za duzo, zreszta podobnie bylo w przypadku starego 5D, tez mial za duzo Mpix jak na owe czasy, powoduje to dosc ograniczone ruchy z nowymi puszkami.

Bo albo Canon wypuszcza klona 5Dmk2 z mniejsza matryca (czyli w sumie stare 5D), które będzie tylko nieco tansze od 5Dmk2.
    Albo Canon wypuszcza puszke z 12Mpix i lepszym AF, ktora bedzie nieco drozsza od 5Dmk2.
    W obu przypadkach bardzo mocno spada sprzedaz 5Dmk2.
    Przewiduje, że na inna puszke z FF (oprocz 1Ds) poczekamy jeszcze minimum poltora roku.
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 20-08-2009 o 12:58
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Co do zdjęcia górnej części obudowy to ja obstawiam, że jest to nowe 60D

Domyślnie

chyba tak, wlacznik wywalili na gore bo ten w starym stylu zabiera miejsce coraz to wiekszemu ekranowi LCD

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Laminat Zobacz posta
    Co do zdjęcia górnej części obudowy to ja obstawiam, że jest to nowe 60D
    Owszem, za malo chyba miejsca na pryzmat do FF.
    Ale na pokretle brak trybow tematycznych co w tej serii bylo standardem.
    Co ja zrobie bez ustawien "portret, sport"?

Co do wlacznika dziwne, ten obecny byl chyba juz tradycja, wiekszego LCD mam nadzieje upychac nie beda.

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Ale na pokretle brak trybow tematycznych co w tej serii bylo standardem.
    Już ten fakt jednoznacznie wskazuje, że będzie to 7D a nie 60D. Zresztą - tak drastyczna rearanżacja górnego panelu w XXD jest mało prawdopodobna.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Owszem, za malo chyba miejsca na pryzmat do FF.
    Może Pentamirror?

Co do wlacznika dziwne, ten obecny byl chyba juz tradycja, wiekszego LCD mam nadzieje upychac nie beda.
    Najprawdopodobniej uchylne LCD spowodowało konieczność przeniesienia włącznika.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Domyślnie

Prawda, programy tematyczne były-są w serii xxD. Jestem ciekaw tak naprawdę jaki % ludzi używa tych programów bo ja nigdy aby były one potrzebne w serii xxD.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Może Pentamirror?
    Mam przy sobie eosa 500n, aby nie robic konkurencji dla 5mkII mozna zaadaptowac jego AF i wizjer. Po dniu z 500-tka kazdy AF jest blyskawiczny i celny

Strona 145 z 608 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155195245 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów