Tak, pamiętam. Myślisz, że ta słaba dostępność wynikała z przestawiania linii produkcyjnych? O ile mnie pamięć nie myli, to padały tu teorie, że w tym czasie kastrowano AF ;-)
Podobno technologia produkcji tamtych matryc była bardzo droga.
Tak, pamiętam. Myślisz, że ta słaba dostępność wynikała z przestawiania linii produkcyjnych? O ile mnie pamięć nie myli, to padały tu teorie, że w tym czasie kastrowano AF ;-)
Podobno technologia produkcji tamtych matryc była bardzo droga.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
No właśnie. Mieli 5D2 i Corvinową 3D do pokazania. Okazało się, że nie muszą się spinać to przestawili całą produkcję na 5D2, 3D leży i czeka aż konkurencja pokaże coś groźnego![]()
A wracając do koncertu życzeń to mi by pasowała taka puszka jak 5D mk1 z 14bitami, czyszczeniem matrycy i microadjustmentem. Nic więcej nie potrzeba (nawet AF ujdzie stary)![]()
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
tanią FF jest 5D Mark II, jesli wyjdzie jakiekolwiek inne FF (oprocz 1Ds) to bedzie to body z lepszym AF ale o polowe mniejsza matryca i bedzie w tej samej cenie co 5Dmk2 a moze i nawet troche drozej.
Nie ma co sie łudzić na nową puszkę z FF, Canonowi bardziej się opłaci po prostu zejsc z ceny aktualnego 5D
jedyna rzecza ktora mozna odchudzic w 5Dmk2 to matryca, to za malo zeby znacznie zejsc z ceny,
Moim zdaniem Canon mocno wtopił z tymi 21 Mpx, jest to za duzo, zreszta podobnie bylo w przypadku starego 5D, tez mial za duzo Mpix jak na owe czasy, powoduje to dosc ograniczone ruchy z nowymi puszkami.
Bo albo Canon wypuszcza klona 5Dmk2 z mniejsza matryca (czyli w sumie stare 5D), które będzie tylko nieco tansze od 5Dmk2.
Albo Canon wypuszcza puszke z 12Mpix i lepszym AF, ktora bedzie nieco drozsza od 5Dmk2.
W obu przypadkach bardzo mocno spada sprzedaz 5Dmk2.
Przewiduje, że na inna puszke z FF (oprocz 1Ds) poczekamy jeszcze minimum poltora roku.
Co do zdjęcia górnej części obudowy to ja obstawiam, że jest to nowe 60D![]()
chyba tak, wlacznik wywalili na gore bo ten w starym stylu zabiera miejsce coraz to wiekszemu ekranowi LCD![]()
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Prawda, programy tematyczne były-są w serii xxD. Jestem ciekaw tak naprawdę jaki % ludzi używa tych programów bo ja nigdyaby były one potrzebne w serii xxD.