Pokaż wyniki od 1 do 10 z 97

Wątek: kto sie przesiadł z 50D na 5D mk II -opinia

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stryjek Zobacz posta
    "Goomis" zgadzam sie w 100% z tym co napisałeś powyżej...
    Czytam ten watek od początku i czuje jak się nakręcam "onanistycznymi" wypowiedziami, poczym widzę sample i myślę sobie " o co chodzi , co poszło nie tak, gdzie ta jakość ? ) bo przecież o tym jest mowa - o jakości technicznej materiału wyjściowego, a nie czy motyw jest udany i czy ktoś umie robić zdjęcia.

Kolego "mieszko1vp" bez obrazy, ale może rzeczywiście warto zainwestować w lepsza optykę, albo chociaż porządnie skalibrować monitor.

Panowie Ownersi 5DMkII - pokażcie tę jakość !
    To spójrz w przykład "artursa" - tam widać tą jakość!(ale i też jakość stałek :-D ) W każdym razie widać! :-D

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    Ja też jestem zwykłym amatorem a co mam - patrz stopka.
    5DMkII to naprawdę przyzwoity amatorski aparat.
    [IRONIA]No a i 1DmkIII to już jest dobry aparat dla amatora a 1DsMKIII nawet można powiedzieć, że bardzo dobry. Niestety nie znakomity bo kurde filmów nie kręci! [/IRONIA]
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta

[IRONIA]No a i 1DmkIII to już jest dobry aparat dla amatora a 1DsMKIII nawet można powiedzieć, że bardzo dobry. Niestety nie znakomity bo kurde filmów nie kręci! [/IRONIA]
    IMO Jedynki już są sprzętem w pełni profesjonalnym, co nie wyklucza użycia ich przez amatorów, oczywiście. Jeśli mnie stać, to kto mi zabroni?
    Piątka nie jest aparatem profesjonalnym, nie ma uszczelnień, nie ma wyczynowego AF. Została zaprojektowana w założeniu jako backup profesjonalnego sprzętu studyjnego, ale ze względu na jakość obrazowania, chętnie sięgają po nią amatorzy, których nie stać wywalić 5000 funtów na 1Ds.
    Jakość obrazowania piątka ma na poziomie najlepszych profesjonalnych DSLR na tej planecie ale budowy już nie. Dzięki temu jest tańsza i bardziej dostępna, także i dla amatorów.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Uprawnienia umieszczania postów