Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 97

Wątek: kto sie przesiadł z 50D na 5D mk II -opinia

Dopiero zaczyna Awatar Stryjek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    ale ze co? zeby to iso pokazac?
    Tak ISO np. 1600 i 3200 w realu, ale też ciekawi mnie "brzytwa" przy niższych czułościach ( np. ISO 200 i 400 )
    Ostatnio edytowane przez Stryjek ; 20-05-2009 o 10:41
    Canon;

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stryjek Zobacz posta
    Tak ISO np. 1600 i 3200 w realu, ale też ciekawi mnie "brzytwa" przy niższych czułościach ( np. ISO 200 i 400 )
    Weź sobie rawa z 5D i 50D i w ACR przesuń ekspozycję +1 lub +1,5EV.
    Zobaczysz różnicę

Zablokowany

Domyślnie

dobra zrobiłem jakąś tam poglądową fotkę-tylko znów dałem ciała-w 5D był ustawiony portret,w 50D neutral i redukcja szumów na wysokim ISo
    ISo-3600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    to jakie sa xxD/xxxD juz nie wpominajac o 1000D
    Takie same. Amatorskie. Różnią się ceną i ficzerami.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stryjek Zobacz posta
    "Goomis" zgadzam sie w 100% z tym co napisałeś powyżej...
    Czytam ten watek od początku i czuje jak się nakręcam "onanistycznymi" wypowiedziami, poczym widzę sample i myślę sobie " o co chodzi , co poszło nie tak, gdzie ta jakość ? ) bo przecież o tym jest mowa - o jakości technicznej materiału wyjściowego, a nie czy motyw jest udany i czy ktoś umie robić zdjęcia.

Kolego "mieszko1vp" bez obrazy, ale może rzeczywiście warto zainwestować w lepsza optykę, albo chociaż porządnie skalibrować monitor.

Panowie Ownersi 5DMkII - pokażcie tę jakość !
    To spójrz w przykład "artursa" - tam widać tą jakość!(ale i też jakość stałek :-D ) W każdym razie widać! :-D

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    Ja też jestem zwykłym amatorem a co mam - patrz stopka.
    5DMkII to naprawdę przyzwoity amatorski aparat.
    [IRONIA]No a i 1DmkIII to już jest dobry aparat dla amatora a 1DsMKIII nawet można powiedzieć, że bardzo dobry. Niestety nie znakomity bo kurde filmów nie kręci! [/IRONIA]
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta

[IRONIA]No a i 1DmkIII to już jest dobry aparat dla amatora a 1DsMKIII nawet można powiedzieć, że bardzo dobry. Niestety nie znakomity bo kurde filmów nie kręci! [/IRONIA]
    IMO Jedynki już są sprzętem w pełni profesjonalnym, co nie wyklucza użycia ich przez amatorów, oczywiście. Jeśli mnie stać, to kto mi zabroni?
    Piątka nie jest aparatem profesjonalnym, nie ma uszczelnień, nie ma wyczynowego AF. Została zaprojektowana w założeniu jako backup profesjonalnego sprzętu studyjnego, ale ze względu na jakość obrazowania, chętnie sięgają po nią amatorzy, których nie stać wywalić 5000 funtów na 1Ds.
    Jakość obrazowania piątka ma na poziomie najlepszych profesjonalnych DSLR na tej planecie ale budowy już nie. Dzięki temu jest tańsza i bardziej dostępna, także i dla amatorów.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Takie same. Amatorskie. Różnią się ceną i ficzerami.
    kazdy ma oczywiscie swoje kategorie ale ja bym 1000D i 5DII do jednego amatorskiego wora nie wrzucil.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    kazdy ma oczywiscie swoje kategorie ale ja bym 1000D i 5DII do jednego amatorskiego wora nie wrzucil.
    Ten wór jest pojemny.
    Jeszcze raz: piątka generuje profesjonalne obrazki ale na Borneo do dżungli czy do fotografowania wojny w Iraku bym jej nie zabrał. Za delikatna. Nie jest sprzętem dla zawodowca.
    Natomiast wkrótce zabieram ją na walki bokserskie. Pożyczę 70-200 z wypożyczalni i zobaczę jak sprawuje się AF w dynamicznych scenach, bo w statycznych jest perfekcyjny, ale to żadne wyzwanie.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ten wór jest pojemny.
    Jeszcze raz: piątka generuje profesjonalne obrazki ale na Borneo do dżungli czy do fotografowania wojny w Iraku bym jej nie zabrał. Za delikatna. Nie jest sprzętem dla zawodowca.
    Dokładnie, ale dla niektórych wyznacznikiem "profesjonalizmu" jest cena i to w dodatku przyrównywana do naszych realiów.. ja też amatorem jestem, też mnie stać więc sobie kupiłem bo lubię.. i co? robi to ze mnie profesjonalistę? wg mnie nie.. ale każdy swoje wie..

Natomiast wkrótce zabieram ją na walki bokserskie. Pożyczę 70-200 z wypożyczalni i zobaczę jak sprawuje się AF w dynamicznych scenach, bo w statycznych jest perfekcyjny, ale to żadne wyzwanie.
    Dobrze się sprawuje - na boksie (przynajmniej zawodowym) jest bardzo jasno więc bez problemu będziesz miał większość trafień.. tyle że 3,5fps to rewelacja nie jest - ale za to wymaga myślenia kiedy spust wcisnąć - a nie bezmyślną serią 10 fpsów jak w 1dmk3
    tylko ten 70-200 to 2.8is wypożyczysz a nie sigmę mam nadzieję
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Ten wór jest pojemny.
    Hm, a Canon tlumaczyl wprowadzenie movie mode wlasnie na prosbe agencji reporterskich, gdzie oprocz fotografii przydalyby sie krotkie klipy z interesujacych akcji. Dla reporterow, ktorzy chca miec lekki, maly, wielofunkcyjny aparat.
    A moja stara 5D to taka delikatna nie jest, byla w dzungli w +35 i wilgotnosc 100% (az w 85L AF przestal dzialac na 5min), byla na Sniezce przy -12, wiatr ~100km/h (az lod sie zaczal na niej osadzac) i jest ok. Moze nowsza jest bardziej delikatna, choc nie sadze.
    .

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów