Strona 188 z 410 PierwszyPierwszy ... 88138178186187188189190198238288 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 871 do 1 880 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    Koledzy, napisałem wyraźnie, że każdemu według potrzeb... :-) Jedni utrzymują te 1/30s a inni mają szkła z IS inni używają priorytetu czasu.
    No nie każdemu bo jak ktoś chce focić szybką akcję to potrzebuje np. 1/500s bez względu na przypięty obiektyw a tutaj Autoiso w 5D2 nic nie pomoże. Oczywiście lepsze takie autoiso niż nic ale to że nie działa w trybie 'M' to jest jawna kpina.

A co do narzekania na filmy, to nie problem w tym że one są, tylko że są zamiast innych dużo bardziej potrzebnych rzeczy. Filmy w fotografowaniu nie pomagają i argument że "nie używam ale są i można ich użyć" jest nic nie warty. To trochę tak jakby cieszyć się że jest funkcja "direct print" której nikt nie używa ale zawsze można :-)

Czekamy na 5D3, może dogoni funkcjami i AFem entry level Nikona D5000.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 16-05-2009 o 11:48

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    No nie każdemu bo jak ktoś chce focić szybką akcję to potrzebuje np. 1/500s bez względu na przypięty obiektyw a tutaj Autoiso w 5D2 nic nie pomoże. Oczywiście lepsze takie autoiso niż nic ale to że nie działa w trybie 'M' to jest jawna kpina.
    Z tego co pamiętam, jak włączysz lampę, to auto=400. Również psu na budę..
    Jarek

Domyślnie

Czekamy na 5D3, może dogoni funkcjami i AFem entry level Nikona D5000.
    ja juz na nic nie czekam. Ciesze sie ze udalo sie kupic "dwójke" jeszcze za w miare ludzkie pieniadze. przez jakie szklo by nie patrzyć nie rysuje sie zbyt kolorowo

Bywalec

Domyślnie

A co do narzekania na filmy, to nie problem w tym że one są, tylko że są zamiast innych dużo bardziej potrzebnych rzeczy. Filmy w fotografowaniu nie pomagają i argument że "nie używam ale są i można ich użyć" jest nic nie warty.
    No chyba nie twierdzisz, że gdyby nie było filmów to byłby w nowej piątce porządny AF? No nie czarujmy się...

Odnośnie "każdemu wg potrzeb". Chodziło mi bardziej o to, że w pewnych sytuacjach to autoISO się może przydać, a nie by udowadniać, że należy go używać bezwzględnie w każdej sytuacji.

No i jakby zapominasz, że autoISO działa także w trybie priorytetu czasu. Jeśli potrzebujesz tego minimum 1/500 to nie ma problemu by przekręcić to nieszczęsne kółeczko po lewej stronie... i pokrętłem ustawić wymagany czas.

BTW z obiektywem manualnym otrzymujemy w tym trybie także ekwiwalent autoISO w trybie M.

Może to namiastka prawdziwego autoISO, ale mnie już wystarcza do większości zastosowań.
    hm...

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luft Zobacz posta
    ja juz na nic nie czekam. Ciesze sie ze udalo sie kupic "dwójke" jeszcze za w miare ludzkie pieniadze. przez jakie szklo by nie patrzyć nie rysuje sie zbyt kolorowo
    Mnie się za ludzkie pieniądze nie udało... Ale mam nadzieję że to jest już mój ostatni aparat. Przynajmniej tak obiecałem żonie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Mnie się za ludzkie pieniądze nie udało... Ale mam nadzieję że to jest już mój ostatni aparat. Przynajmniej tak obiecałem żonie.
    moja zona to sie ucieszy jak kupie nowy bo dostanie tego. ze szklami jest jest podobnie (:
    5DII+L+L+L+L (:
    bartekkucharczyk.pl

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No i jakby zapominasz, że autoISO działa także w trybie priorytetu czasu. Jeśli potrzebujesz tego minimum 1/500 to nie ma problemu by przekręcić to nieszczęsne kółeczko po lewej stronie... i pokrętłem ustawić wymagany czas.
    A którym pokrętłem ustawia się przysłonę? :-)

EDIT: Ach, można jeszcze użyć tego samego triku co przy nagrywaniu filmów czyli odkręcić trochę obiektyw z zablokowaną przysłoną żeby aparat się nie komunikował
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 16-05-2009 o 22:33

Bywalec

Domyślnie

A którym pokrętłem ustawia się przysłonę? :-)komunikował
    Pokrętłem (pierścieniem) na obiektywie
    hm...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Pokrętłem (pierścieniem) na obiektywie
    Pierścieniem? A widziałeś pierścień do ustawiania przysłony na jakimś obiektywie EF Canona??
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Pierścieniem? A widziałeś pierścień do ustawiania przysłony na jakimś obiektywie EF Canona??
    A czytałeś co ja pisałem w swoim poście? Pisałem właśnie o obiektywach manualnych (czytaj nie EFS).
    hm...

Strona 188 z 410 PierwszyPierwszy ... 88138178186187188189190198238288 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów