Strona 225 z 1000 PierwszyPierwszy ... 125175215223224225226227235275325725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 241 do 2 250 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Miałem na jednym plenerze tamrona 28-75 na 5D, pożyczyłem z ciekawości jak się sprawdzi. Sprawdził się fatalnie, przy bardziej dynamicznych scenach odsetek nietrafionych zdjęć przekraczał 50%. Byłem też jako drugi fotograf na ślubie cywilnym, sala dość jasna, wielkie okna i słońce, tu już nie było potrzeby szybkiego AF a i tak 5D z tym tamronem miał ponad połowę nietrafionych, a 350D z 85/1.8 nawet nie 10%. Od tej pory tamronom dziękuję.
    Ja wiem, że to jest OT ale tak sobie czytam, czytam i oczom nie daje wiary. Jak można nawet jako drugi fotograf robić zdjęcia na pożyczonym sprzęcie? Pożyczonego nie zna się tak jak swojego a sądząc po stopce to i piątka była pożyczona. I te dynamiczne sceny w plenerze też mnie interesują, może byś podał jakieś szczegóły? Co do urzędu to ceremonia trwa w porywach do 10 minut i jestem ciekaw tych 10% i 50% do jakiej ilości wykonanych zdjęć się odnosi?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta

A wiesz ze to calkiem niezly pomysl. Znalazlem jednego z przebiegiem 11000 zdjec z obiektywem za 720f w super stanie. Tylko kurcze mam troche stracha co sie stanie jak mi padnie po paru miesiacach. Gwarancji przeciez nie ma...
    Kusi, kusi...
    panie daj spokoj , kupuj i rob zdjecia , kupilem z przebiegiem znacznie wiekszym z pol roku temu jak nie lepiej i sie ciesze nia co dzien a nie martwie kiedy to czy tamto padnie...
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ja wiem, że to jest OT ale tak sobie czytam, czytam i oczom nie daje wiary. Jak można nawet jako drugi fotograf robić zdjęcia na pożyczonym sprzęcie? Pożyczonego nie zna się tak jak swojego a sądząc po stopce to i piątka była pożyczona. I te dynamiczne sceny w plenerze też mnie interesują, może byś podał jakieś szczegóły? Co do urzędu to ceremonia trwa w porywach do 10 minut i jestem ciekaw tych 10% i 50% do jakiej ilości wykonanych zdjęć się odnosi?
    Nie wiem co jest takiego skomplikowanego w obiektywie, nawet z zumem żeby trzeba było go poznawać jakoś szczególnie. Piątkę, jeżeli już Cię tak to bardzo interesuje, kupiłem na spółkę z mamą, nie zmienię stopki dopóki nie kupię drugiej, tak że 100% zdjęć które pokazuję będzie z 5d. Tamron, z resztą też był mamy. Ponieważ aparatem musimy się dzielić, ślub był mojego brata, więc byliśmy oboje, mama miała 5D z tamronem, ja 350D z 85/1.8. Z samej ceremonii było ok. 200 zdjęć z każdej puszki. Pisząc o dynamicznych scenach plenerowych miałem na myśli np. to:

Wystarczyło że panna młoda zaczęła jakkolwiek się ruszać żeby tamron nie dawał rady.
    Mam nadzieję że ilość szczegółów Cię satysfakcjonuje.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Coś już napisał Awatar Rosemary
    Miasto
    Vienna/Kraków/Sopot

Domyślnie

w ostatnia sobote focilem slub tamronem 28-75 na 1dmark II - jestem mile zaskoczony. Kilka nieostrych to tylko z winy zbyt dlugiego czasu kiedy mlodzi sie szybciej poruszali.
    Pank - jaki czas miales przy tej focie powyzej?
    [5dmkII] _ [580ex II] _ [17-40 ] _ [70-200 f4L] _ [50 f1,4] _ [85 f1,8]_[canon 100 f2,8 makro]

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Wiem że to może OT ale ja kiedyś w pożyczonych sprintach przebiegłem setkę poniżej 12 sek. (Tylko bez żadnych śmichów, wiem że teraz kobiety biegają szybciej) Tak że nie ma się co spinać że ktoś fotografuje pożyczonym sprzętem.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rosemary Zobacz posta
    Pank - jaki czas miales przy tej focie powyzej?
    1/60 sekundy.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

negoi
    Guest

Domyślnie Canon 50d + Canon 17-40 f 4.0 na początek?

Witam. Mam szybkie pytanie dotyczące użyteczności Canona 50d z obiektywem Canon 17-40 f 4.0 na ślubach plus lampka oczywiscie.Nie brałem innego szkła po uwagę.Dziekuję za odpowiedz

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Canona 50d z obiektywem Canon 17-40 f 4.0 na ślubach plus lampka oczywiscie.Nie brałem innego szkła po uwagę.Dziekuję za odpowiedz
    Tylko to szkło? Hmm wg mnie odpada kompletnie, niedosc ze ciemne jak diabli, to jeszcze to szeroki kat... w sumie jest.. nie wiem jak bym sie nie podjął pracy tylko jednym takim szklem..

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

teoretycznie ciemny obiektyw przy obecnym trendzie w fotografii slubnej nie mniej jednak kolega wiele lat na nim robil i dawal sobie rade, podstawa jest operowanie swiatlem
    Canon FF

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

teoretycznie ciemny obiektyw przy obecnym trendzie w fotografii slubnej nie mniej jednak kolega wiele lat na nim robil i dawal sobie rade, podstawa jest operowanie swiatlem
    Wszystkim sie da tylko pytanie o efekty, rozumiem ze tego szkla da sie uzyc przy wyjsciu z kosciola itd przy szerszych scenach, grupowych, ale robienie zdjecia w kosciele gdzie mlodzi zakladaja sobie obraczki jest dla mnie nieporozumieniem... nie wyobrazam sobie tego

Strona 225 z 1000 PierwszyPierwszy ... 125175215223224225226227235275325725 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów