Strona 215 z 1000 PierwszyPierwszy ... 115165205213214215216217225265315715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 141 do 2 150 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Masz słabszy dzień, czy Ty tak na poważnie?
    nie wiem jaki mam dzień dzisiaj - jeszcze się nie skończył
    ale może nie najlepiej z formą..
    ale powiedz mi jak przy lampach i ich mocy sterowanej ręcznie chcesz oświetlić optymalnie całą salę? i co - czaisz się z aparatem w określonym punkcie gdzie oświetlenie jest optymalne na tańczących ludzi? chyba że są lampy którymi za pomocą PW jesteś w stanie regulować moc każdej - to wtedy ok, ale podejrzewam że jeśli są to cena nie będzie atrakcyjna.. wiem że możesz przysłoną sobie regulować ale czasem określona GO też by się przydała..
    chyba że moje poglądy są z gruntu złe to napisz mi proszę gdzie jest błąd w moim myśleniu..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    no nie bardzo - bo PW przypinasz zamiast lampy na aparat.. i wtedy wyzwolisz zewnętrzne lampy - ale IMHO zewnętrzne lampy to niestety porażka będzie bo jak wyobrażasz sobie regulację ich mocy - będziesz do każdego zdjęcia skakać przy pokrętłach? chyba że będziesz używać dodatkowych 580tek w ettlu..
    Chyba faktycznie masz słabszy dzień.. od pewnego czasu pewniej się czuje regulujac lampy sam -czyli w manualu niż ten zas..ny ett. Ten cały master i slave to wielka porażka. No moze troche przesadzilem.. na sankach uzywam ettl czasem..l
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 20-04-2009 o 23:29

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Chyba faktycznie masz słabszy dzień.. od pewnego czasu pewniej się czuje regulujac lampy sam -czyli w manualu niż ten zas..ny ett. Ten cały master i slave to wielka porażka. No moze troche przesadzilem.. na sankach uzywam ettl czasem..l
    a ile tych studyjnych lamp ustawiasz na sali w czasie zabawy?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

czasem kilka, czasem wcale

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

sam czasami używam zewnętrznej lampy wyzwalanej przez podczerwień, stawiam ją gdzieś wysoko i kieruje w sufit, w zasadzie chodzi tylko o to aby oświetlić samo tło

na szczęscie na większości sal weselnych są na ścianach kinkiety które zapalone nawet na 20% mocy (aby nie psuć klimatu) załatwiają sprawę i oświetlenie dodatkowe jest nie potrzebne
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez draka34 Zobacz posta
    Co sądzicie o pracy na dwóch systemach. Np.5d+jasne stałki dla mnie dla narzeczonej d700+zoom 24-70. Oczywiscie to przyszlosc ale zastanawiam sie nad zaletami i wadami takiego tandemu (ja widzę taką zaletę: z jednej strony światło zastane i malowanie 5D z drógiej snajperski AF i świetny zoom 24-70)
    Z góry dziękuję za pomoc! Rafał
    pracuję na 2 systemach. to wciąga nie wyobrażam sobie na tę chwilę wyboru jednego. d3 daje mi szybkosć, świetny AF w połączeniu z niskoszumiącą matrycą FF, 5d i 5d2 z jasnymi Lkami plastykę i kolor tam, gdzie nie musze się spieszyć. Upierdliwy jest dla mnie w tym układzie jedynie ciężar. zapraszam na mojego bloga - http://blog.adamtrzcionka.pl/ w ostatnim wpisie jest reportaż robiony ww sprzętem, są exify i krótki opis na końcu.
    Ostatnio edytowane przez habakuk ; 22-04-2009 o 00:47

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    ..
    Mam do ciebie pytanie , techniczne ;] , robisz w sumie na 3 body , uzywasz jednoczesnie , tzn poprost na ramieniu zawieszone , 2 aparatow z roznym szkielkami i lampami czy jednak w zaleznosci od sytuacji zmieniasz body/szklo ?
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Zapewne jeżeli otoczenie / temat jest w miarę stały i przewidywalny, używa jednej puchy a resztę ma schowaną żeby się nie majdały, a jak jest mniej przewidywalnie to ma wsio pod ręką coby szybko zmienić w zależności od potrzeb/sytuacji.

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jeśli tylko jest miejsce - 3 body jednoczesnie. najczęściej d3 14-24 + 5d 35/24 + 5d 85/1.2. raczej opanowałem już co gdzie, nie sprawia mi to najmniejszych problemów, choć naturalnie wymaga przestrzeni. sprzet albo sobie wisi na mnie, albo go gdzieś kładę. tym sposobem mam pod ręką wszystko, czego mi trzeba. oczywiście w dynamicznych sytuacjach - przejazdy, wejścia, wyjścia to byłoby spore utrudnienie, a nie pomoc i wtedy uzywam maks 2 puszek. do niedawna zresztą w ogóle używałem "tylko" 2 aparatów, ale po ostrej traumie - pad 5d w trakcie przysięgi - mam 3 puszki i jest mi z tym bez porównania lżej na sercu, choć ciężej na plecach

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ok dzieki ;]

z dwoma juz latalem , bez lamp , rzeczywiscie kwestia wprawy i nie jest zle ;]
    no comment...

Strona 215 z 1000 PierwszyPierwszy ... 115165205213214215216217225265315715 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów