Spokojnie zrobisz A2. Oczywiście jeśli będziesz pamiętał, ze wyostrza się to jednak trochę inaczej niż 15x21 :-D
Pamiętaj, że przy tej wielkości wydrukach nie podchodzi się do zdjęcia na 30cm, tylko ogląda się z minimum 1 metra. Wtedy nie trzeba 300dpi a kropelki tuszu załatwią resztę.
Aha, nie wiem, gdzie będziesz drukował, ale nie łaszcz się na najtańsze oferty.
Ja jeśli potrzebuję czegoś dużego, wysyłam do Qby (skanowanie.com.pl) facet świetnie zna się na rzeczy.
Jarek
No nie..
następny
i jeszcze jeden..
odnosząc się do powyższych cytatów proszę:
mnie w te wasze "onanizmy" nie mieszajcie..
to że ja wiem że trzeba się cofnąć i na ścianę sobie trzeba popatrzeć z pewnej odległości - powiedzmy 2x przekątna - choćby po to żeby całość ogarnąć wzrokiem i oglądać jako "całość" a nie zbiór części..
ale kolega zadał pytanie to mu odpowiedziałem bo robiłem taką próbę (bo w robocie taka drukarka stoi więc trzeba czasem dysze przepłukać) i wyszło dobrze..
po drugie to jak ktoś się mniej zna na tym czyli "bratowa czy szwagierka" czy kto tam jeszcze chce ten wydruk a nie jest z "branży" to metoda działania takich odbiorców jest taka że weźmie go i rozwinie - popatrzy z 30cm i powie że "eeee... takie niewyraźne jakieś" i choćbyś wytłumaczył że nikt tego z bliska nie ogląda to nie przetłumaczysz.. bo ona sobie powiesi to na ścianie w pokoju i ktoś może przecież podejść i oglądać z bliska.. a tak to "zajrzy w źrenicę" i spoko - jest ostro i git
sami wiecie doskonale jak potrafią klienci marudzić to się nie nabijajcie.. skoro ktoś chce takiej informacji to ją dostał i tyle..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
witam serdecznie. Mam pytanie do fachowcow jak technicznie dokonac takiej kalibracji z poziomu menu lub softu komputera. Obiektyw EF 85 1.8 USM. Chodzi o cala procedure. Ustawiac linijke. Testowac na roznych przeslonach? nie mam zielonego pojecia. Dziekuje.