Strona 118 z 410 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128168218 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 171 do 1 180 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    1) Dla wiekszej pewnosci, zrobilbym kilka powtorzen, zeby wyeliminowac blad AF.

2) Jesli chodzi o ostrosc szkla 50mm f/1.2 L USM - to ono tak ma na pelnej klatce i duzej rozdzielczosci. Popatrz np. na ponizsze wyniki, w kontekscie 35mm f/1.4 L USM.
    http://www.the-digital-picture.com/R...=0&FLI=0&API=1

3) Pamietaj, ze glebia ostroscie dla tego szkla i tej przyslony wynosi np. 11 cm z odleglosci 2m. Nie wiem z jakiej Ty robiles zdjecie? Gdzie ustawiles punkt ostrosci? Na srodku kadru? Czy jesli ksiazki sa u gory kadru, czy przypadkiem nie sa poza glebia?
    http://www.dofmaster.com/dofjs.html
    Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Czyliu wygląda że:
    1. Rozdzielczość Twojego obiektywu przy f/1.2 - f/1.8 jest mniejsza niż rozdzielczość matrycy
    2. Twoja technika zmniejszania zdjęć nie jest optymalna (nie wierzę że nie uzyska się w postprocesie lepszych wyników niż prosto z aparatu!)
    AD.PS - przecież "Auto WB" może trochę szaleć, o te +/- 200K, stąd różne zafarby na zdjęciach.

PRzeciez podalem pelne zdjecie tylkop wywolane z 21 mpix do wgladu (moze byc przepalone bo migawka 1/8000 - to tez moze byc przyczyna gorszej jakosci).
    Widac dokladnie gdzie jest ostrosc. a o innym kolorze to przecierz to ja napisalem ze na auto... a wy mi tlumaczycie ze moze to na auto...
    Co do bledow. to tak moglem popelnic. CA mi tak bardzo nie przeszkadza bo wychodzi tylko w kontrastowych warunkach. Poza tym szkla ma duza rozdzielczosc i uzywam go na 1,2
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

to moze zrobimy zestawienie jak sie poszczegolne szkla zachowuja na mk2
    Canon FF

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Nie wiem czy było, ale imho coś się dzieje:

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=30790804

Uważajcie!
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Nie wiem czy było, ale imho coś się dzieje:

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=30790804

Uważajcie!
    Jeden przypadek na xxx tysiecy. Ehhh.... chyba zaczne szczac w majtki ;-)

pzdr,

ZbyszekK

Domyślnie

Ze stara piatka mialem tak, ze po ok pol roku zepsul sie spust migawki. Serwis naprawil i w ciagu 2 dni posypal sie caly soft i puszka znow pojechala do serwisu. Po tym pracowala bez zajakniecia przez ok 2 lata. Nowe 5dmk2 kiedy sprawdzalem u vendora - wszystko bylo OK. Po 2 dniach zabawy (wigilia, swieta) najpierw przestalo dzialac poretlo pod kciukiem w trybie M, potem zaczely sie sypac stopniowo rozne inne funkcje az w koncu nie podnosil lustra, nie dzialalo kolko przyslony itp. Otrzymalem nowy egzemplarz i dziala bez zadnych problemow. Usterki sie zdarzaja. W kwestii awaryjnosci aparatow jestem raczej pechowcem (350tke kiedys tez kupilem z wada) ale jakos nie panikuje
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Bywalec
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

hehe. ja kiedys kupilem 350, ktora miala w miejscu gdzie jest karta pamieci zagiety jeden bolec. Canon wymyslil ze sam to sobie zrobilem... Na szczescie sklep zachowal sie spoko i towar wymienil.
    Co do nowej piatki - jak juz marudzic. Trzeszczy jak sie ciut scisnie klapkę, tu gdzie wklada sie karte pamieci.
    canon

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

mam to samo z ta klapka od karty pamieci cholera obchodze sie jak ze zlotem ale jak padnie z tego powodu nie powiesze sie ... lepiej zeby padla podczas gwarancji niz po
    Canon FF

Domyślnie

No popatrzcie.... a mi w 5d klapka od kart bardziej trzeszczała niz w 5dmk2
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Bywalec

Domyślnie

no niestety klapka i u mnie trzeszczy niemiłosiernie. Mam nadzieję, że jak już kupie gripa będzie trochę lepiej, bo nacisk przesunie się w dół właśnie na gripa. Niby nic, w zdjęciach nie przeszkadza, ale jakoś za ch.. nie mogę zrozumieć jak można wypuścic taki syf. Pucha za 8K żeby skrzypiała i trzeszczała za kazdym razem gdy się weźmie do reki? technologie Bóg wie jakie, a nie mogą zrobić porządnej klapki - wot i cały canon w pigułce. Może sięczepiam, ale to mnie osobiście trochę drażni, pomijając, że zamiast wrażenia porządnego aparatu ma się wrażenie, że bubel. Naprawdę jeszcze kilka kopów od Nikona musi canon przyjąć, bo widać, że oprócz matryc resztę mają w zadzie.

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

U mnie szczęśliwie nic nie trzeszczy. Przynajmniej na razie.
    Zastanawia mnie tylko fakt, że mam firmware w wersji 1.0.6 i zjawiska tak rozlegle opisywane w internecie (czarne kropki, pionowe krechy) nijak nie chcą u mnie wystąpić mimo celowych prób symulacji warunków przy jakich te zjawiska powinny wystąpić...
    Nie wiem czy się martwić? ;-) Zmieniać firmware na 1.0.7 czy nie... ?

Strona 118 z 410 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128168218 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów