Pokaż wyniki od 1 do 10 z 353

Wątek: laptop do zastosowań ogolnych / w tym foto

Widok wątkowy

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    ...... bo róznica w obróbce jak narazie mierząc zauwazyłem to ok 1 sek przy wywoływaniu rawa np. czyli żadna....+
    Przy JEDNYM RAWie tak. A przy tysiącu? A jak w ACR 5.x poustawiasz trochę tych nowych lokalnych korekcji typu gradienty i spoty to co? Mój desktop miele to ułamki sekund - laptop ma co robić i ponad minutę. Dla jednego zdjęcia to dalej bez znaczenia ale dla kilkunastu już tak.

Mógłbyś mi wysłać profil z tego Della? Ten który wychodzi z kalibratora. Z czystej ciekawości bym zobaczył co to za zwierzę.

Sam mam i korzystam mocno z laptopa. Laptop ma tylko jedną zaletę - mobilność. Reszta same wady.

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    ...
    co do monitora to niespotkałem EIZO w cenie chocby zblizonej do tego Della co by był lepszy....
    To sporo zależy od tego jaką miarą to mierzysz i co, według Ciebie, oznacza "lepszy". Gamut, biele, czernie, dynamika, szarości, "rzeźnik", cena, dostępność, serwis.... oj dużo tego. Co to jest "lepszy"???
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 14-03-2009 o 20:34 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów