Strona 24 z 36 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 353

Wątek: laptop do zastosowań ogolnych / w tym foto

Bywalec

Domyślnie

da się zrobić tak korekcję co najlepiej pokazał Margulis w książce Korekcja i Separacja na przykładzie daltonisty lub monitora b/w - można popełnić drobne błędy (głównie w prawidłowej ocenie świateł i cieni) - ale się da

wracając do tematu; ja natomiast mam plan zastąpienia desktopa (a wzasdazie w tej chwili 2 desktopów i jednego słabego laptopa) całkowicie jednym, ale mocnym laptopem; tj. w studio laptop jako sprzęt mobilny do backupu zdjęć i odtwarzania muzyki podczas sesji, zdjęcia obrabiam w domu gdzie (jak pisał Vitez) podpinam pod laptopa duży monitor, klawiaturę i mysz, dodatkowo w biurze (które mam niestety poza studiem) ten sam laptop służy jako terminarz, przeglądanie sieci itp... - warunek; częste backupy, bo jak padnie to wszystko, zaleta: jeden komp, nieduży, z jednym zestawem softu - do tej pory łamałem się czy instalować jeden program na dwóch komputerach - bo przecież to nie do końca legalne choć soft kupiony za ciężką kasę - myślę że takie rozwiązanie jest godne uwagi
    pozdrawiam
    Tomek

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Janusz.. ja żeby nie wchodzić dalej w głupie gadki powiem tak. Ty wolisz desktopy a ja laptopa (choć desktopa i tak mam).

Jesli sie ktoś zajmuje grafiką to wie że ten sport bardzo kosztuje.

dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest lapek (używam non stop) + zewnętrzny monitor (to jak pracuje przy biurku).

Różnicy w wydajnośc nie czuje już przy obecnym sprzęcie, bądź też nie robie a tak zaawansowanych rzeczy jak Ty i już.

Wolność rządzi :-)...

pozdrawiam desktopowca

Notebookowiec ;-)
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Wiadomo że laptop to nie komp z dobrym monitorem. Ale mimo tego zaproponujcie swoje typy laptopa do 4000 zł na którym jako tako obrobię zdjęcia.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Moja propozycja, laptop za 3000-3500zł + monitor zew. do fotek, nawet jeszcze bym dał mniej za laptopa a kupił konkretny monitor coś na poziomie NEC/EIZO lub nawet ostatnio widziałem Iiyame z matrycą PVA w jakiejś sensownej cenie, jak dorwe kalibrator to sprawdze jak to działa

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistasz Zobacz posta
    Wiadomo że laptop to nie komp z dobrym monitorem. Ale mimo tego zaproponujcie swoje typy laptopa do 4000 zł na którym jako tako obrobię zdjęcia.
    Wiadomo, że Coupe to nie TIR. Ale mimo to zaproponujcie swoje typy Coupe, którym jako tako przewiozę kilka palet towaru. Sorry, ale to jest dokładnie to samo.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_drops Zobacz posta
    Moja propozycja, laptop za 3000-3500zł + monitor zew. do fotek, nawet jeszcze bym dał mniej za laptopa a kupił konkretny monitor coś na poziomie NEC/EIZO lub nawet ostatnio widziałem Iiyame z matrycą PVA w jakiejś sensownej cenie, jak dorwe kalibrator to sprawdze jak to działa
    Dostęp do kompa stacjonarnego z przeciętnym monitorem będę miał czasami ale od laptopa nie mam odwrotu.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dostęp do kompa stacjonarnego z przeciętnym monitorem będę miał czasami ale od laptopa nie mam odwrotu.
    Też używam laptopa, jak trzeba, ale nie obrabiam na nim fotek. To masakra, pomimo, że lapek całkiem przyzwoity i do innych celów nadaje się całkiem nieźle.

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Też używam laptopa, jak trzeba, ale nie obrabiam na nim fotek. To masakra, pomimo, że lapek całkiem przyzwoity i do innych celów nadaje się całkiem nieźle.
    Dobrze powiedziałeś że Coupe to nie TIR ale na upartego też sie da .
    Masz jakieś ciekawe propozycje laptopa, który warto brać pod uwagę?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dobrze powiedziałeś że Coupe to nie TIR ale na upartego też sie da .
    Na upartego, to się wszystko da. Ale nie tędy droga.
    Masz jakieś ciekawe propozycje laptopa, który warto brać pod uwagę?
    Do obróbki fotografii? Nie. Niezależnie od budżetu, jaki jest do dyspozycji.

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Na upartego, to się wszystko da. Ale nie tędy droga.
    Do obróbki fotografii? Nie. Niezależnie od budżetu, jaki jest do dyspozycji.
    To nie wiem dlaczego tak odradzasz jak bym się pytał co lepiej kupić, laptop czy monitor. Tak muszę zrobić i dlatego proszę o propozycje na które laptopy zwrócić uwagę a których lepiej unikać. Wbrew "regułom" chyba dużo osób używa laptopa i jakoś sobie radzi.

Strona 24 z 36 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów