Strona 1 z 31 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 353

Wątek: laptop do zastosowań ogolnych / w tym foto

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie laptop do zastosowań ogolnych / w tym foto

Szukałem po forum i na dobra sprawę nie znalazłem nic przydatnego:
    Po 1 dość stare posty - technika przecież idzie do przodu
    Po 2 w każdym temacie jest wojna mac vs pc i na dobra sprawę "temat" zanika.
    Jako że wyprowadzam się w celu studiów potrzebuje komputer do zastosowań ogólnych -> muzyka/dokumenty/internet/gry/obróbka zdjęć. Myślałem nad stacjonarnym PC, jednakże potrzebuje czegoś bardziej mobilnego. Jakieś propozycje ? Tak w zakresie cenowym 2,5-3k pln.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Szukałem po forum i na dobra sprawę nie znalazłem nic przydatnego:
    Po 1 dość stare posty - technika przecież idzie do przodu
    Po 2 w każdym temacie jest wojna mac vs pc i na dobra sprawę "temat" zanika.
    Jako że wyprowadzam się w celu studiów potrzebuje komputer do zastosowań ogólnych -> muzyka/dokumenty/internet/gry/obróbka zdjęć. Myślałem nad stacjonarnym PC, jednakże potrzebuje czegoś bardziej mobilnego. Jakieś propozycje ? Tak w zakresie cenowym 2,5-3k pln.
    Jesli chcialbys do obrobki zdjec i wymagasz wysokiej jakosci to chyba zaden LCD wbudowany w laptop nie spelni oczekiwan.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Coś już napisał Awatar tompac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Jesli chcialbys do obrobki zdjec i wymagasz wysokiej jakosci to chyba zaden LCD wbudowany w laptop nie spelni oczekiwan.
    Taką sama opinie słyszałem od pracownika firmy dystrybuującej drukarki Epsona i monitory Eizo - jakież było jego zdziwienie gdy tezę tę obaliła kalibracja laptopa firmy nazwy której boję sie tu wymienić
    innowierca

-----------------------
    www.autofocus.pl
    -----------------------

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tompac Zobacz posta
    Taką sama opinie słyszałem od pracownika firmy dystrybuującej drukarki Epsona i monitory Eizo - jakież było jego zdziwienie gdy tezę tę obaliła kalibracja laptopa firmy nazwy której boję sie tu wymienić
    To Nikon robi laptopy?

A pewnie o Sony chodzi. Nie wiem czego sie obawiasz . Co najwyżej ładny flejm się rozpali i tyle .

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tompac Zobacz posta
    Nie jestem pracownikiem zadnej firmy dystrybuujacej monitory czy drukarki. Ja nie spotkalem sie jeszcze z laptopem ktory wyswietlal by obraz poprawnie - po kalibracji jest z pewnoscia lepiej niz przed ale nadal obraz jest dosc slaby. Moze sie myle (technologia idzie do przodu :-) ) i chetnie sie dowiem o jakim laptopie piszesz? Porownywalem skalibrowane/oprofilowane 5 typow roznych laptopow (IBM oraz HP) i zaden nie byl w stanie "konkurowac" z monitorem ktory mam tj. Eizo S1932 - choc ten monitor wcale nie jest z "wysokiej" polki.
    Nie boj sie podawaj jego nazwe/typ :-)
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

TOMPAC ... Nie bój się, wymieniaj !

LCD w laptopach to żenada, jak na razie na własne oczy widziałem 3 dobre LCD w laptopach (oczywiście stacjonarne będą lepsze ale to wiadomo) IBM A31p 1600x1200, Dell M50 1600x1200 UltraSharp, Dell M90 1920x1200 UltraSharp.

A31p za słaby, M90 za drogi, M50 za stary...
    Ja sam osobiście rozglądam się za Dellem D820 z prockiem T7300 lub T7500 bo ma Coma a mi on jest z pewnych względów niezbędny ;-) Matryca 1680x1050 albo 1900x1200 nie wiem która , żadnej na oczy nie widziałem, nic nie wiadomo o kątach widzenia, wiem tylko że na pewno lepsza niż tą co mam obecnie w d600 i standardowe della 1280x800
    Ostatnio edytowane przez milinet ; 10-08-2008 o 11:48

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milinet Zobacz posta
    TOMPAC ... Nie bój się, wymieniaj !

obawiam sie, że parę osób może tego nie "przeżyć"
    innowierca

-----------------------
    www.autofocus.pl
    -----------------------

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Tak się składa, że znam nazwę tej firmy...

Ale może coś opowiesz o tej kalibracji: jak to zrobiono, jak się sprawuje, w jakich warunkach oświetleniowych się sprawdza, kiedy trzeba ponowić operację... oraz ile to kosztuje i gdzie to zrobią?
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HenrykG Zobacz posta
    Tak się składa, że znam nazwę tej firmy...

Ale może coś opowiesz o tej kalibracji: jak to zrobiono, jak się sprawuje, w jakich warunkach oświetleniowych się sprawdza, kiedy trzeba ponowić operację... oraz ile to kosztuje i gdzie to zrobią?
    Heniu Ty to masz zdrowie
    Na większość z tych pytań nie jestem w stanie odpowiedzieć
    Raz, że sie nie wyznaje na tych wszystkich procesach, dwa, że profil jaki stworzono w trakcie tej kalibracji poszedł do kosza razem z systemem po tym jak zaliczyłem zwarcie laptop/TV.

Pamiętam, że pokazano mi wykres jakiejś przestrzeni barwnej a w nią wpisane były białe krawędzie trójkąta, co za co odpowiadało nie wiem, ale chodziło o to aby ten trójkąt nie wystawał poza kolorową plamę - i nie wystawał

Cytat Zamieszczone przez milinet Zobacz posta
    Jak ma to coś Coma dobrą matrycę duże kąty widzenia i Core 2 Duo to życie innych mnie nie obchodzi
    co to jest Coma? I co rozumiesz przez duże katy widzenia?
    Core 2 Duo posiada
    Ostatnio edytowane przez tompac ; 10-08-2008 o 13:01
    innowierca

-----------------------
    www.autofocus.pl
    -----------------------

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Jak ma to coś Coma dobrą matrycę duże kąty widzenia i Core 2 Duo to życie innych mnie nie obchodzi Może i dostaną zawalu, wylewu albo duszności bolesnych ale poleżą tydzień kupią potem sobie jakieś dobre szkło na osłodę i będą żyć dalej

Strona 1 z 31 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów