Strona 68 z 224 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118168 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Coś już napisał Awatar kristof77
    Miasto
    Budapest/W-wa

Domyślnie

No i się stało... kurs w Kurii Warszawskiej ukończony. Potwierdzam słowa SausageDog'a.
    Ja miałem odczucie, że trochę naciągany był, tzn. 3 godziny spokojnie wystarczą... nawet z przerwą na zjedzenie pączków, rozdanie zaświadczeń i ze wspólną modlitwą na koniec.

Ciekawostka z kursu: proporcja Fotograficy vs. Filmowcy 10:1 (Pozostałe info też dostępne na forum)

Plotka: Archidiecezja dąży do wprowadzenia terminów ważności certyfikatów oraz stara się o wyegzekwowanie opinii od proboszcza, iż osoba ubiegająca się o zaświadczenie jest praktykującym katolikiem. Aczkolwiek ani wygasające zaświadczenia, ani pisemna opinia proboszcza o fotografie nie jest zbytnio realna...
    Jestem użytkownikiem aparatów, obiektywów, lamp byłskowych marki Canon oraz statywu marki Manfrotto.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kristof77 Zobacz posta
    (...)i ze wspólną modlitwą na koniec.(...)
    Wszyscy uczestnicy kursu wzięli w niej udział, czy ktoś się "wypisał"?
    A co z innowiercami?

Coś już napisał Awatar kristof77
    Miasto
    Budapest/W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    A co z innowiercami?
    No cóż... Nie widziałem, żeby ktoś wymknął się jak tylko zabrzmiała komenda "Wstańmy do wspólnej modlitwy na koniec"... pewnie przed obawą, że papierek może przepaść jak teraz się wychyli:rolleyes:
    Jestem użytkownikiem aparatów, obiektywów, lamp byłskowych marki Canon oraz statywu marki Manfrotto.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Jeszcze raz słowem uzupełnienia wypowiedzi z wczoraj. Tudej w ostatni dzień kursu start nastąpił o 9.00. Posiedzieliśmy na korytarzu w czterech przez 1,5 godziny i nie straciliśmy nic okazało się że prowadzący pierwszy wykład powtórzył to samo co było w piątek a od siebie dodał, że fotograf nie powinien wcale poruszać się po kościele. o 11 przyszedł główny giguś ksiundz profesurrr i pieprzył dyrdymały na temat sakramentów, cichaczem zaproponował z dwie książki po 25zł. W amoku zaczepił eutanazję i rozwinął palący problem wszystkich fotografów tudzież kamerzystów - spowiedź. Zabraniał spowiadania się w niedziele i dni świateczne - co jak wiemy stanowi clou naszej pracy:-). Porysował esy floresy na tablicy, rozwinął temat święceń kapłańskich. Małe piekiełko do 12.30 i koniec.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A co z innowiercami?
    Innowiercy się wprawiali . W końcu w kościele mają się nie wyróżniać, w tym i zachowaniem, więc udawanie modlitwy to przydatna umiejętność.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrfoto Zobacz posta
    cichaczem zaproponował z dwie książki po 25zł. W amoku zaczepił eutanazję
    Tak gwoli uściślenia: jedną książkę po 25 wciskał, a eutanazję tylko "wspomniał" ;-D.

Nawiasem mówiąc z tym wchodzeniem i wychodzeniem to była wolnoamerykanka, a dodatkowo legitymacje wydawane były bez przyklejonych zdjęć. I od razu nasuwa mi się myśl, że bez żadnych problemów można było podstawić jakąś inna osobę, byle tej samej płci, bo potwierdzenia, że ja to ja, też nie żądali... Czeski film...

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AgaP Zobacz posta
    Tak gwoli uściślenia: jedną książkę po 25 wciskał, a eutanazję tylko "wspomniał" ;-D.

Nawiasem mówiąc z tym wchodzeniem i wychodzeniem to była wolnoamerykanka, a dodatkowo legitymacje wydawane były bez przyklejonych zdjęć. I od razu nasuwa mi się myśl, że bez żadnych problemów można było podstawić jakąś inna osobę, byle tej samej płci, bo potwierdzenia, że ja to ja, też nie żądali... Czeski film...
    To tylko potwierdza tezę, iż to co najistotniejsze w tych szkoleniach to ... mamona. Taki podatek.
    Przepraszam za OT.
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Innowiercy się wprawiali . W końcu w kościele mają się nie wyróżniać, w tym i zachowaniem, więc udawanie modlitwy to przydatna umiejętność.
    Może i tak, lecz dla tych chcących być w zgodzie z sumieniem może być to problem.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Może i tak, lecz dla tych chcących być w zgodzie z sumieniem może być to problem.
    Wstać to nie problem dla sumienia. Mówić modlitwę i się przeżegnać to już nikt nie zmusi . Można w milczeniu przeczekać do końca .

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

W skrócie: jak wchodzimy do meczetu to trzeba zdjąć buty (itp.), czy nam to się podoba czy nie... Wystarczy przestrzegać zasad obowiązujących w danej świątyni i być w zgodzie z sumieniem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Modzel Zobacz posta
    Diecezja sosnowiecka organizuje kurs 25 kwietnia. wiecej info ponizej:
    http://www.diecezja.sosnowiec.pl/ind...=2333&Itemid=1
    Swoją drogą to ciekawy termin wybrali - sobota.
    Nie ma to jak przyjaźnie traktować klienta...
    Ostatnio edytowane przez magart ; 09-03-2009 o 02:04 Powód: Automerged Doublepost
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Strona 68 z 224 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118168 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów