Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    wystarczy rowniez podpiac szybsze szklo typu 70-200L albo 85usm 17-40i przwaga konkurencji niknie w oczach.
    Z tej wypowiedzi wynika, że bardzo wiele zależy od szkła. Aby porównanie takie miało sens, trzeba by przetestować porównywalne ze sobą pod względem szybkości AF szkła. Zakładam, że nie mówimy tutaj o sytuacji, gdy pod np. D3/D700 podepniemy wolne i leciwe szkło śrubokrętowe, a pod 5DmkII szybkie i się to jakoś wyrównuje... A nawet jeśli sytuacja na nowych i szybkich szkłach jest porównywalna, a na tych wolniejszych wychodzi przewaga konkurencji - to i tak jest to konkretna przewaga, a nie znak równości.

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Co do magii... to pisze moje spostrzezenia uzytkowujac rownoczesnie mki i mkii na sporej ilosci elek....
    Chodziło mi bardziej o głosy, że w 5DmkI według niektórych, nie ma żadnych problemów z AF i wszystkie z tym związane historie, to bzdury wyssane z palca.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NicK Zobacz posta
    Z tej wypowiedzi wynika, że bardzo wiele zależy od szkła. Aby porównanie takie miało sens, trzeba by przetestować porównywalne ze sobą pod względem szybkości AF szkła. Zakładam, że nie mówimy tutaj o sytuacji, gdy pod np. D3/D700 podepniemy wolne i leciwe szkło śrubokrętowe, a pod 5DmkII szybkie i się to jakoś wyrównuje... A nawet jeśli sytuacja na nowych i szybkich szkłach jest porównywalna, a na tych wolniejszych wychodzi przewaga konkurencji - to i tak jest to konkretna przewaga, a nie znak równości.

Chodziło mi bardziej o głosy, że w 5DmkI według niektórych, nie ma żadnych problemów z AF i wszystkie z tym związane historie, to bzdury wyssane z palca.

Ja bardzo czesto pisalem i krytykowalem AF piatek. Stad moje proby nikonami (d700), ktore jak napisalem MAJA lepszy AF od mki i mkii (od 40d juz niekoniecznie). Suma sumarum zostalem w C ale dla innych rzeczy.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Krótki wpis na blogu u Rona Purdy

http://www.afashionshooter.com/2009/...n-5d2-so-long/
    the silence is deafening

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów