Strona 136 z 410 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186236 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 351 do 1 360 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Domyślnie

CmaBarowa 1 przycisk AF-ON sobie w ogole odpusc. Nie da sie lepiej. Nie wiem po co on (tak na prawde) jest i go nie uzywam, najchetniej bym go wydlubal bo tylko mi sie myli z blokowaniem ekspozycji.
    2. sa trzy nastawy mozliwe do zapamietania i robisz to: 3cia od lewej ustawienia "z kluczem" i tam jest rejestrowanie nastaw.
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Zauważ, że narzekają najczęściej Ci co go na oczy nie widzieli...mówiłem, każdy powód żeby pojęczeć i nie kupić jest dobry
    Wystarczyło widzieć o 3 lata starszy model, więc nie wyskakuj po raz kolejny z argumentem, że ktoś na oczy nie widział.

Klepcie się z kolegą po plecach i udawajcie jaki to macie fajny AF na poziomie roku 2009 z jednym mega wypasionym punktem krzyżowym, jemu podobno od tych komentarzy AF co chwila się poprawia i nie zdziwię się, gdy już niedługo AF w jego puszce osiągnie poziom 1D3 lub D3.

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Obawiam się ze sporo takich komentarzy to dowartościowanie siebie
    Niektórzy (co zaobserwowałem na forum) Przyznają że jakaś puszka miała słabe strony po sprzedaży. Lub wyśmiewają u konkurencji coś czym później się fascynują (film, auto iso...).

furzyk

Przyciskiem AF-ON łapiesz ostrość przy LV spustem się wtedy nie da.
    Była ciekawa dyskusja już gdzieś na forum odnośnie przydatności przycisku w normalnym użytkowaniu.

Czy ktoś wie jak zrobić żeby wciskając spust do połowy łapać ostrość i jednocześnie blokować ekspozycje?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    CmaBarowa 1 przycisk AF-ON sobie w ogole odpusc. Nie da sie lepiej. Nie wiem po co on (tak na prawde) jest i go nie uzywam, najchetniej bym go wydlubal bo tylko mi sie myli z blokowaniem ekspozycji.
    Bez tego przycisku nie wyobrażam sobie skutecznego fotografowania ptaków. Idealne rozdzielenie pomiaru światła i AF w trybie servo. Każdemu wedle potrzeb.

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Obawiam się ze sporo takich komentarzy to dowartościowanie siebie
    odnoszę dokładnie to samo wrażenie w stosunku do znaczącej większości krytyków sprzętu, firmy, cen, itd, etc. Nie potrafią, nie umieją, nie chce im się, nie próbowali, nie potrzebują, nie mają kasy, nie skorzystają, nie wiedzą o czym mowa, **** nie ruszyli. Ale muszą zaistnieć. Zupełnie jakby kogo to interesowało.

Blokadę pomiaru w spuście ustawiasz w CF.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec

Domyślnie

I jeszcze jedna uwaga do powyższych spostrzeżeń n.t. nowości - zawsze po ich wprowadzeniu okazuje się, że poprzedni model był prawie super! po kiego diabła wypuszczali ten nowy?! Jak wyszedł 50d to okazuje się, że 40d był IDEALNY! (no z wyjątkiem wyświetlacza), nagle kilka lat temu zakrakany Windows XP (po co ten SP2 - nic z nim nie działa!) okazuje się cudem natury w porównaniu do Visty itd. itp. A ponoć najbardziej malkontenckim narodem w Europie są Czesi.... Tak chyba twierdzą tylko ci, co nie znają Polaków!

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Kuba
    To że inaczej oceniamy prawdopodobnie jednakowo działający AF w swoich puszkach nie oznacza czyjejś racji. Tylko inne oczekiwania wobec prawdopodobnie tej samej rzeczy.

W CF szukałem takiej opcji i nie mogę znaleźć

Dopiero zaczyna Awatar CmaBarowa
    Miasto
    Bar

Domyślnie

nie ma rzeczy idealnych... jak się mówi w środowisku rowerowym "nie XTRy napędzają rowery" tak samo w fotografii jak masz aparat za xxxxxx zł to nie znaczy ze zrobisz lepsze zdjecia fakt faktem jest przyjemniej 5DmkII fotografuje krótko ale możliwości tego aparatu są naprawdę DUŻE ! nie jest dla mnie argumentem jak ktoś pisze ze na fuchach ślubnych to aparat nie daje rady to sprzęt nie tylko do tego mniej narzekania (to chyba wrodzone u Polaków gdzie nie byłem zawsze psioczyli ) więcej udanych zdjęć czego i wam i sobie życzę

Domyślnie

Kuba to sorki, zwracam honor - moze dlatego, ze nie sfotografowalem nigdy ptaka
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Dopiero zaczyna Awatar CmaBarowa
    Miasto
    Bar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    Kuba to sorki, zwracam honor - moze dlatego, ze nie sfotografowalem nigdy ptaka
    ja ostatnio chciałem dzięcioła ale mi spierd...... wole rzeczy statyczne ludzie są wyjątkiem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Za wyjątkiem zdjęć z wężykiem i studia,95 procent zdjęć robię rozdzielając pomiar odległości od pomiaru światła . Jeśli aparat ma tą opcję to korzystanie z niej jest przyjemnoscią ,a oglądanie potem zdjęć drugą frajdą :smile:

Strona 136 z 410 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186236 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów