Strona 140 z 410 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150190240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 391 do 1 400 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CmaBarowa Zobacz posta
    nie mam ale zamierzam wymienić matówkę pod obiektywy M42 co by się lepiej ostrość ustawiało. Ma ktoś jakieś namiary? da rade samemu czy serwis niezbędny
    Też się nad tym zastanawiałem ale jakoś rzadko udaje mi się ustawić ostrość w M42 przez wizjer kręcąc mordką obiektywu ... teraz ustawiam w LV daje 10x powiększenie i mam 100/100 trafień z ostrością ...
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Mam dokladnie te same spostrzezenia co trampek.

PS: Macie jakies doswiadczenia z matowkami?
    Canon E...-S? Brightscreen..?
    Ee-s mam do 5dmk1 - zdecydowanie lepiej się ostrzy manualnie niż na standardowej Ee-a. Jest jednak odrobinę ciemniejsza. Niedawno przyszła mi matówka do 5dmk2 z Brightscreen. Niestety, przy tym kursie dolara wychodzi dosyć drogo i za transport też więcej policzyli niż na stronie podawali. A i Urząd Celny swoje w postaci vatu dołożył. Jako ciekawostkę powiem (za panem z Fedexu), że na części do aparatów cyfrowych (w tym i matówkę) cło jest zerowe a do analogowych jakieś tam parę procent. Dziwne to ;-).

Ale wracając do matówki - moja jest z klinem, mikrorastrem i liniami 5x4. Też jest ciemniejsza od standardowej ale ostrzenie manualne na takiej matówce to sama przyjemność. Jedyna wada to cena za matówkę 255.96$ (po tamtym kursie 832zł) + vat w UC - coś około 120 czy 140 zł (nie mam tu kwitów i nie mam pojęcia jak oni to policzyli - a liczyli od 216 dolarów). Czyli jest to wydatek ok 1000 zł.

W porównaniu do Eg-s (do mk2), która jak sądzę powinna kosztować podobnie jak Ee-s - czyli ok 150 zł to horrendalnie drogo.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez CmaBarowa Zobacz posta
    nie mam ale zamierzam wymienić matówkę pod obiektywy M42 co by się lepiej ostrość ustawiało. Ma ktoś jakieś namiary? da rade samemu czy serwis niezbędny
    Serwis do wymiany matówki? Nie żartuj. Obiektywy też w serwisie będziemy wymieniać? :-)
    Ostatnio edytowane przez c3po ; 11-02-2009 o 12:47 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Swego czasu do 300D sie piłowało matowke z klinem z Zenita, wiec moze jakis pomysłowy Dobromir cos wymysli, na te ceny

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A nie musiałeś tej matówki justować? Trafiasz w punkt?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    A nie musiałeś tej matówki justować? Trafiasz w punkt?
    Jeśli mnie pytasz - to nie musiałem. To jest matówka przygotowana do 5Dmk2. Poza tym nie bardzo sobie wyobrażam jak takie justowanie miałoby wyglądać.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c3po Zobacz posta

Ale wracając do matówki - moja jest z klinem, mikrorastrem i liniami 5x4. Też jest ciemniejsza od standardowej ale ostrzenie manualne na takiej matówce to sama przyjemność. Jedyna wada to cena za matówkę 255.96$ (po tamtym kursie 832zł) + vat w UC - coś około 120 czy 140 zł (nie mam tu kwitów i nie mam pojęcia jak oni to policzyli - a liczyli od 216 dolarów). Czyli jest to wydatek ok 1000 zł.
    Myslalem ze szczyt absurdu cenowego osiegnieto w gripach i oslonach przeciwslonecznych... ale widze ze sie mylilem. wagowo to nawet chyba drozsze niz diamenty i trufle...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Myslalem ze szczyt absurdu cenowego osiegnieto w gripach i oslonach przeciwslonecznych... ale widze ze sie mylilem. wagowo to nawet chyba drozsze niz diamenty i trufle...
    Diamenty na pewno droższe. Co do trufli - nie wiem - być może matówka je przebija :-)

Domyślnie

A ja narzekałem jak matówki są po ok 50euro na eBay do 1dynek i 5 starych , masakra cena ale jak ktoś ma manuale obiektywy i chce to czemu nie w końcu to tylko kasa ....
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Matowki sa gotowe do samodzielnej wymiany jak i do np. 40d czy 5D... W zestawie jest specjalny uchwyt. Nic nie trzeba justowac i kombinowac.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c3po Zobacz posta
    Jedyna wada to cena za matówkę 255.96$ (po tamtym kursie 832zł)
    Nie dodałem, że to cena z transportem do Polski. Choć niewiele to zmienia :-).

Strona 140 z 410 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150190240 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów