Strona 52 z 85 PierwszyPierwszy ... 242505152535462 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

To jest przykładowe zdjęcie z mojego SX1 bez obróbki i robione oczywiście bez lampy ,by nie drażnić niemowlęcia
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9dc493a.html#v

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maykster Zobacz posta
    To jest przykładowe zdjęcie z mojego SX1 bez obróbki i robione oczywiście bez lampy ,by nie drażnić niemowlęcia
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9dc493a.html#v
    Troszkę nieprawda, bo oczywiście z lampą, ale efekt czerwonych oczu ładnie wyeliminowany.

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

wiem co piszę nie mam powodów by pisać nieprawdy,jedynie oświetlenie żarówkowe,statyw i troszkę dłuższy czas.Tutaj jeszcze zdjęcie trochę innego gatunku
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...2a50cf9f7.html

Dopiero zaczyna

Domyślnie

wiem co piszę nie mam powodów by pisać nieprawdy,jedynie oświetlenie żarówkowe,statyw i troszkę dłuższy czas.Tutaj jeszcze zdjęcie trochę innego gatunku
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...2a50cf9f7.html
    Ja oczywiście tego nie twierdzę, ale EXIF nie kłamie i widać po cieniach na zdjęciu. W drugim bez flasha oczywiście widać po zdjęciu i w EXIF.
    Czy ty sam zmieniasz rozdzielczość na 1024-768 czy to serwer fotosik.pl tak robi?

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

To fotosik zmienia rozdzielczość,zdecydowaną większość zdjęć maluszka robię bez lampy ,jednak może tym razem wkradło się takie z lampą ,za co przepraszam ,nie miałem zamiaru nikogo wprowadzać w błąd

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To jest przykładowe zdjęcie z mojego SX1 bez obróbki
    Fajnie by bylo zobaczyc zdjecia prosto z aparatu, nie pomniejszane wersje...
    Pozdrawiam!

Blizzard997
    Guest

Domyślnie

Wrócę do tematu zasilania. Przypomniałem sobie że w starym aparacie mam 2 akumulatorki Philipsa 2700, o ile pamiętam dość nieużywane. Czy jeśli dokupię jeszcze 2 takie same to z powodzeniem mogę je używać w moim SX10?
    (Chodzi mi tutaj głównie o to że producent nie zaleca mieszania baterii, co by było gdybym zmieszał takie same ogniwa)

cheeba
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darkovski Zobacz posta
    cheeba czy mógłbyś sprawdzić jeszcze jak jest z tymi zdjęciami seryjnymi, żeby mieć już pewność że starcza do filmów HD jak i zdjęć seryjnych przy max rozdzielczości?

I ponawiam pytanko czy ktoś wkładał do SX1 SanDisk Ultra II Class 4 niby odczyt i zapis na maxa 15MB ale to jednak Class 4? Lub może ktoś jeszcze wkładał oprócz cheeby kartę Kingston SDHC Class 4 i ma inne lub takie same odczucia?
    Zakupiłem właśnie SanDisk Ultra II Class 4 (16gb) i nie ma najmniejszych problemów z zapisem zdjęć w trybie 4 kl/s a tym bardziej z filmami HD, zresztą jak pisałem wcześnie nie miałem problemów z filmami nawet używając Kingstona 4gb za 25 zł

jakrysz
    Guest

Domyślnie

Ucichła sprawa filtrów do SX-ów. Odnośnie 10 było kilka wypowiedzi (różnych) !!!! A jak to jest z SX1 IS. Można u licha je wkręcić czy nie?

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

Ja kupiłem filtry 52 mm do SX1 i wkręcają się, pierwszy raz dosyć ciężko ,jednak kolejne wkręcanie już idzie gładko ,jednocześnie nie niszcząc tego niby "gwintu"

Strona 52 z 85 PierwszyPierwszy ... 242505152535462 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów