Strona 2 z 85 PierwszyPierwszy 12341252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mlody911 Zobacz posta
    trzeba poczekać do pierwszych testów.
    Szczególnie na te, na wyższych ISO. A i brak RAWów też nie jest bez znaczenia
    teoretycznie nie, ale RAW'y zawsze można sobie wgrać softem, tak jak to było za czasów S3 i S5. co do testów, to rewelacji sie nie spodziewaj; CMOS co prawda trochę pomoże w stosunku do poprzedników, ale na jakość obrazu przy wysokich ISO nadal kluczowe znaczenie ma wielkość matrycy, a nie technologia w ktorej została zbudowana
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Suowianin
    Guest

Domyślnie

Slider ja i tak jestem pozytywnie zaskoczony cenami. Jeszcze rok temu podobny sprzet jak SX 10 wchodził z cenami 2 k A tu 1099 zł. CMOS to nie jest jedyna róznica pomiedzy tymi modelami wieksze LCD i takie tam tez swoje musiało kosztować. Tak jak napisaliscie - czekamy na testy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Suowianin Zobacz posta
    Jeszcze rok temu podobny sprzet jak SX 10 wchodził z cenami 2 k
    Rok temu takich sprzętów nawet nie było nie, no zartuje oczywiście, bo obrażam tym mojego wysłużonego S3:wink: ktory de facto kosztował wtedy koło 1500 zł. Nawet jesli aparat jest nowy na rynku to producent (tutaj Canon) nie mógł wyskoczyc z taką ceną, bo przykladu tego skutków nie trzeba daleko szukać: Np Fujifilm S100 coś tam. ten "najwiekszy z najmniejszych" w przecietnym sklepie RTV kosztuje blisko 2000zł i... obrasta mchem.
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Bywalec Awatar zonk
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

http://web.canon.jp/imaging/dcp/pssx1is/samples.html
    są sampelki z tego CMOS`a ale... no własnie ;-) na ISO 80
    Ostatnio edytowane przez zonk ; 25-09-2008 o 19:22
    >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zonk Zobacz posta
    są sampelki z tego CMOS`a ale... no własnie ;-) na ISO 80
    Powtórzyli dowcip z G10:-) co do zdjęć mam mieszane uczucia. ostrość w sumie w porządku (patrz modelka) mozna dostrzec niedoskonalości cery i zamknięte pory, ale z włosami juz miał problemy i je zlał w jednolite pasma nie oddając szczegółów. w plenerze jeszcze lepiej widać, że ostrość ma dobrą (ale tylko w centrum kadru) na brzegach już mydli. zniekształceń specjalnych nie widać, ale to wyjdzie w testach. Co do aberracji chromatycznej.. ałła..

michalsdsd
    Guest

Domyślnie

Witam,

Jeśli chodzi o daty wprowadzenia na rynek polski to tak się to kształtuje
    PowerShot SX10 IS - koniec października - cena ok 1300pln
    PowerShot SX1 IS - koniec listopada - cena ok 1700pln

A dowiedziałem się to od przedstawiciela CANON, czekam na wymianę S5 na nowy model bo posiadał wadę fabryczną, ale zaczekam i wymienię na SX10 + dopłata

Pozdrawiam

Suowianin
    Guest

Domyślnie

Michalsdsd popatrz na skąpcu. Te aparaty mozna juz zamowic duzo taniej.

michalsdsd
    Guest

Domyślnie

Widzę, że modele Ci się pomyliły

Canon PowerShot SX 100 IS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalsdsd Zobacz posta
    Widzę, że modele Ci się pomyliły

Canon PowerShot SX 100 IS
    Nie rozumiem o co sie rozchodzi? Suowianin dobrze powiedział, że mozna je kupić taniej niż mówisz: SX1 IS - 1599zł, SX10 IS 1099zł i to nie tylko na skąpcu.. tak więc S5 możesz wymienic na SX10 bez dopłaty (chyba, że to oni mają Ci dopłacać:wink

Blizzard997
    Guest

Domyślnie

myślicie że warto kupić SX10 IS zamiast prostej lustrzanki?

na myśl pierwsza nasuwa się lustrzanka, ale gdy nie mam zamiaru potem inwestować w drogie obiektywy, chciałbym tez go wziąć na zawody w kolarstwie górskim, co prawda żaden z tych aparatów się do kieszeni nie zmieści, chciałbym pobawić się w fotografię makro, krajobrazy, zamontować filtry. zależy mi na uniwersalności... nie ukrywam tez ze chciałbym nagrywać filmy, a do tego chciałbym sprzęt kupić tanio

czy lepiej kupić drogi kompakt niż tanie lustro...?
    myślę że wraz ze wzrostem ceny rośnie jakość wykonania wiec teoretycznie drogi kompakt wypadnie lepiej od taniej lustrzanki....

Strona 2 z 85 PierwszyPierwszy 12341252 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów