Strona 62 z 75 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

Mieszany widok

agentj23
    Guest

Domyślnie

Mnie się wydawało, że było bliżej 3 minut, ale to max. Tak - RAW jest tylko w formacie 4:3. Jest też opcja RAW+JPG. Prędkość zdjęć seryjnych spadła do ok. 1,5 przy RAW, a przy RAW+JPG do ok. 1 kl/s. Nie robiłem dokładnych analiz, są to wyniki na ucho. Używam SanDisk Ultra II z prędkością zapisu 9MB/s.

Domyślnie

Może ktoś w kilku punktach streścić procedurę aktualizacji? Pliki łącznie z angielską procedurą pobrałem, ale nie jestem pewien czy w "step 2" dobrze złapałem o co chodzi a nie chciałbym czegoś skopać. Z góry dziękuję.

Domyślnie

sprawa nieaktualna, udało mi się bez problemu :-D

Domyślnie

U mnie 2'39" filmu hd przy starym firmware zajmowało 807MB, a film tej samej długości po aktaalizacji zajmuje 814MB - więc to samo. Jak widać wielkość pliku z filmem nie ma związku ze zmianą firmaware.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam ja też zrobiłem kilka fotek SX1, jak jest ktoś zainteresowany to zapraszam:
    http://picasaweb.google.com/Darkovskiii

Jeżeli chodzi o filmy zapewne jest też różnica, co filmujemy czy 2 min białej ściany czy bardzo kolorowe obiekty. Tak jak ze zdjęciem jedno 10Mpix może mieć 800kB a inne 1,5MB przy tej samej jakości wszystko zależy co się fotografuje.

rainlow
    Guest

Domyślnie

Dziękuję, jeśli ktoś zmierzył wartość filmu na starym i na nowym sofcie i zmian nie ma to dziękuję za wyczerpującą odpowiedz.

W takim razie szukam dziury w całym.
    Może poprzednio większość kadru na filmach zajmował mi kolor lub właściwie jego brak i dlatego udawało mi się kręcić filmu HD więcej niż 12 min na karcie 4GB.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Alex

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darkovski Zobacz posta
    Witam ja też zrobiłem kilka fotek SX1, jak jest ktoś zainteresowany to zapraszam:
    http://picasaweb.google.com/Darkovskiii
    Naprawdę robiłeś te zdjęcia bez lampy błyskowej ? Statyw ? Ręka ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lesiutek Zobacz posta
    Naprawdę robiłeś te zdjęcia bez lampy błyskowej ? Statyw ? Ręka ?
    Zdjęcia nocne bez lampy bez statywu. Za statyw posłużyły mi poręcze murki itp. Z ręki takie zdjęcia przy 2 sek. to marzenie ściętej głowy, każda stabilizacja wysiada. Niestety można było tylko takie czasy uzyskać w programie tematycznym długie czasy.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ostatnio chcialem nagrac filmik koniecznie w 60fps (chodzilo o uchwycenie animacji na xbox360). Wzlalem SX1 do tego i niestety nie widze nigdzie tego trybu. Nie mam pod reka SX10 i nie pamietam czy on takze nie ma tego trybu. ? W S3 i S5 byly. Czy wogole juz nie ma mozliwosci nagrywania w 60fps (jakakolwiek rozdzialka? w tych modelach??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Ostatnio chcialem nagrac filmik koniecznie w 60fps (chodzilo o uchwycenie animacji na xbox360). Wzlalem SX1 do tego i niestety nie widze nigdzie tego trybu. Nie mam pod reka SX10 i nie pamietam czy on takze nie ma tego trybu. ? W S3 i S5 byly. Czy wogole juz nie ma mozliwosci nagrywania w 60fps (jakakolwiek rozdzialka? w tych modelach??
    Z instrukcji wynika (przynajmniej ja nie znalazłem), że SX1 nie ma trybu 60 fps. W S5 i S3 mógł być, ale tylko w rozdzielczości 320x240.

Strona 62 z 75 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów