Strona 51 z 85 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 842

Wątek: Canon PowerShot SX10 IS i PowerShot SX1 IS

pirzol
    Guest

Domyślnie

bylem w Saturnie, pobawilem sie chwile Casio FH20... i już "witałem się z gąską" ale.. faktycznie opcje odnośnie zdjęć są ..skromne.. w zasadzie ani to aparat ani kamera. takie coś.
    pozostaje bardzo drogi Canon SX1.

pzdr
    P

Crump
    Guest

Domyślnie

Zaczyna sie robic lipa z cena SX10 Na poczatku na Agito 1028zl,1038,1054 a dzis juz 1099zl. Oczekiwalem na spadek cen po paru miesiacach po premierze a cena ida w gore:neutral: Ale to pewnie kurs $ tak dziala

tomaszb-canon
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Crump Zobacz posta
    Zaczyna sie robic lipa z cena SX10 Na poczatku na Agito 1028zl,1038,1054 a dzis juz 1099zl. Oczekiwalem na spadek cen po paru miesiacach po premierze a cena ida w gore:neutral: Ale to pewnie kurs $ tak dziala
    Niestety, ale kurs robi swoje. W dystrybucji jest nawet droższy, najlepszą cenę jaką znalazłem to ok 1160 brutto , a SX1 już nawet ok 1750
    I tak jak SX10 jest dostępny, to SX1 wszystkie najbliższe dostawy są już zarezerwowane, czyli faktycznie popyt znacznie przewyższa podaż

Domyślnie

ja swojego SX10 zakupiłem 5.01.09 za 1035zł+wysyłka. W grudniu można było kupić za 999zł. Czum dłużej czekać tym więcej płacić. Światowy kryzys dociera w końcu do wszystkich...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

dokladnie, nie liczcie na nizsze ceny bo one juz nie spadna przez wiele miesiecy. ze wzgledu na kryzys wielkie koncerny podwyzszaja ceny. Canon i Nikon nie stanieja ale zdrozeja

Dopiero zaczyna

Domyślnie Karta do SX1

Czy ktoś próbował do SX1 włożyć kartę SanDisk Ultra II Class 4, czy Kingston SDHC Class 4? Czy te karty są odpowiednio szybkie do zgrywania zdjęć seryjych 4kl/s i zapisu filmu full HD? Niby zalecane są, Class 6 ale to są niebotyczne kwoty porównując oczywiście większe pojemności np. SanDisk Ultra II Class 4 16 GB - 132,00 zł, Kingston SDHC 16GB Class 4 - 99,99 zł a SanDisk SDHC Extreme III Class 6 16GB - 439,00 zł

Cytat z Ceneo
    „co do karty do tego aparatu to jak wiadomo powinna być Class 6 lub x60 lub szybsze oczywiście. a ja zrobiłem eksperyment i włożyłem moją kartę sd kingston 2gb kupioną do telefonu za hehe 13 zł i surprise... wszystko działa mimo że to karta najwolniejsza ze wszystkich w sklepie. zrobiłwm więc benchmark za pomocą programu atto i wszystko jasne ta karta ma zapis 6,7 a odczyt 19 mb/s.”

Z tego wynika, że te wymagane Class 6 to trochę naciągane bądź te wolniejsze są szybsze niż powinny.

Cytat Zamieszczone przez cheeba Zobacz posta
    Odnośnie kart to 15 MB/s do SX10 to i tak lekka przesada, ja na chwile obecną używam: Kingston SDC 4GB Micro SD High Capacity Class 4
    i o dziwo wystarcza do zapisu filmu w HD (SX1), więc chyba nie ma sęsu przepłacać.
    cheeba czy mógłbyś sprawdzić jeszcze jak jest z tymi zdjęciami seryjnymi, żeby mieć już pewność że starcza do filmów HD jak i zdjęć seryjnych przy max rozdzielczości?

I ponawiam pytanko czy ktoś wkładał do SX1 SanDisk Ultra II Class 4 niby odczyt i zapis na maxa 15MB ale to jednak Class 4? Lub może ktoś jeszcze wkładał oprócz cheeby kartę Kingston SDHC Class 4 i ma inne lub takie same odczucia?

Nie chcę wywalić 130 zł i okaże się że karta jest za wolna na filmy HD i zdjęcia seryjne. A z drugiej strony nie chcę przepłacić 200 zł i mieć świadomość że mogłem kupić kartę taniej.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Alex

Domyślnie

z danych w instrukcji SX1

film
    rozdzielczość: 1920 × 1080 pikseli
    fps: 30 klatek/sek.

transfer minimalny:5296 KB/sek.

zdjęcia
    kompresja: mała
    rozdzielczość: 3648 × 2736 pikseli

wielkość pliku: 4332 KB

Jak dla mnie sprawa wygląda tak: Potrzebuję dwie karty.
    Do zapisu filmów karta C6 dobrej jakości tzn trzymająca swoje transfery gwarantowane przez producenta 6MB/s i największej pojemności na którą mnie stać.
    Do zdjęć seryjnych: 4 x 4332/1024 =16,9 MB/s
    I szukałbym karty orginalnej, znanego producenta na poziomie transferu 20MB/s i pojemności max 2GB albo lepiej 2x2GB ale to już zależy ile masz zamiar fotografować.

W dostępnych dla mnie danych aparatu SX1 nie znalazłem infnormacji o zainstalowanej pamięci wewnętrznej. Czyżby jej nie było?

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

Witam ,ja do SX1 włożyłem Kingston SDHC 4GB Class 4 i nie widzę by jej czegoś brakowało zarówno przy zdjęciach seryjnych jak i przy filmie HD

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Alex

Domyślnie

Widzę, że "ujawnia się" coraz więcej użytkowników SX1.

Mam do nich prośbę.

Powrzucajcie przykładowe fotki z SX1 bez obróbki i z exifem. Nieobrobionych fotek z SX1 jest bardzo mało i zdania na temat możliwości aparatu trudno sobie wrobić na podstawie kilku fotek albo filmików

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Juz gdzies slyszalem, ze do SX1 karta Class 6 wymagana. Jednak ja w pracy wsadzilem klass 2 i... nic nie rwało

Strona 51 z 85 PierwszyPierwszy ... 41495051525361 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów