Strona 91 z 410 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101141191 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Uzależniony

Domyślnie

Cichy, jako że jako jeden z nielicznych zameściłes jakies sample z mkII (dzięki) to może masz coś z pleneru/studia? wiadomo, kluby, eventy itd tam trudno zapanować nad zmieniającym sie oswietleniem. ale czy w przypadku zdjęć plenerowych/studyjnych też występuje delikatny zafarb magentowy? zauważyłem ze to samo jest w 50D.

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Czytam tego tasiemca i jakoś nic do tej pory nie przekonało mnie do przesiadki na MkII..a myślałem że będzie tak pięknie

Uzależniony

Domyślnie

było pięknie. ...za 7200.... prawda jest taka że z każdą złotówką drożej ...oczekiwania użytkowników też rosną. I choć puszka mkII za 7200 jakościowo niczym nie różni sie od tejże mkII za 9000 to jakże inne są oczekiwania użytkowników.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 15-01-2009 o 13:04

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

A wg ColorFoto 5D mark II jest jak na razie najlepszym sprzętem :-)

http://www.colorfoto.de/Uebersicht/B...d[]=564157
    Ostatnio edytowane przez kmleon ; 15-01-2009 o 13:44

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Pewnie zła opinia na temat nowej piątki na forum wynika stąd że spora część zaglądających tu osób to typowi ,,ślubokręci,, do których i ja się zaliczam a ten aparat nie jest do nas adresowany.
    Jestem przeciwnego zdania

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kisman Zobacz posta
    Jestem przeciwnego zdania
    Każdy producent, czegokolwiek...wyznacza tzw. target. I tak na przykład ferrari nie są ofertą kierowaną do matek z dziećmi bo nie spełniają określonych wymogów i nowa piątka również nie spełnia wymogów jakie stawia fotografia ślubno weselna czy sportowa ale być może w reklamie sprawdzi się znakomicie !

Domyślnie

Dla mnie akurat priorytetem nie jest strzelanie repo na bocznych(bo zawsze używam centralnego), ani robienie serii. Dla mnie się akurat liczy użyteczne ISO, detal, FF, centralny w miarę pewnie działający. Do tego jeszcze jest AF micro adjustment, fju fju Pod moje potrzeby ta pucha jest bdb. Czekam tylko na dostępność, może koło maja coś sie poprawi.
    Ostatnio edytowane przez kisman ; 15-01-2009 o 14:19

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

w sylwestra miałem okazję popracować trochę pobawić się 5markII i rzeczywiście fokus marny. Zastanawiam się czy to nie jest sprawa obiektywu. Gość od którego wziąłem ten aparat miał tylko 24-105 f4 i jak przygasili światła to było kiepsko. Ludzie zatrzymywali się w tańcu widząc że chcę zrobić zdjęcie a ja nie mogłem wyzwolić migawki. Czułem jak mi policzki czerwienieją. Ciekawe czy z 24-70 f2,8 było by lepiej ?
    Ta przygoda nauczyła mnie pokory... a mój image poszedł w diabły. I teraz tak ,przecież ten obiektyw jest podstawowym obiektywem w reporterce. Może 24-70 f2,8 by się lepiej sprawił ze względu na lepsze światło ???????????może czujnik zaczął by lepiej widzieć ?

Dr. Jekyll
    Guest

Domyślnie

Ta przygoda nauczyła mnie pokory... a mój image poszedł w diabły. I teraz tak ,przecież ten obiektyw jest podstawowym obiektywem w reporterce. Może 24-70 f2,8 by się lepiej sprawił ze względu na lepsze światło ???????????może czujnik zaczął by lepiej widzieć ?
    I tu może jest pies pogrzebany. Już pisałem, że ja nie mam problemu z autofocusem. Łapał ostrość na obiekty oświetlone świeczką i oddalone od nie około 1m. Tyle, że jasność obiektywu - 2,8

Dopiero zaczyna Awatar YTR_Bolanda
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Od jakiegoś czasu myślę, żeby zainwestować w ST-E2 jako wspomaganie AF w gorszych warunkach oświetleniowych, choć wiadomo że głównie służy do czego innego Waży tylko 100g.
    Ostatnio edytowane przez YTR_Bolanda ; 15-01-2009 o 17:36
    "cegła" powered by 5dII

Strona 91 z 410 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101141191 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów