Strona 169 z 1000 PierwszyPierwszy ... 69119159167168169170171179219269669 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 681 do 1 690 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Posiadam Utility Case i muszę powiedzieć że bardzo fajna rzecz. Saszetka jest pojemna i trochę rzeczy osobistych do niej wejdzie i jak gdzieś jestem nie muszę ściągać plecaka żeby dostać się do portfela czy innych rzeczy osobistych.

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Niedawno mierzyłem pas z Lowepro (trochę inną wersję), z możliwością dopięcia szelek. Wszystko jest OK, ale jeśli dopniemy za dużo ciężkiego sprzętu, to szelki mogą być koniecznością. Przypięcie 1, 2 lub 3 niedużych etui możemy nawet przypiąć do normalnego paska w spodniach (mam na myśli gruby pas np. do jeansów, a nie paseczek do gajerka).

Co do wygody, to oczywiście, że dużo lepiej niż ściągać plecak.
    Sam chyba na wiosnę kupię jakiś fajny pas i dokupię pokrowce na obiektywy.

Przy zakupie pokrowca na obiektyw zwrócę Waszą uwagę na rozmiar. Nie kupujcie pokrowca w którym obiektyw mieści się "na styk". Jeśli wygodnie chcecie wyjmować w trakcie pracy, to obiektyw musi się luźno wkładać i wyjmować ze środka. W przeciwnym wypadku jest problem z wyjmowaniem zwłaszcza gdy zapięte mamy osłony przeciwsłoneczne.

Co do firm produkujących takie zabawki to większość z nich produkuje pokrowce na obiektywy i akcesoria, ale Lowepro ma chyba największy wybór. Łatwiej jest dopasować do indywidualnych potrzeb.
    Regulamin pkt 8.

Coś już napisał Awatar rodeoo
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp dla miszaqq

posiadam ten sprzęt i używam w konfiguracji z szelkami lub pseudo kamizelką.
    Osobiście mogę powiedzieć że są plusy i minusy tego systemu.
    MINUSY
    -to duże gabaryty w stosunku do Domke itp.
    -wygląd trochę jak antyterrorysta
    PLUSY
    -poręczność w akcji wszystko pod ręką (szczególnie fototreporterka)
    -pokrowce impregnowane(woda deszcz)
    -dzięki dobrej konstrukcji pokrowców nie raz uchroniły mi sprzęt

Reasumując jest to bardzo przydatne rozwiązanie dla tych którzy chcą być bardzo mobilni i nie ograniczeni wyciąganiem sprzętu z plecaka.

Bywalec
    Miasto
    Lublin/Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton
    W Twoim wypadku, skoro boisz się, czy z 35 nie będziesz miał za wąsko a lubisz szeroko to w drugim zestawie zamiast owej 35 może jednak 24 1,4 ? Będzie w tym przedziale cenowym i nie będziesz się martwić, że może być za wąsko.
    Owocnego wyboru i zakupu.
    Po wczorajszym ślubie wiem już, że 17-40 zostaje. Miałem podbramkowe sytuacje i stwierdziłem, że 17mm musi być. Zabrakło mi jasnej szeroko-standartowej stałki, którą jest 35mm. Zastanawia mnie tylko fakt jak posiadając ok 1300plnów oraz resztę sprzętu kupić 35L....
    Nie ukrywam, że 135L mógłbym wymienić na 85/1.8 tylko, że przy takiej rotacji zabraknie mi około 800-900pln na 35L.... co za dylematy...
    HELP!
    EDIT:
    Ostatecznie mógłbym zdecydować się na 35/2.0 tylko nie widziałem jeszcze rawów z tego obiektywu oraz 5d w akcji...
    Ostatnio edytowane przez spuki ; 19-10-2008 o 10:36

Uzależniony

Domyślnie

A nie lepiej byloby Ci sprzedac 17-40 i 135 i wziac: 16-35L i 85/1.8?

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    Posiadam Utility Case i muszę powiedzieć że bardzo fajna rzecz.
    Czy jest mozliwosc wlozenie chociaz dwoch szkiel pionowo.
    Na razie uzywam trzech odzielnych casow do szkiel, ale mysle o czyms przy pasku od razu na 3 szkla.

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    czy ktos ma doswiadczenie w uzywaniu nastepujacych 'nosidelek' jakies spostrzenia, uwagi, sugestie

jesli nie lowe pro, to moze polecicie jakas inna firme z wygodnym pasem i torba na pas na karty/baterie/stofeny/filtry itd
    ja od 2 tygodni testuję takie rozwiązanie - 1x 5d i stałki w futerałach na obiektywy i muszę powiedzieć że rozwiązanie się sprawdza - zarówno przy reportazu jak i przy plenerze - szybko wszystko pod ręką, wymiana obiektywu zdecydowanie poręczniejsza niż sięganie do torby, czy plecaka, podobnie karty, czy aku zawsze pod ręką - co prawda mam pas tamraka, a pokrowce lowe i tamraka - lowe są zdecydowanie lepiej zrobione (W1) super pianki, zamki niżej niż brzeg pokrowca, lepszy materiał itp...
    Sądzę, że przy cięższych "sprzętach" mogą być potrzebne szelki...
    CANON...

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    jesli nie lowe pro, to moze polecicie jakas inna firme z wygodnym pasem i torba na pas na karty/baterie/stofeny/filtry itd
    Używam pasa Newswear z dwoma sakwami: Body Pouch i Small Pouch. Firma ta oferuje duży wybór i wiele kombinacji swoich wyrobów.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Używam pasa Newswear z dwoma sakwami: Body Pouch i Small Pouch.
    A te sakwy Pouches - to chyba na rzepy sa? Nie halasuje to w kosciele?

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

szwayko zależy wszystko od szkieł. 85/18 i 50/1.5 wchodzą razem bez problemy z założonymi osłonami.

Strona 169 z 1000 PierwszyPierwszy ... 69119159167168169170171179219269669 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów