Strona 170 z 1000 PierwszyPierwszy ... 70120160168169170171172180220270670 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 691 do 1 700 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    A te sakwy Pouches - to chyba na rzepy sa? Nie halasuje to w kosciele?
    Celna uwaga. Hałasują. Patent na ciche i szybkie dotarcie do szkła (lub czegokolwiek) jest prosty. Sakwy mam otwarte, tj.klapy wpuszczone do środka, po wewnętrznej. Nie ma strachu, że coś wypadnie. A jeśli trzeba skakać, biegać, etc. to i tak się szkieł wtedy nie zmienia i sakwy są zamknięte.

Dodam, że w klapie sakw są kieszenie, również zamykane na rzep. Można tam pomieścić karty, dekielki, dokumenty...

Domyślnie

mały OT których wiele ...

Na ślubach robicie raw + jpg czy moze same raw albo jpg ?

/OT
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja robię tylko RAW.

Początki nałogu

Domyślnie

Zacytuje pana Janusza)

"Jeśli Twój aparat ma możliwość zapisu w RAWach to włącz tę opcję i zapomnij jak się zmienia na jpg. RAWy mogą być „wywoływane” do TIFF w celu dalszej obróbki albo do jpegów jeśli nie zamierzam dalej zdjęć męczyć. Zwykle 80% zdjęć nie wymaga specjalnej obróbki i wystarczy mi to co moge uzyskać w konwerterze RAW."

A po ślubie raczej obróbka występuje)
    CANON Laik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    czy ktos ma doswiadczenie w uzywaniu nastepujacych 'nosidelek'

S & F Light Belt
    http://products.lowepro.com/product/...-Belt,2027.htm

oraz

Utility Case
    http://products.lowepro.com/product/...se,2071,43.htm

do w/w pasa chcialbym takze przypinac Lens Case 1

jakies spostrzenia, uwagi, sugestie

jesli nie lowe pro, to moze polecicie jakas inna firme z wygodnym pasem i torba na pas na karty/baterie/stofeny/filtry itd
    Posiadam te "nosidełka" i mogę polecić. Na codzień noszę (bez lightbelta)toploadera 70 AW z jednej strony przypinam Lens Case 4S, z drugiej SlipLockPouch 50AW. Do pierwszego wchodzi 24-70 do drugiego 580EX wraz z dodatkowymi bateriami.

Na śluby do lightbelta zakładam LC4S i LC 4 na 70-200 2.8 oraz SlipLockPouch 30 na portfel, baterie itp. Ta trzydziestka ma z przodu kieszeń do której od biedy wchodzi filtr 77mm w opakowaniu. Czasami używam też tej siateczki na bidon, noszę tam pokrowiec na okulary. Utility Case używam rzadko, mieści się tam drugie body lub Canon Selphy 520 wraz z zasilaczem i papierem.

I jeszcze drobne wskazówki, lightbelt nie nadaje się do toploadera, trzeba zakupić wersję delux. Do Lightbelta nie da się przypiąć szelek, Utility Case nie jest dedykowana do toploadera choć da się to dopiąć .

Od systemu Lowepro lepszy jest chyba tylko System ThinkTank, organoleptycznie nie sprawdzałem.
    Smiena 8M

Bywalec
    Miasto
    Lublin/Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    A nie lepiej byloby Ci sprzedac 17-40 i 135 i wziac: 16-35L i 85/1.8?
    Ostatecznie zdecydowałem się na 35/2.0. Jeśli nadarzy się okazja to z pewnością zainwestuję w 85/1.8 i zastanowię nad obecnością 135L w torbie. Nie ukrywam też, że 135L to najostrzejsze szkło, które posiadam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    czy ktos ma doswiadczenie w uzywaniu nastepujacych 'nosidelek'
    Mam ów pas z 2 kaburami na puszki, 3 pokrowcami na szkła i jednym na kompakt. Na wycieczki rowerowe zostawiam tylko kompakt z G9, zaś do sesji zakładam najczęsciej 1 kaburę i dwa pokrowce, dzięki czemu mam wszystko pod ręką i nie muszę się martwić np. podczas pleneru, że gdzieś został plecak ze sprzętem. Duża wygoda i jak dla mnie w sumie brak wad (może poza trochę dziwnym wygladem) ale chyba głównie dlatego, że focę stałkami, a te małymi będąc zbytnio nie obciążają całości. System Sliplock pozwala na szybką i bezproblemową konfigurację zestawu, dając duże pole manewru.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spuki Zobacz posta
    Ostatecznie zdecydowałem się na 35/2.0. Jeśli nadarzy się okazja to z pewnością zainwestuję w 85/1.8 i zastanowię nad obecnością 135L w torbie. Nie ukrywam też, że 135L to najostrzejsze szkło, które posiadam
    Robię śluby na 17-40mm i w wielu sytuacjach w kościele jest ono po prostu za ciemne - i wtedy więcej lapy i gorsze tło. Gdybym miał wybrać pomiędzy nim a 24/1.4 bez żadnego wahania wziąłbym stałkę i zapewne wkrótce to zrobię. Tam gdzie decyduje oświetlenie, tylko jasne szkła ratują sytuację i nie psują efektu. Dla mnie wystarczający, wręcz idealne ogniskowe to: 24mm, 35mm, 85mm (50mm zbędna przy tych dwóch) i 135mm.
    Raczej szybciej niz później poczujesz ograniczenia f4.

Bywalec
    Miasto
    Lublin/Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Robię śluby na 17-40mm i w wielu sytuacjach w kościele jest ono po prostu za ciemne - i wtedy więcej lapy i gorsze tło. Gdybym miał wybrać pomiędzy nim a 24/1.4 bez żadnego wahania wziąłbym stałkę i zapewne wkrótce to zrobię. Tam gdzie decyduje oświetlenie, tylko jasne szkła ratują sytuację i nie psują efektu. Dla mnie wystarczający, wręcz idealne ogniskowe to: 24mm, 35mm, 85mm (50mm zbędna przy tych dwóch) i 135mm.
    Raczej szybciej niz później poczujesz ograniczenia f4.
    Już poczułem ale póki co musi wystarczyć Poza tym wczoraj doszedł do mnie 35/2.0. Jak na razie jestem pozytywnie zaskoczony tym szkiełkiem, choć wiem, że do 35/1.4 brakuje mu...
    Jak na razie jestem na etapie poszukiwania 85/1.8 By mieć uzupełnienie między 50 a 135. Noo...chyba, że ktoś zaproponuje mi w przyzwoitej cenie dobre 50/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Robię śluby na 17-40mm i w wielu sytuacjach w kościele jest ono po prostu za ciemne[...] Raczej szybciej niz później poczujesz ograniczenia f4.
    No wlasnie. Poszukuje intensywnie czegos szerokiego w cenie do przełknięcia dla amatora i wlasnie to swiatlo odstrasza mnie od 17-40...

Zooma raczej nie bede dokrecal wiec w gre wchodzi pelnoklatkowy Tamron 17-35 2.8-4, a do niego 35/2 (?) Tylko czy to nie za duzo zonglowania i czy rzeczywiscie te 2 dzialki swiatla az tak by sie przydaly na 35mm? Dodam, ze mam 85/1.8.

Jakies pomysly? ;-)

Strona 170 z 1000 PierwszyPierwszy ... 70120160168169170171172180220270670 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów